Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область виділила найбільше коштів на зубопротезування серед всіх регіонів України. Ігор Шурма

«Жодна область в Україні не виділа з місцевих та обласних бюджетів стільки коштів на зубопротезування ветеранів та учасників війни, скільки було виділено в Харківській області. Звичайно, там кошти виділяються, але не в таких обсягах. У нас же місто Харків виділило 2 млн.грн., область виділила 1 млн.грн., ще майже 1 млн.грн. було виділено з районних бюджетів. Загалом було виділено майже 4 млн.грн.», - зазначив сьогодні під час засідання пленуму Харківської обласної ради Організації ветеранів України заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Тільки взаємодія ветеранських організацій, медиків та влади дасть можливість поліпшити якість надання медичної допомоги ветеранам. Ігор Шурма

«Представники медицини та ветеранських організацій повинні тісно співпрацювати. Ветеранські організації мають допомогти лікарям та владі визначити тих людей, які потребують проведення операцій з приводу катаракти, зубопротезування, забезпеченні слуховими апаратами тощо. Тільки взаємодія ветеранських організацій, медиків та влади дасть можливість поліпшити якість надання медичної допомоги ветеранам», - зазначив сьогодні під час засідання пленуму Харківської обласної ради Організації ветеранів України заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкін привітав співробітників АК «Харківобленерго» з Днем енергетика

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка відзначили своє професійне свято службовці АК «Харківобленерго». З Днем енергетика співробітників компанії привітав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  Він висловив подяку трудовому колективу і особисто керівникові «Харківобленерго» Сергію Кирику за все, що було зроблено компанією для енергетики регіону.

 Сьогодні в ході засідання III сесії Харківської обласної ради VI скликання було розглянуто питання про внесення змін до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2010 рік». На підтримку театрально-концертних закладів Харківської області було виділено 3,6 млн. грн. Планується, що ці кошти будуть направлені на заробітну плату працівників цих закладів. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна, цей вимушений крок показує відповідальне ставлення Харківської облдержадміністрації перед культурою області.

Відбудеться нагородження кращих спортсменів і тренерів 2010 року

23 грудня 2010 року о 15.00 у малій залі Будинку Рад відбудеться зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна з кращими спортсменами, тренерами області та керівниками районів (міст) – переможцями та призерами ХХІ Спартакіади 2010 року серед міст та районів Харківської області з видів спорту та обласної Спартакіади з масових видів спорту на Кубок голови облдержадміністрації.  

Ми поставили наше виробництво на якісно новий рівень. Віктор Суботін

 «Сьогодні ми відзначаємо успішне завершення першого етапу запланованої реконструкції сталеливарного цеху. Заміна застарілого обладнання формувального ділянки на сучасне італійське обладнання дозволить значно скоротити ручну працю і поліпшити якість литва. На ці цілі було виділено 6 млн.доларів США», - повідомив під час урочистої церемонії відкриття реконструйованої формувальної дільниці ливарного цеху директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін. За словами Віктора Суботіна, вироблена реконструкція та модернізація - це важливий технологічний крок вперед.

Інвесторів лякає корупція в Україні. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, потенційних інвесторів найбільше лякає корупція в Україні. «Більше половини інвесторів вважають, що це критичний параметр для роботи в Україні. У той же час, після президентських виборів і відновлення в країні політичної стабільності, настрої інвесторів по відношенню до України трохи покращилися. У країні відновився процес ухвалення державних рішень, відновилася робота і співпраця з МВФ, був затверджений Податковий кодекс. Це вселяє в інвесторів віру, що інвестиційний клімат в Україні змінюється на краще», - зазначив Юрій Сапронов.  

В Україні відсутній взаємозв'язок між державою, науково-технічними компаніями, вузами та бізнесменами. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що майбутнє України за виробництвом інноваційного продукту. «Якщо поглянути на бізнес багатьох мільярдерів, то можна відзначити, що він був за своєю суттю інноваційним. Інновації можуть збагатити не тільки конкретного бізнесмена, а й країну в цілому, адже інноваційний продукт має високу цінність для інвесторів. Інвестори обов'язково прийдуть у країну, де інновації користуються підтримкою у держави.

Держава повинна відрубати голову «корупційній гідрі». Юрій Сапронов

Корупцію в Україні, яка за щорічними рейтингами міжнародних організацій має рівень країн так званого "третього світу" Африки та Азії, побороти зможе лише системна державна антикорупційна політика. Таку думку висловив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Успіх економічних реформ Президента України Віктора Януковича залежить від успіхів у боротьбі з корупцією. Це однозначний висновок і першорядне завдання. Економіка має очиститися від корупції. Упевнений, законопроект про боротьбу з корупцією, поданий Президентом, буде ухвалений найближчим часом як надзвичайно актуальний і своєчасний.

