Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В обласній клінічній лікарні відкрився відремонтований операційний блок

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяли участь в церемонії відкриття відремонтованого операційного блоку (складається з 7 спеціалізованих операційних) Комунального закладу охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».  

У Балаклійському районі відбувся традиційний фестиваль фольклорного мистецтва «Радуйся, земле»

Під час різдвяних свят у Балаклійському районі відбувся традиційний фестиваль фольклорного мистецтва «Радуйся, земле». про це повідомив офіційний сайт Балаклійської райдержадміністрації. У ньому взяли участь вокальні гурти, танцювальні колективи, фольклорні ансамблі та окремі виконавці. Формат фестивалю – виконання різдвяних обрядодійств, як-то колядки, щедрівки, вертеп, посипання, які покликані прищепити слухачам любов до рідного краю.

Голова Зміївської РДА Євген Мураєв провів особистий прийом громадян

19 січня 2011 року голова Зміївської РДА Євген Мураєв провів особистий прийом громадян. Мешканці району звернулися до голови райдержадміністрації з питаннями, актуальними для громад цілих населених пунктів: - реконструкція футбольного поля у с.Шелудьківка, - система роботи Комсомольського Палацу культури, - функціонування лікарні у с.Бірки; - розвиток в районі боксу; - вплив мобільної станції зв’язку на здоров’я населення с.Бірки.

У  Харкові стартували V зимові юнацькі спортивні ігри України 2011 року з лижних гонок

19 січня 2011 року відбулось офіційне відкриття V зимових юнацьких спортивних ігор України 2011 року з лижних гонок та учасники стартували у спринтерській гонці 1200 м вільним стилем. V зимові юнацькі спортивні ігри України 2011 року проводитимуться з 18 по 22 січня 2011 року на базі ОСК “Темп”. В них візьмуть участь 13 команд із 11 регіонів та областей України. За інформацією Головного управлннія у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА загальна кількість учасників - 87 осіб (юнаки та дівчата 1994 – 1995 р.н.).

Писарівське та Феськівське відділення сімейної медицини Золочівського району отримали нові авто

Нові автомобілі «Таврія» сільські відділення сімейної медицини будуть використовувати для обслуговування пацієнтів вдома, а також для швидкого та комфортного перевезення хворих до лікарні. Ті автомобілі, що були у Писарівці та Феськах, слугували більше 30 років, і давно вже стали непридатними для експлуатації, - інформує офіційний сайт Золочівської РДА.

З нагоди Дня Соборності України відбудеться актуальна подіум-дискусія «Ой, там збиралися під прапори»

21 січня 2011 року о 14 годині у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) з нагоди Дня Соборності України відбудеться актуальна подіум-дискусія «Ой, там збиралися під прапори». До участі запрошені курсанти Харківського інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ при Національній юридичній академії ім. Ярослава Мудрого, а також історики та літературознавці.

Якщо оптовий сільськогосподарський ринок буде акціонерним товариством, то основними акціонерами в ньому мають стати сільгоспвиробники. Олександр Пенськой

Створення в Харківській області оптового сільськогосподарського ринку стимулюватиме розвиток сільського господарства, - підкреслює начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 190,8 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 116 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки і 122 дорожніх робітників. Станом на 20 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Харківській області планується підписання ще одного меморандуму з хлібопекарськими підприємствами

У Харківській області триває активна робота зі збереження стабільної цінової ситуації на продовольчому ринку. Одним із заходів стане підписання ще одного Меморандума взаєморозуміння з хлібозаводами регіону. Документ планується підготувати до кінця січня. Про це повідомив начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой.

Події дня

Сьогодні, 20 січня, о 14:00 в прес-центрі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція з питань пенсійної реформи. Учасники: - заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Піпченко, - заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління надходження доходів Наталія Тарасенко, - заступник начальника обласного центру з нарахування та здійснення соціальних виплат Ірина Осмачко.

З Харкова відправлена перша група для проходження військової служби за контрактом

19 січня в розташуванні 153 Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом завершилося формування першої в цьому році команди з 76 кандидатів, які були відібрані з понад 90 претендентів. З них 16 жінок - рекордне число за весь час існування військової установи. Кандидати на військову службу за контрактом протягом трьох місяців будуть проходити навчання в 12-х навчальних центрах ЗС України. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України в Харкові.

В Харківській області є запаси гречаної крупи. Олександр Пенськой

Гострий дефіцит гречки в Росії впливає на український ринок цього продукту. Тим не менше, в Харківській області є запаси як крупи, так і зерна, що дозволить уникнути гострої нестачі гречки в торгових мережах і на ринках.

