Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області планується розробити програму з розвитку овочівництва та картоплярства

В області планується розробити програму з розвитку овочівництва та картоплярства

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, в області планується розробити програму з розвитку овочівництва та картоплярства. «Для того, щоб займатися овочами і картоплею, в першу чергу потрібно мати сховища. Це основне питання, рішення якого ми займаємося цього року. Ми працюємо над будівництвом сховища на 10 тис. т на оптовому ринку «1-й кілометр». Крім того, в області планується будівництво ще ряду сховищ. Без них говорити про розвиток немає сенсу. Спочатку потрібно побудувати сховища, а потім вже серйозно займатися овочами та картоплею», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Він також зазначив, що в тих кліматичних умовах, в яких знаходитися Харківська область, складно вирощувати овочі без поливу. «На жаль, за останні п'ять років система поливу в області була практично повністю знищена, тому зараз ведеться активна робота над вирішенням цього питання», - підкреслив Віталій Алексейчук.

За його інформацією, зараз в області вирощуванням овочів займається приблизно 25 великих господарств (площі посівів більше 500 га). Крім того, зараз будується в крупний тепличний комплекс в Первомайському районі, а також планується будівництво ще ряду тепличних комплексів.