Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентин Дулуб відвідав підприємство з виробництва пелет в Вовчанському районі

Валентин Дулуб відвідав підприємство з виробництва пелет в Вовчанському районі

В ході робочої поїздки до Вовчанського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб відвідав підприємство з виробництва пелет. Підприємство переробляє будь-яку деревину, починаючи з простих гілок і закінчуючи серйозними стволами, і виробляє пелети, які використовуються для опалення. За словами Валентина Дулуба, в даний час це підприємство повністю працює на Польщу, але Вовчанська райдержадміністрація виступила з пропозицією застосувати пелети та опалення ряду бюджетних установ району.

«Є пропозиція Вовчанської районної адміністрації перевести кілька шкіл та дошкільних закладів району на опалення за допомогою котлів, які дають тепло за рахунок спалювання пелет - так звані піролізні котли. В Харківській області є підприємства, які виробляють ці котли. Ми підтримуємо цю пропозицію. Ми впевнені, що така оптимізація дасть велику економію тепла і коштів, які ми сьогодні витрачаємо на опалення наших шкіл за рахунок того, що топимо газом», - заявив Дулуб. За його словами, якщо економічний ефект буде помітним, то цей досвід можна буде розподілити на кілька сусідніх районів.

Заступник губернатора повідомив, що практично вся деревина для пелет вирубана в лісосмугах Великобурлуцького і Вовчанського районів. «Всі старі дерева, гілки і поросль, які вирубували в ході проведення місячника з благоустрою та у процесі санітарного очищення лісосмуг», - підкреслив він.

Валентин Дулуб повідомив, що головною проблемою підприємства є сировина, і якщо буде вирішена проблема постійного надходження сировини, то підприємство гарантує виготовлення пелет не тільки для експорту до Польщі, а й для районних котелень.

Теги