Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Триває акція в рамках національної інформаційної кампанії «Браслетна кампанія 2011 року»

Триває акція в рамках національної інформаційної кампанії «Браслетна кампанія 2011 року»

Акція «Браслетна кампанія 2011 року», що фінансується Європейським Союзом та підтримується Міністерством України у справах сім‘ї, молоді та спорту, спрямована на попередження насильства між близькими людьми. Цього разу 30 червня 2011 року волонтери та спеціалісти Харківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповсюджували малинові силіконові браслети з надписом «Залишайся людиною» та інформаційні картки для постраждалих від домашнього насильства серед відвідувачів Мереф’янської центральної районної лікарні – повідомляє офіційний веб-сайт Харківської РДА.

На інформаційних картках містяться номери «гарячої лінії» з питань протидії насильству та захисту прав дитини - 386 (безкоштовно для абонентів МТС та Київстар) та 0-800-500-335 (дзвінки в межах України безкоштовні).

Зателефонувавши на Національну «гарячу лінію», людина може отримати кваліфіковану психологічну допомогу, інформаційну та юридичну консультацію. Консультанти також порадять, куди можна звертатися надалі, зокрема, направлять до реабілітаційних центрів чи притулків.

Основною метою кампанії є формування в свідомості українців неприйняття домашнього насильства та спроба зламати стіну мовчання навколо цього явища.