Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якість надання медичної допомоги залежить від своєчасного управлінського рішення та рівня виконавчої дисципліни. Ігор Шурма

Якість надання медичної допомоги залежить від своєчасного управлінського рішення та рівня виконавчої дисципліни. Ігор Шурма

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації відбулося засідання колегії Головного управління охорони здоров’я ХОДА. В ході засідання були підбиті підсумки діяльності медичних закладів Харківської області за I півріччя 2011 року. Як підкреслив Ігор Шурма, обговорювалися не досягнення, не зрушення, а найбільш болючі точки в роботі медичних установ. Учасники засідання прийшли до висновку, що невиконання розпоряджень голови ОДА, наказів Головного управління охорони здоров’я завжди в результаті приводить до невірних кроків і як наслідок до скарг пацієнтів. «Останні особисті прийоми громадян, які я проводив, лише підтвердили це», - підкреслив Ігор Шурма.

Під час засідання було наголошено на оптимізації роботи системи невідкладної медичної допомоги. Головному лікарю Обласної клінічної лікарні дано доручення підготувати заходи з об’єднання в єдине ціле всієї мережі станції швидкої допомоги в області, оскільки від своєчасного приїзду залежить якість надання медичної допомоги.

Також дані доручення по розробці проектно-кошторисної документації, без наявності якої не буде виділятися фінансовий ресурс. Надані роз’яснення стосовно готовності всіх центральних районних лікарень області до прийняття рентгенологічного обладнання, яке надійде у 2011 році.

Крім того, дано доручення звести в єдине ціле всі реєстри хворих, щоб зрозуміти, який обсяг фінансування потрібен для лікування катаракти, сколіозу, простати тощо. Акцентовано увагу на необхідності тісної співпраці між районними управліннями праці та соціального захисту населення з обласною медико-соціальною експертною комісією з метою розробки індивідуальних планів реабілітації.

Теги