Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Буде проведена перевірка дотримання вимог чинного законодавства фірмою «Харків-Москва» при будівництві об'єкту по вул. Пушкинській, 2

Буде проведена перевірка дотримання вимог чинного законодавства фірмою «Харків-Москва» при будівництві об'єкту по вул. Пушкинській, 2

Головним управлінням МНС України в Харківської області спільно з територіальним управлінням Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області буде проведена перевірка дотримання вимог чинного законодавства керівництвом ТК ТОВ з іноземними інвестиціями фірма «Харків-Москва» при будівництві об'єкту по вул. Пушкинскій, 2. Таке рішення було ухвалено 1 липня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Володимира Бабаєва.

Розгляд цього питання на засіданні обласної комісії був ініційований міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайним ситуаціям, оскільки за словами її голови, першого заступника Харківського міського голови Олександра Кривцова, комісія  «вичерпала всі можливі методи впливу та роботи з паном Дукером (генеральним директором ТК ТОВ з іноземними інвестиціями фірми «Харків – Москва»)».

Фірмою вже протягом не одного року на виділеній земельній ділянці в центрі Харкова не ведуться ніякі будівельні роботи (крім створеного величезного котловану під фундамент будівництва), не виконуються вимоги консервації будівництва, не ведеться пошук можливих інвесторів. Тим часом збудований котлован почав нести загрозу для прилеглої території, оскільки опорні анкери вже вичерпали термін експлуатації і можливі зсуви грунту, а також залишився відрізаний газопровід Д-273 мм на перехресті вул. Пушкінська і пер. Короленко.

Голова обласної комісії з питань надзвичайних ситуацій Володимир Бабаєв запевнив, що обласна и міська влади будуть надалі контролювати цю ситуацію.

«Якщо за місяць вони нічого не зроблять - а це цілком ймовірно, адже ці роботи не були виконані протягом трьох років (не тому, що вони технічно не можливі, а відсутність фінансування, відсутність коштів на виконання цих робіт спричинила за собою невиконання тих доручень, які ми дали), то після цього ми звернемося в державну комісію, буде ухвалено відповідне рішення і з’явиться підстава для суду розірвати цей договір між міськвиконкомом та підприємством «Харків-Москва». До цього необхідно додати, що ми, як всі харків'яни, бачимо, в якому стані знаходиться центр міста, який міг би до Євро-2012 служити самим цікавим місцем, якби своєчасно були побудовані хоча б ті офіси, адміністративні будівлі, які складають частину цього проекту», - заявив Володимир Бабаєв.

Також він підкреслив, що до початку чемпіонату Європи з футболу Харків має набути вигляду міста європейського рівня. «Усі будівництва у центрі міста мають бути завершені. Повинні буди побудовані всі офіси та адміністративні споруди, які впливають на загальне обличчя міста», - додав він.