Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 10 грудня 2010 року, о 16:00 відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27.10.10 №584 «Про передачу закладів (підрозділів) охорони здоров’я первинної медико-санітарної ланки до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів»; 2. Про стан передплати на газету "Слобідський край".

Рівень розрахунків цілого ряду районів області за спожитий газ значно підвищився

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб, після селекторної наради, яку голова ХОДА Михайло Добкін провів 3 грудня, значно поліпшився стан розрахунків за спожитий газ цілого ряду районів. «У першу чергу це Нововодолазький, Харківський, Чугуївський райони та м. Чугуїв. Крім того, повністю розрахувалися бюджетні організації міст Куп'янськ, Лозова, Чугуїв та Первомайський. Тільки від цих споживачів за минулий тиждень надійшло 24 млн.грн. Крім того, Харківський, Кегичівський, Чугуївський і Лозівський райони вже зробили передоплату в сумі близько 3,6 млн.грн. У результаті проведеної роботи ми перемістилися на 8-е місце серед регіонів України за рівнем оплати спожитого газу», - підкреслив Валентин Дулуб.

Харківська окружна дорога відповідатиме європейським нормам

Архітектори Харкова і області в Управлінні містобудування та архітектури працюють зараз над розробкою проектів з благоустрою вздовж харківської окружної дороги. Про це сьогодні під час програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Робоча група з питань будівництва підготує пропозиції для місцевих та центральних органів влади

Метою створення робочої групи з питань будівництва під керівництвом заступника голови ХОДА Валентина Дулуба є розробка пропозицій для місцевих та центральних органів влади. Як відзначає голова області Михайло Добкін, щоб вирішити проблеми галузі, необхідно врахувати думку як самих будівельників, так і представників банківської сфери, що і буде зроблено учасниками робочої групи.

Стратегія сталого розвитку Харківської області буде розглянута депутатами облради 23 грудня

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, 23 грудня Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року буде розглянута депутатами облради. «Ми провели досить велику роботу. 3 місяці тому була підготовлена та представлена науково-практична доповідь «Основи сталого соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 р.», яка лягла в основу Стратегії. Крім того, що над цим документом працювало досить велике коло фахівців, за останній місяць на базі провідних ВНЗ були проведені 7 круглих столів за основними напрямками, в яких взяли участь понад 300 спеціалістів.

ХОДА планує підписати Меморандум взаєморозуміння з ринками Харківського регіону

Щороку, напередодні новорічних свят, в Харківському регіоні фіксується неконтрольоване зростання цін на основні продукти харчування. Про це сьогодні йшлося в прямому ефірі програми-телемосту «Час влади» на харківському обласному телебаченні. «Харківська облдержадміністрації доклала багато зусиль для того, щоб вирівняти цінову ситуацію в регіоні. На площі Свободи працює постійно діючий ярмарок харківських товаровиробників, - зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Меморандум взаєморозуміння вже дав перші результати

Підписаний в Харківській області Меморандум взаєморозуміння між 28 основними виробниками продуктів харчування, 11 найбільшими торговими мережами і Харківською обласною державною адміністрацією - це важливий крок до встановлення якісно нових відносин між владою і бізнесом.

У кожному харківському супермаркеті з'явиться відділ з продукцією за цінами виробника

Законодавство зобов'язує місцеву владу контролювати ціни на продукти харчування, які становлять основу споживчого кошика жителів регіону. Про це в ефірі телепрограми «Час влади» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

До весни 2011 року в українському законодавстві з'явиться багато новацій. Михайло Добкін

«До весни 2011 року ми отримаємо дуже багато новацій в українському законодавстві. Сьогодні ухвалюється ряд законів, наприклад, в тій же будівельній сфері. Будуть реорганізовані міністерства. Деякі міністерства будуть об'єднані, інші позбудуться статусу міністерства. Після адміністративної реформи ми побачимо набагато меншу кількість всіляких структур, які так чи інакше задіяні в державному управлінні та регулюванні. Також будуть ліквідовані всілякі структури при міністерствах, які видають ліцензії, дозволи, погодження тощо», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ми працюємо в унісон з центральними органами влади з наведення порядку в дозвільній системі. Михайло Добкін

У Харківській області, як в Україні в цілому, вживається низка заходів для того, щоб спростити дозвільну систему для ведення бізнесу. Як зазначив 9 грудня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, центральні і місцеві органи влади об'єднали зусилля, щоб надати підприємцям комфортні умови для роботи.

