Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Поточний ремонт автодороги Харків-Щербаківка планується завершити в серпні (оновлено)

Поточний ремонт автодороги Харків-Щербаківка планується завершити в серпні (оновлено)

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оглянув хід робіт з поточного ремонту автодороги М-20 Харків-Щербаківка протяжністю 28,5 км. Як повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, загальна вартість робіт - 141 млн. грн. Фінансування здійснюється за рахунок коштів Національного агентства з підготовки до Євро-2012 - 46 млн. грн., решта - за рахунок кредитних коштів, які будуть залучені «Укравтодором» - 95 млн. грн.

Станом на 29 липня в повному обсязі виконані роботи з укладання нижнього шару (використано 61216 т асфальтобетону), ремонту шляхопроводу та моста в с. Руська Лозова; проводяться роботи з укладання верхнього шару з щебенево-мастичного асфальтобетону (укладено 30985т асфальтобетону на протяжності 24,5 км).

Всього виконано робіт на суму - 122 млн. грн. Введення об'єкту в експлуатацію заплановано на серпень 2011 року.

«Харківська окружна і дорога Харків-Щербаківка, яка веде до митного пункту «Гоптівка», будуються за єдиною технологією. Ця технологія рідко застосовується в Україні, і сьогодні фахівці автодорожнього інституту уважно вивчають, як веде себе дорога в літній і в зимовий час. Поки ніяких нарікань немає: не руйнується ні нижній шар, ні верхній. Це говорить про те, що дорога буде стояти довгі роки», - підкреслив Михайло Добкін.

Також губернатор оглянув ремонтні роботи на під'їзді до міжнародного пункту пропуску «Гоптівка», де вже виконані роботи з ремонту 4 смуг руху та майданчиків для стоянки автомобілів.