Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі дії, які проводили правоохоронці у будинку по вул. Сумська, 88, пов'язані виключно з розслідуванням кримінальної справи. Михайло Добкін

Всі дії, які проводили правоохоронці у будинку по вул. Сумська, 88, пов'язані виключно з розслідуванням кримінальної справи. Михайло Добкін

«Всі дії, які проводили правоохоронці у будинку по вул. Сумська, 88, пов'язані виключно з розслідуванням кримінальної справи, відкритої за фактом шахрайства», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, на першому засіданні Антикорупційного комітету, яке відбулося ще в 2010 році, правоохоронцями були підняті 4 питання про незаконну передачу землі комерційним структурам.

«Всі ці 4 випадки так чи інакше перепліталися з АТ«Інвестор». Один з цих випадків - це 700 га землі, які раніше були у людей городами, а тепер перейшли у власність комерційних структур. Думаю, ця справа буде доведена до кінця, і або представники АТ «Інвестор» доведуть свою невинність у суді, якщо їм буде пред'явлено звинувачення, або суд визнає порушення закону і винні понесуть покарання», - зазначив голова ХОДА.

За його словами, в цій справі немає жодної політики, яку всім намагаються нав'язати. «Розслідується звичайна кримінальна справа, і правоохоронці перевіряють, яким чином було вкрадено комунальне майно. В рамках розслідування проходив обшук за адресою, де були зареєстровані або зараз зареєстровані комерційні структури, і якщо ця адреса потрапила в поле зору правоохоронців як місце, де може бути документація того чи іншого підприємства, то ні присутність журналістів, ні наявність громадської депутатської приймальні та офісу політичної партії не може бути перепоною для проведення слідчих дій», - підкреслив Михайло Добкін.

Він також зазначив, що за дивним збігом обставин за адресою Сумська, 88 був зареєстрований ряд підприємств, які з 2006 року володіли майном територіальної громади і були за законом його позбавлені. «Це майно зараз продовжує служити територіальній громаді: ККЗ «Україна», фонтан «Каскад», земля, яку продали за 28 млн.грн., і всі ці гроші надійшли до міського бюджету», - підкреслив голова ХОДА.

Теги