Ігор Шурма взяв участь в засіданні пленуму Харківської обласної ради Організації ветеранів України

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні взяв участь у засіданні пленуму Харківської обласної ради Організації ветеранів України. Під час засідання розглядалися питання про поліпшення медичного обслуговування та медикаментозного забезпечення ветеранів війни, праці, дітей війни, ветеранів військової служби, інших пенсіонерів, громадян похилого віку, інвалідів в Харківській області.

Відбулося урочисте відкриття реконструйованої формувальної дільниці ливарного цеху ВАТ «Турбоатом»

Сьогодні, 22 грудня відбулося відкриття реконструйованої формувальної дільниці ливарного цеху ВАТ «Турбоатом». У відкритті формувальної дільниці ливарного цеху ВАТ «Турбоатом» взяли участь: голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін.

Харківська облдержадміністрація продовжує роботу щодо зниження цін

«До кінця року Харківська облдержадміністрація підпише Меморандум про взаєморозуміння з усіма найбільшими ринками Харкова і області. На сьогодні домовленість про основні положення документа досягнута вже з усіма інстанціями, які курують і контролюють роботу ринків. Після підписання Меморандуму, який знизить корупційну складову ринкової ціни, продукти харчування будуть коштувати на 15-20% менше за умови, що продавці продуктових товарів проявлять сумлінність і не вважатимуть ці 15-20% своїм додатковим прибутком», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 78 км доріг місцевого значення та 246 км державного значення, на забезпечення безпечного проїзду витрачено 448,87 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 100 одиниць техніки та 142 дорожніх робітників.  Станом на 22 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено, зриву автобусних сполучень не було.

Харківські прикордонники - найкращі в Державній прикордонній службі України

За результатами службової діяльності Харківський прикордонний загін посів перше місце серед органів охорони державного кордону. Про це повідомляє прес-служба Харківського прикордонного загону. За 2010 рік Харківські прикордонники пропустили через державний кордон 10 401 889 осіб, 1 440 053 транспортних засобів , не пропущено через державний кордон 3 905 осіб, виявлено та затримано 125 одиниць зброї, 893 боєприпаси, наркотичної речовини 31 кг 893 грами, контрабанди в 341 випадку на загальну суму 29 531 956 гривень, виявлено 1 904 потенційних незаконних мігрантів.

У Харківській області ведеться підготовка до весняних польових робіт

У зимовий період в Харківській області, як і в цілому по Україні, тривають сільськогосподарські роботи. Головне завдання для аграріїв на цей час - підготувати до весни техніку.

Сільгоспвиробниками Харківської області закладено хороший фундамент під урожай 2011 року. Віталій Алексейчук

У Харківській області в 2010 році посіяно 482 тисячі гектарів озимих культур. На даний момент всі посіви знаходяться в доброму стані, незважаючи на те, що складаються складні погодні умови. У регіоні робиться все можливе, щоб озимі перезимували добре, - підкреслює заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Харківщина святкує День енергетика

В малому залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня енергетика, який традиційно відзначається 22 грудня. Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв від імені Михайла Добкіна привітав всіх присутніх з професійним святом і подякував за нелегку працю, завдяки якій наша область є провідною в Україні в системі енергетики: «Харківобленерго сьогодні щорічно по 150 млн інвестиційних коштів вкладає в розвиток області. Залишилося зовсім трохи, і до 2012 року 100% наша область та обласний центр будуть забезпечені надійним електрозабезпеченням».

У 2010 році в сільське господарство Харківської області залучено на 13,6% більше інвестицій, ніж попереднього року

Незважаючи на складну економічну ситуацію в Україні, яка не дозволяє надавати сільському господарству серйозну підтримку, галузь нарощує фінансові показники. Зокрема, в Харківській області в 2010 році зросла кількість інвестицій і кредитів, залучених у сільськогосподарські підприємства.

Шановні мешканці Харківщини!

За даними Державної податкової служби, публікуємо підприємства, керівники яких, порушуючи законодавство України, виплачують своїм співробітникам заробітну плату нижче мінімально встановленої в державі.

У 2011 році основна увага буде приділятися молочному скотарству. Віталій Алексейчук

У 2011 році в Харківській області буде докладено усіх зусиль для того, щоб максимально збільшити поголів'я дійної череди. Заходи, які необхідно реалізувати для цього, враховані в Програмі розвитку сільського господарства до 2020 року, яку буде розглянуто на найближчій сесії Харківської обласної ради.

