Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Шурма та Олена Захуцька розкажуть про програми підтримки малозабезпечених сімей в Харківській області

26 січня в 13.00 заступник голови ХОДА Ігор Шурма та начальник ГУ праці та соцзахисту населення ХОДА Олена Захуцька візьмуть участь у прес-конференції в Харківському прес-клубі (вул.Мироносицька, 42, к.210). У ході прес-конференції буде висвітлена робота програм підтримки малозабезпечених сімей в Харківській області.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2696,2 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 183,6 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 155 одиниць техніки і 195 дорожніх робітників. Станом на 26 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Ми будемо ініціювати законодавчі зміни, щоб створити систему, яка сама змусить людей платити правильну зарплату. Сергій Авершин

Як повідомив 26 січня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, в 2011 році в Харківській області буде активізована робота по боротьбі з виплатою зарплати «у конвертах», а також зарплатами нижче мінімальних.

У Харківській області налагоджено діалог між представниками бізнесу та влади

Співробітники Головного управління економіки ХОДА регулярно проводять зустрічі з представниками бізнесу, відстежуючи таким чином реальну ситуацію на ринку. Як відзначив в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, діалог бізнесу і влади вже дає позитивні результати.

Один з пріоритетних напрямків діяльності облдержадміністрації в економічній сфері - боротьба з виплатами на підприємствах зарплат, нижче мінімально встановленого розміру

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. У цього явища є два основних негативних наслідки, які в кінцевому підсумку впливають на рівень життя громадян.

Ми зосереджені на формуванні ринку, який би функціонував за реальними ринковими законами. Сергій Авершин

Як зазначив 26 січня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, в умовах ринкової економіки ціни регулювати дуже складно, тому в Харківській області роботу націлено в першу чергу не на їх штучне стримування, а на створення ринку, що функціонував би за суворими економічними законами.

Події дня

Сьогодні, 26 січня, о 12:00 в Міжнародному аеропорті «Харків» (вул. Ромашкіна, 1) відбудеться урочисте введення в експлуатацію системи спрощеного проходження паспортного контролю «E-GATE» з використанням електронних карток. О 12:00 на вул. Культури, 9-а відкриється меморіальна дошка скульптору, народному художнику СРСР Михайлу Лисенко. О 13:00 в дитячій школі мистецтв № 6 (вул. Архітекторів, 30-а) розпочнеться відкриття художньої виставки «Світ нескінченно різний» у дитячій художній галереї «Чарівна мелодія фарб». О 16:00 в Центрі культури Київського району (вул. Скрипніка, 7) відбудуться установчі збори для формування громадської ради при облдержадміністрації.

Газ підприємству «ДРІТ» відключено не буде. Валентин Дулуб

Як повідомив 25 січня під час брифінгу заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент між керівництвом Харківської області та управлінням НАК «Нафтогаз Україна» досягнута усна домовленість про те, що газ комунальному підприємству «ДРІТ» відключено не буде.

Основною причиною виникнення заборгованості за спожитий газ є різниця в тарифах. Валентин Дулуб

«Основною причиною, через яку виникла заборгованість обласного КП «Дирекція розвитку інфраструктури територій» та інших теплопостачальних підприємств України, є різниця в тарифах. Державі потрібно сплатити підприємствам цю різницю, тому що через це вони зазнають величезних збитків, особливо після 1 серпня 2010 року, коли змінилася ціна на газ, а підприємства продовжують відпускати тепло за старими тарифами. На жаль, на сьогодні закон про компенсації за різницю у тарифах не прийнятий. Вирішення цього питання перенесли на 2011 рік», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Харківська область знаходиться на 8-9 місці по оплаті за спожитий газ. Валентин Дулуб

Харківська область знаходиться на 8 - 9 місці з оплати за спожитий газ в рейтингу областей України. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав заступник голови Харківської облгосадміністрайіі Валентин Дулуб.   «За підсумками минулого року Харківська область була однією з кращих областей України, яка вийшла на найвищі показники оплати за спожитий газ. Сьогодні ж в Харківській області середній показник оплати за газ складає 27%», - підкреслив Валентин Дулуб. 

