Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується побудувати комунальний елеватор

У Харківській області планується побудувати комунальний елеватор

У Харківській області розглядається можливість побудувати елеватор на 40 тисяч тонн зерна з комбікормовим заводом та власної млином. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, будівництво комунального елеватора дозволить гарантувати, що ціни на соціальні сорти хліба не залежатимуть від спекулянтів. Зараз потреба Харківської області в елеваторах становить 80-85 тисяч тонн.

«Будівництво елеватора потужністю 40 тисяч тонн дає стовідсоткову гарантію збереження і наявності зерна і борошна для потреб регіону. Інші 40 тисяч - це був би головний біль районів і міст обласного значення. Вони б мали свій резерв. Тоді ми б брали ціну на хліб на початку року і розуміли, що наприкінці року вона нічим не відрізняється», - заявив Добкін.

В даний час проводяться консультації з фахівцями. «Якщо вони підтвердять доцільність будівництва елеватора, то в наступному році почнеться розробка проектно-кошторисної документації», - зазначив губернатор. На його думку, будівництво такого елеватора може бути профінансовано з обласного бюджету.