Події дня

Сьогодні, 22 грудня, о 09:30 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом з нагоди відзначення Дня енергетика. О 10:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) відбудеться пленум обласної ради організації ветеранів України. Об 11:00 на ВАТ "Турбоатом" (пр. Московський, 199) урочисто відкриється формувальна  дільниця ливарного цеху після реконструкції. О 13:00 в ХНАТОБі ім. Лисенка розпочнуться урочистості з нагоди відзначення Дня енергетика.

У розрахунках тепловиків Харківської області за газ спостерігається позитивна динаміка

Станом на минулий тиждень загальний борг теплопостачальних підприємств Харківської області за газ цього опалювального сезону склав 268 млн. грн., борг за 3 роки - 569 млн. грн. Про це повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, рівень розрахунків області за газ на сьогоднішній день становить 37%. «Для динаміки, тиждень тому рівень був 21%, тобто зріст  становить 16%», - заявив Валентин Дулуб.

Валентин Дулуб дав позитивну оцінку роботі дорожніх служб міста Харкова

Сьогодні на прес-конференції, коментуючи ситуацію з очищенням вулиць міста від снігу, заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зазначив: «Враховуючи ситуацію в житлово-комунальному господарстві в місті Харкові у тому числі, робота проведена нормально. Я думаю, що будуть зроблені відповідні висновки і ситуація виправиться». На його думку, найголовніша робота, яка була виконана, це ремонт доріг, що полегшує шляховикам роботу з прибирання вулиць після снігопаду. «Комунальні служби спрацювали нормально на рівні, і я б дав добру, позитивну оцінку роботі дорожніх служб міста Харкова», - заявив Дулуб.  

Затвердження Схеми планування території Харківської області сприятиме розвитку регіона

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, зараз розробляється Схема планування території Харківської області, в якій враховані всі аспекти перспектив розвитку регіону. «Необхідність розробки цієї Схеми викликана змінами, які відбуваються в соціально-економічній діяльності країни, переходом до ринкової економіки, що є ключовим принципом сучасної соціально-економічної політики. Основною метою Схеми планування території є визначення стратегії розвитку Харківської області та шляхів її реалізації», - підкреслив Валентин Дулуб.

Валентин Дулуб – в програмі «Насправді»

Сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб візьме участь в програмі «Насправді». Передача вийде у прямому ефірі о 19:30 на телеканалі «Сімон».  

Проблема з водопостачанням у місті Люботин буде вирішена в 2011 році. Валентин Дулуб

На даний момент мешканці міста Люботин не мають проблем з водопостачанням, - підкреслив у ході прес-конференції 21 грудня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, щоб повністю нормалізувати постачання води в місто, планується побудувати нову артезіанську свердловину або збільшити потужність вже наявної.

У Харківській області планується збільшити кількість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у 4 рази

З метою зменшення зносу житлового фонду до рівня експлуатаційної безпеки, впровадження енергозберігаючих технологій у житловому фонді на реконструкцію та капітальний ремонт житлових будинків планується виділити 295,2 млн.грн., З них 55 млн.грн. в 2011 році. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

32 людини до Нового року придбають квартири за програмою «Доступне житло»

Станом на 21 грудня 32 людини передали повний пакет документів в Молодіжний фонд для придбання квартир за програмою «Доступне житло», з них 29 вже внесли необхідні 70% вартості. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  За його словами, практично на 90% будинки готові 2 будинки, в яких будуть жити учасники програми «Доступне житло». Один з них побудований на пр. Перемоги, а другий - на пр. Тракторобудівників. «Будинки зараз готуються до здачі, і люди, які уклали договори з будівельниками, вже до Нового року придбають квартири в цих житлових будинках», - зазначив Дулуб.  

Жодному з теплопостачальних підприємств Харківської області не загрожує припинення поставок газу

«Жодному з теплопостачальних підприємств Харківської області не загрожує припинення поставок газу. Рівень розрахунків області за спожитий газ дозволяє нам отримувати нормальні ліміти, і не мати серйозних претензій з боку НАК «Нафтогаз Україна», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, коментуючи інформацію про те, що з 1 січня 2011 року НАК «Нафтогаз Україна» буде відключати газ підприємствам теплокомуненерго, які не мають необхідних лімітів.

До Нового року в селищі Великий Бурлук буде введено в експлуатацію артезіанську свердловину

Роботи з будівництва резервуару для води у Великому Бурлуці на даний момент вже завершено. До Нового року в селищі планується ввести в експлуатацію артезіанську свердловину, яка дозволить відмовитися від дорогого перекачування води на значну відстань. У ході робіт освоєно 2 мільйони гривень з обласного бюджету.

Архів документів