У Краснокутському дитсадку №1 відкрито нову групу

У дитячому садку №1 Краснокутської селищної ради було відкрито додаткову групу. 24 січня голова райдержадміністрації Віктор Ечкенко урочисто вручив двадцятьом батькам направлення на виховання їхніх дітей у старшій ясельній групі.

У Обласний художній галереї відкриється виставка «Краси багато не буває»

27 січня в 16.00 год в Обласній художній галереї відкривається виставка харківського художника Олександра Іванова «Краси багато не буває».

Районні газети Харківської області ініціюють співпрацю з бєлгородськими колегами

Районні ЗМІ Харківської області готові розширювати інформаційне співробітництво з колегами з Бєлгородської області Російської Федерації. Зокрема, Золочівська районна газета ініціює підписання угоди про співпрацю з колегами з Грайворонського району Бєлгородської області.

У Харківській області відбудеться конкурс на кращу журналістську роботу до 20-річчя Незалежності України

Наступного тижня Управління у справах преси та інформації ХОДА та КЗ «Регіональний інформаційний центр» оголосять конкурс на кращу журналістську роботу до 20-річчя Незалежності України. Про це повідомила сьогодні начальник управління Вікторія Маренич.

Школу юного кореспондента в Харківській області планується відкрити у квітні

Управління у справах преси та інформації ХОДА ініціювало проведення при районних ЗМІ конкурсів юних кореспондентів. Переможці конкурсів згодом зможуть стати учнями Школи юного кореспондента при управлінні у справах преси та інформації ХОДА.

Управління у справах преси та інформації пропонує започаткувати конкурс «Краща районна газета»

Управління у справах преси та інформації ХОДА пропонує започаткувати конкурс «Краща районна газета» по аналогії с існуючим конкурсом «Краща сільська, селищна, міська рада». Така можливість обговорювалася сьогодні під час засідання Асоціації регіональної преси за участю начальника Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторії Маренич.

НКРЕ погодила тарифи для теплопостачальних підприємств Харківської області

Національна комісія регулювання електроенергетики погодила тарифи на послугу опалення, яку надають теплопостачальні підприємства Харківської області. Про це сьогодні повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний.

Відбулася виїзна нарада з питань вивчення позитивного досвіду впровадження електричного опалення

Сьогодні відбулася виїзна нарада з питань вивчення позитивного досвіду впровадження електричного опалення виробничих і офісних приміщень ВАТ «Торчпрібор». У нараді взяв участь начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний, керівники бюджетних організацій, промислових підприємств та ін.

Роботи журналістів районних газет планується видати окремою збіркою

Управління у справах преси та інформації планує до Дня журналіста України видати збірник, до якого увійдуть твори журналістів районних ЗМІ.  «До Дня журналіста Україні мені б хотілося розкрити творчий потенціал людей, які працюють в районних газетах. Ми зробимо такий збірник. Це буде чудовий подарунок до нашого професійного свята », - заявила начальник управління Вікторія Маренич.  

У Харкові відбулося спільне засідання Асоціації регіональної преси Харківської області

25 січня в Харкові відбулося спільне засідання Асоціації регіональної преси Харківської області з начальником управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторією Маренич. У ході засідання були розглянуті плани роботи на 2011 рік, питання фінансування, а також інші актуальні для ЗМІ теми.

Об'єднання трьох установ культури в КП «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв» має пройти найбільш безболісно. Дмитро Кузнєцов

Харківський обласний культурний центр народної творчості, культурний центр «Юність» та обласна художня галерея «Мистецтво Слобожанщини» будуть об'єднані в Обласній організаційно-методичний центр культури і мистецтв. Про це  заявив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.  «Оптимізація роботи закладів культури Харківської області необхідна. Це не означає, що буде загальне скорочення працівників цих установ. Ми просто робимо перші кроки до перегляду роботи закладів культури Харківської області, які ми намітили, - заявив Дмитро Кузнєцов. - Буде проведена формальна процедура звільнення співробітників з колишніх структур і зарахування в нову структуру. Кадровий склад буде частково переглянутий. Ми прагнемо, щоб процедура злиття в Обласній організаційно-методичний центр культури і мистецтв пройшла найбільш безболісно».   

