Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Населені пункти Харківської області повинні бути забезпечені актуальною містобудівною документацією. Михайло Рабінович

Населені пункти Харківської області повинні бути забезпечені актуальною містобудівною документацією. Михайло Рабінович

«З набранням чинності Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» здійснені важливі кроки щодо системного реформування містобудівної галузі. Першим етапом реформування є забезпечення актуалізованої містобудівною документацією регіонального та місцевого рівнів, а саме: схемами планування територій районів; генеральними планами населених пунктів; планами зонування територій; детальними планами території. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

За його інформацією, на території Харківської області розташовано 1759 населених пунктів. Затверджені генеральні плани розроблені для 621 (35%) населених пунктів, які вже потребують оновлення, оскільки розроблялися і затверджувалися в 60-80-ті роки минулого століття за аналоговими технологіями.

«Гострота даного питання полягає в тому, що з 1 січня 2012 року надання земельних ділянок у власність або користування для містобудівних потреб буде заборонено без затверджених детальних планів територій або зонінгу. Залишилось півроку, за які необхідно на обласному, районному та місцевому рівнях знайти кошти на першочергові містобудівні заходи», - підкреслив Михайло Рабінович.