Рекламні агентства Харкова підписали Хартію про партнерство в ім'я інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі

8 грудня в рамках регіонального засідання на тему «Етика і мораль в рекламі» представники 5 великих рекламних агентств Харкова підписали Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі.

У 2011 році в Харківській області планується виділити бюджетні кошти для компенсації процентних ставок кредитів на будівництво

У Харківській області готується ряд заходів, які покликані допомогти розвитку будівельної галузі. Зокрема, мова йде про часткову компенсацію процентних ставок кредитів під будівництво житла. Про це 9 грудня під час наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області розглядається можливість надання комунального майна в якості застави під будівництво

Для того, щоб підштовхнути розвиток будівельної галузі в Харківській області, керівництво регіону розглядає можливість надання комунального майна в якості застави під конкретні будівельні проекти. Відповідну пропозицію 9 грудня в ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» озвучив голова ХОДА Михайло Добкін.

Електропостачання приміщень Харківського університету Повітряних сил буде відновлено після оплати боргів

Електроенергія в приміщеннях Харківського університету Повітряних сил буде включена після оплати боргів. Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. «Вчора у мене був керівник цього університету, сьогодні він знаходиться в Міністерстві, яке має виділити необхідні кошти. Будуть у нього гроші - він вирішить питання з включенням», - підкреслів він.

Сільське господарство і будівництво - це два локомотиви, які потягнуть всю економіку регіону. Михайло Добкін

У ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» 9 грудня голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив величезне значення, яке має для економіки Харківщини розвиток будівельної галузі.

У Харкові планується створити будівельне підприємство для зведення військового містечка

«Я зараз працюю над пілотним проектом. Його ідея полягає в тому, щоб недалеко від Харкова виділити 300 га землі під будівництво великого військового містечка. Я думаю, що цим питанням займеться підприємство, створене на базі однієї з будівельних компаній міста, яке буде зводити недорогі одноповерхові будинки», - повідомив у ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» голова ХОДА Михайло Добкін.

Необхідно створити нову систему забезпечення населення житлом. Валентин Дулуб

З метою збільшення обсягів будівництва житла та створення умов його доступності для громадян доцільним є поетапне створення нової системи забезпечення населення житлом, яка передбачає солідарну участь держави і громадянина у вирішенні житлової проблеми, і в першу чергу - шляхом розгортання будівництва доступного житла. Про це сьогодні в ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області буде сформована робоча група з питань будівництва

Заступник голови ХОДА Валентин Дулуб очолить робочу групу, яка вирішуватиме питаннями розвитку будівельної галузі. Відповідне розпорядження 9 грудня в ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» дав голова ХОДА Михайло Добкін.

До кінця року планується ввести в експлуатацію 130 тис. кв.м житла

Як повідомив сьогодні в ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 30 листопада в області введено в експлуатацію 246,9 тис. кв.м житла. До кінця року планується ввести в експлуатацію 130 тис. кв.м, в т.ч. 95 тис. кв.м у багатоквартирних будинках, що дозволить виконати план введення житла на 102% (у порівнянні з 2009 р.).

В Харківській області необхідно дуже швидко відпрацювати єдину систему спрощеного введення в експлуатацію об'єктів будівництва. Михайло Добкін

Як підкреслив в ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» 9 грудня голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області необхідно в найкоротші терміни відпрацювати систему спрощеного введення в експлуатацію об'єктів будівництва.

