Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося засідання оперативного штабу з питань будівництва підстанції «Дергачі» (доповнено)

Відбулося засідання оперативного штабу з питань будівництва підстанції «Дергачі» (доповнено)

У Дергачівському районі відбулося засідання оперативного штабу з питань будівництва підстанції «Дергачі». У ньому взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний і директор генерального підрядника будівництва підстанції компанії «Донком» Ігор Білецький. В ході наради штабом було розглянуто звіт про хід виконаних робіт. За словами Володимира Бабаєва, готовність об'єкту складає 60-65%. На будівництво вже освоєно близько 75 млн. грн. - у цю суму входить вартість виконаних робіт та закупівля обладнання. Загальна вартість будівництва складає 129,2 млн. грн. Запланований термін здачі підстанції в експлуатацію - листопад 2011 року.

Перший заступник губернатора підкреслив важливість об'єкта для Харкова і області. Він зазначив, що без цієї підстанції неможливо буде забезпечити в повному обсязі електропостачання об'єктів, які будуються для Євро-2012, зокрема, готелю «Kharkov-Palace». Також без «Дергачів» складним буде енергопостачання харківського метрополітену, особливо з урахуванням планованого введення в експлуатацію станції «Перемога».

«Після введення в експлуатацію цієї підстанції всі проблеми з енергопостачанням міста Харкова та Дергачівського району будуть вирішені», - зазначив Бабаєв. Він також підкреслив, що задоволений ходом будівництва і станом енергооб'єкта, роботи на якому ведуться професійно і без відставання від графіка.

В ході наради також обговорювалися проблеми АК «Харківобленерго». Зокрема, Сергій Кирик повідомив, що з серпня 2010 року практично не оплачує спожиту електроенергію КП «Вода», борг складає понад 100 млн.грн. Також Сергій Кирик зазначив, що у компанії іноді виникають непорозуміння з Державною податковою адміністрацією в Харківській області.

Довідково

Будівництво підстанції «Дергачі» напругою 110 кВ передбачено цільовою програмою розвитку електричних мереж АК «Харківобленерго». На підстанції будуть встановлені два силових трансформатори потужністю по 40 МВА, два відкритих розподільних пристрої 110 кВ і 35 кВ з елегазовими вимикачами, релейний захист на мікропроцесорній основі, застосовані обмежувачі перенапруги. Також одним з технічних рішень стане використання оптико-волоконного зв'язку. На сьогодні виконана будівельна частина відкритого та закритого пункту управління, камер трансформаторів, пожежних резервуарів. Ведуться роботи з монтажу обладнання 110 кВ, прожекторних мачт.