Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реалізація спільних українсько-російських проектів у сфері високих технологій дозволить Харківщині підвищити частку прямих іноземних інвестицій. Юрій Сапронов

Реалізація спільних українсько-російських проектів у сфері високих технологій дозволить Харківщині підвищити частку прямих іноземних інвестицій. Юрій Сапронов

«Прогнози провідних аналітичних компаній з приросту прямих іноземних інвестицій для України на 2011 рік досить оптимістичні. В цілому називається цифра в районі 5-6 млрд.дол.США. Такі позитивні сигнали є підтвердженням ефективності реформ, реалізованих сьогодні Урядом України. Особливо це стосується спрощення податкового законодавства, приватизації енергетичного сектора та дерегуляції економіки. На нашу думку пакет змін у даних сферах повинен послужити поштовхом для нарощування прямих іноземних інвестицій у фінансовий і реальний сектор економіки Харківщини вже в другій половині поточного - першій половині 2012 року. Ще одним потужним стимулом для збільшення інвестиційної привабливості в першу чергу аграрного сектора регіону стане завершення розробки та ухвалення законодавства щодо земельної реформи, що вводить механізми комерційного обороту земель», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Він зазначив, що на сьогодні в регіоні Центральної та Східної Європи домінують промислові інвестиційні проекти, частка яких становить 26%, а також інвестиції у фінансовий сектор.
«Так, в Україні частка фінансового сектора від загального обсягу прямих іноземних інвестицій становить 13%, у РФ - 18%, Польщі - 14%. На частку високих та інформаційних технологій припадає близько 12% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій, логістики - 10%. Таким чином, на нашу думку, підтвердженому оцінками провідних консалтингових агентств, сьогодні спостерігається процес відновлення інвестування в реальний сектор, адже протягом минулих трьох років левова частка іноземних інвестицій в Європі була зосереджена саме у фінансовому секторі», - підкреслив віце-губернатор.
Юрій Сапронов акцентував, що реалізація спільних українсько-російських проектів у сфері високих технологій дозволить Харківщині підвищити частку залучених прямих іноземних інвестицій в сектор високих технологій, а реалізація програми розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011-2016 р.м. - у сфері логістики та промисловому секторі.

Теги