Харківська область має низькі показники у рейтингу розвитку будівельної сфери. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні під час наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, на сьогодні в рейтингу Мінекономіки Харківська область має низькі показники в питаннях: обсягів введеного в експлуатацію житла; темпів зростання (зниження) обсягів введеного в експлуатацію житла; темпів зростання (зниження) обсягів інвестицій у житлове будівництво. За цими критеріями область знаходиться в середині третього десятка.

Кількість дозволів, необхідних для початку будівництва, буде скорочено в кілька разів

На даний момент для отримання дозволу на будівництво необхідно витратити 415 днів. При цьому забудовникам доводиться оформляти 93 види дозвільних документів, кожен з яких потребує значної витрати часу, а нерідко і коштів. Згідно з новим законодавством, кількість дозволів буде скорочено до 23, а можливо, і до 9 документів.

В Україні не працює система, яка дозволила б реалізувати кредити в будівельній сфері. Михайло Добкін

«У нас зараз не працює як кредитування будівельної сфери, так і іпотека. Я хочу почути фінансистів і будівельників, як вони це розуміють. У нас що - в країні гроші закінчилися? Але, наскільки мені відомо, у нас сьогодні кредитні ресурси досить великі, останнім часом активізувалися представники російських великих банків. Отже, не працює система, яка дозволила б ці кредити тут реалізовувати. Потрібно зрозуміти, чого не вистачає. Якщо гарантій, то держава може виходити гарантом нехай не скрізь, але хоча б у пілотних проектах», - з такими словами голова ХОДА Михайло Добкін звернувся до представників будівельної та банківської сфери в ході наради «Стан будівництва в Харківській області.Перспективи розвитку» 9 грудня.

Необхідно чітко визначити регіональні можливості для надання преференцій будівельникам. Михайло Добкін

Як відзначив в ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» 9 грудня голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області є певні можливості для надання деяких преференцій будівельникам. За його словами, в комплексі з державними заходами це дозволить відродити будівельну галузь у регіоні.

Нам потрібно усунути всі перешкоди, щоб повернути обсяги будівництва, якими ми пишалися. Михайло Добкін

Щоб відновити будівельну галузь Харківщини та України в цілому, необхідно усунути перешкоди на шляху будівельних фірм, - підкреслив 9 грудня в ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» голова ХОДА Михайло Добкін. Зокрема, необхідно брати активну участь в обговоренні і пропонувати правки до нового законодавства.

З 2011 року у сільських школах будуть проводитися щорічні профілактичні медичні огляди. Ігор Шурма

Під час наради заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми з головними лікарями центральних районних та міських лікарень, яка відбулася 8 грудня, обговорювалося проведення профілактичних медичних оглядів, які відбулися в загальноосвітніх школах районних центрів області, та механізм проведення медоглядів у сільських школах.

Для ефективного використання бюджетних коштів в медицині необхідна координація зусиль. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 8 грудня провів нараду з головними лікарями центральних районних та міських лікарень. Під час наради обговорювалися питання створення єдиного медичного простору, проведення медичних оглядів учнів загальноосвітніх шкіл в районних центрах та сільській місцевості та інші питання.

Події дня

Сьогодні, 9 грудня, о 10:30 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку».  

Рада ректорів обговорила проект Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року

Сьогодні в Харківському національному економічному університеті відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону, на якому керівники провідних ВНЗ Харкова обмінялися думками відносно розробленого проекту Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року і внесли свої пропозиції в цей документ.

Балаклійська ЦРЛ є однією з найкращих в області. Ігор Шурма

В ході робочої поїздки до Балаклійського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав центральну районну лікарню. Оглянувши приміщення лікарні, заступник голови ХОДА зазначив, що на сьогодні Балаклійська ЦРЛ є однією з найкращих в області. Він також повідомив, що у 2011 році з обласного бюджету будуть виділені кошти на ремонт та придбання сучасного обладнання для операційного блоку Балаклійського міжрайонного медичного центру.

Архів документів