Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курси підвищення кваліфікації прийомних батьків повинні бути виїзними. Ігор Шурма

Курси підвищення кваліфікації прийомних батьків повинні бути виїзними. Ігор Шурма

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, відповідно до п.2.2 наказу Міністерства Україні у справах сім’ї, молоді та спорту від 25.09.2009 №3385 прийомні батьки один раз на два роки повинні проходити курси підвищення кваліфікації з метою підвищення виховного потенціалу. «Наказ є відірваний від реалій життя. Дані курси організовуються та проводяться лише на базі обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та тривають 5 днів. Сертифікат про проходження курсів видається лише за умови присутності обох батьків на всіх заняттях. Прийомні батьки не мають можливості залишати дітей на такий термін і виїжджати до м.Харкова, тому такі курси часто відвідуються формально. Це питання потрібно жорстко вирішувати», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, одним з варіантів вирішення цієї проблеми могло б стати проведення кущових занять в одному з райцентрів для мешканців кількох сусідніх районів. «Однак, проведення кущових занять теж не вирішує проблеми остаточно, оскільки доїхати до іншого райцентру є більш проблематичним, ніж до обласного центру», - зазначив Ігор Шурма.

Він підкреслив, що є 2 шляхи вирішення цієї проблеми: обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді повинен забезпечити проведення виїзних курсів в кожному районі або провести навчання спеціалістів районних центрів, щоб вони мали право у своїх районах проводити відповідні заняття та видавати прийомним батькам сертифікати.