Михайло Добкін висловив співчуття сім'ям загиблих в результаті теракту в аеропорту «Домодєдово»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив співчуття сім'ям загиблих в результаті теракту в аеропорту «Домодєдово».  «Примите искренние соболезнования по случаю теракта в аэропорту «Домодедово», унесшего и искалечившего многие жизни. Вместе с Россией скорбят страны, чьи граждане оказались жертвами террористов. Украина потеряла 30-летнюю одесситку Анну Машутину. Разделяю боль и горечь потери с семьями погибших, желаю скорейшего выздоровления всем пострадавшим», - йдеться в урядовій телеграмі, надісланій на ім'я Генерального консула Російської Федерації у м. Харкові Всеволода Філіппа.

В харківському аеропорті буде введено в експлуатацію систему спрощеного паспортного контролю «E-GATE»

26 січня о 12 годині в міжнародному аеропорті «Харків» буде введено в експлуатацію систему спрощеного проходження паспортного контролю «E-GATE» з використанням електронних карток. Для участі в даному заході представники ЗМІ мають акредитуватися у прес-службі Харківського прикордонного загону за телефоном (057) 340-50-80 або у прес-секретаря Харківського прикордонного загону капітана Іванець Оксани Юріївни за телефонами 093-454-31-70, 097-503-89-53.

На Балаклійщині відкрито перший навчально-виховний комплекс

У селі Жовтневому Асіївської сільської ради днями відбулось урочисте відкриття оновленого Балаклійського навчально-виховного комплексу.   На відкриття першого в районі НВК прибули почесні гості: голова райдержадміністрації Іван Столбовий, голова райради Степан Масельський, Асіївський сільський голова, представники відділу освіти, директори Гусарівської, Борщівської, Пришибської шкіл.   

Борівський район налагоджує міжрегіональну співпрацю

Борівський район Харківської області підписав угоду про співпрацю з Рахівським районом Закарпатського регіону. Про це в інтерв’ю газеті «Слобідський край» повідомив голова Борівської РДА Володимир Сенчук. За його словами, найближчим часом планується підписати подібну угоду з одним із районів Бєлгородської області.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 6085,8км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 968,07 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 261 одиниць техніки і 299 дорожніх робітників. Станом на 25 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 25 січня, о 10.00 на базі ВАТ «Точприлад» (вул.Серпова, 4) розпочнеться виїзна нарада з питань вивчення позитивного досвіду впровадження електричного опалення виробничих і офісних приміщень. О 12.00 в актовій залі ХГУ "Народна українська академія" (вул.Лермонтовська, 27) відбудеться молебень у каплиці Святої Тетіани на території академії. По закінченню молебня о 13.00 в актовій залі академії розпочнеться посвячення першокурсників у студенти, а о 14.00 там же відбудеться прес-конференція викладачів ХГУ "НУА". О 16.00 у великому залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського (пл.Конституції, 11/13) розпочнеться традиційна зустріч представників керівництва області, міста, Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації Харківського регіону зі студентами вузів Харкова.

У дитячій художній галереї «Чарівна мелодія фарб» відбудеться відкриття виставки «Світ нескінченно різний»

26 січня 2011 року, о 13.00 в Дитячій школі мистецтв № 6 Дзержинського району (м.Харків, вул. Архітекторів, 30-а) в постійно діючій дитячої художньої галереї «Чарівна мелодія фарб» відбудеться відкриття художньої виставки «Світ нескінченно різний».  

Обласна адміністрація є центром книжкової столиці України. Олександр Красовицький

Як зазначив 24 січня під час відкриття виставки, приуроченої до 20-річчя Незалежності Україна, генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, в Харкові книги завжди користуються попитом.

В Харкові буде відкрито меморіальну дошку скульптору Михайлу Лисенко

26 січня о 12.00 відбудеться відкриття меморіальної дошки скульптору, народному художнику СРСР Михайлу Лисенко на будівлі за адресою вул. Культури, 9-а, де він жив і працював до Великої Вітчизняної війни.  

Архів документів