Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Компанія «Shell» - стратегічний інвестор для Харківщини. Юрій Сапронов

Компанія «Shell» - стратегічний інвестор для Харківщини. Юрій Сапронов

«Компанія« Shell »- це стратегічний інвестор для Харківщини. Прихід в регіон компанії зі світовим ім'ям є сигналом решті бізнесу, що в Україні дуже багато чого вже змінилося і швидко змінюється далі для того, щоб інвестор, як іноземний, таки вітчизняний, відчував себе впевнено, щоб були захищені його інтереси та інвестиції. Останні ухвалені закони, укази Президента і дії регіональної влади - пряме підтвердження нашої спільної роботи із залучення інвестицій та збільшення інвестиційної привабливості України», - прокоментував віце-губернатор Юрій Сапронов журналістам «5 каналу» можливість заходу в регіон компанії «Shell» для видобутку сланцевого газу.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації, технологією видобутку сланцевого газу володіє всього 3-4 компанії в світі, в тому числі і компанія «Shell». Всього ж за оцінкою геологічного агентства США в Україні знаходиться від 5 до 8 млн. м куб. сланцевого газу, у тому числі в Харківській області - 1-1,5 млн. м куб.

«Хочу підкреслити, що компанія «Shell»- яскравий представник соціально відповідального бізнесу, і вже сьогодні ми знаємо, що вона буде нам допомагати у ряді соціальних проектів в невеликих районах Харківської області (від 15 до 40 тис. жителів), зокрема щодо будівництва спортивних комплексів. Почнемо вже цього року з Борівського району разом з компанією «Shell», - сказав Юрій Сапронов.