У січні і лютому причин для підвищення цін на продукти харчування немає

Як повідомив 19 січня начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, в січні і лютому споживчий попит на продукти харчування традиційно низький, тому для підвищення цін причин немає. «Є фактори ризику, які можуть впливати на ціни на продукти харчування. Є сезонні фактори, вони стосуються молочних продуктів, яєць. Але ми повинні враховувати період, в якому ми зараз живемо: всі основні закупівлі були проведені в кінці грудня, а в січні купівельний попит різко падає. У лютому він також буде невеликий, тому нас найбільше хвилює питання обігу роздрібної торгівлі - що ми отримаємо в січні-лютому. Попит упав, немає причини для підвищення цін», - підкреслив він.  

Єдиний фактор, який може вплинути на ціни на хліб, - це рішення Аграрного фонду. Олександр Пенськой

У 2010 році хлібопекарські підприємства Харківської області отримали з Аграрного фонду на випічку сортів хліба масового споживання близько 9 тисяч тонн борошна. Ще 2,5 тисяч тонн борошна, які мають отримати найбільші хлібозаводи Харківщини, до області поки що не надійшли. Як повідомив 19 січня начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, саме від рішення Аграрного фонду України залежить можливість підвищення або не підвищення цін на так звані соціальні сорти хліба.

Харківська область забезпечена цукром у достатній кількості. Олександр Пенськой

Як повідомив 19 січня начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, значних коливань цін на цукор в Харківській області найближчим часом не буде. «Ми не прогнозуємо значних коливань цін на цукор, оскільки наша область достатньо забезпечена цукром на сьогоднішній день. Безумовно, є оператори ринку, які намагаються задекларувати більш високі ціни, як це зазвичай буває на початку першого кварталу кожного року, але наразі Держінспекція по контролю за цінами їм не дозволяє цього», - підкреслив він.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян, в ході якого були розглянуті земельні питання, а саме отримання актів на право користування земельними ділянками та оформлення землевпорядної документації, та питання розрахунків за сільськогосподарську продукцію, а саме за реалізоване селянами молоко.  

Усі міжрайонні медичні центри Харківської області будуть оснащені сучасними мамографами. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, усі 10 міжрайонних медичних центрів Харківської області будуть оснащені сучасними мамографами для профілактики та своєчасного діагностування раку молочної залози. Рентгенологи, які працюють в цих центрах, пройдуть спеціальне навчання з роботи на мамографах.

Подальша реалізація програми економічних реформ позитивно відіб'ється на легкості ведення бізнесу в Україні. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив, що за заявами іноземних інвесторів за останній рік в Україні істотно покращився інвестиційний клімат. «Це пов'язано зі стабілізацією політичної ситуації в країні і початком системних реформ, які охоплюють всі сфери життєдіяльності країни. Інвестори були приємно здивовані програмою реформ Президента, їх просуванням і виконанням українською стороною вимог МВФ та ЄС.

Немає підстав говорити про перевищення епідпорогу у Харківській області. Ігор Шурма

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, немає підстав говорити про те, що епідпоріг в Харківській області перевищений. «Харківська область чи не єдиний регіон східної України, який не вводив карантин. Не можна сказати, що діти та дорослі в нашій області не хворіли. Було багато захворювань, і сьогодні люди хворіють, але своєчасні та ефективні управлінські рішення дозволили уникнути широкого розповсюдження грипу та гострих респіраторних захворювань», - підкреслив Ігор Шурма.

Рейтингові місця Харківської області за рівнем середніх цін на основні продукти харчування

У 2010 році Харківська область поліпшила показники в рейтингу регіонів України за рівнем середніх цін на основні продукти харчування в порівнянні з 2009 роком. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. З порівняльними показниками Харківської області у рейтингу регіонів України за рівнем середніх цін на основні продукти харчування в 2009 і 2010 роках можна ознайомитися в ніжченаведеній таблиці.

Бізнесменам, які можуть інвестувати в сільське господарство України, потрібні гарантії від держави. Юрій Сапронов

Для того, щоб Україна змогла стати однією з провідних країн світу з виробництва продуктів харчування, вкрай необхідна реформа в земельній сфері. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «За висновками фахівців ООН в України є всі шанси бути в трійці світових лідерів по динаміці виробництва продуктів харчування. Але щоб це сталося, в першу чергу необхідно здійснити реформу в земельній сфері, щоб інвестори мали гарантії від держави.

Міжрайонні медичні центри матимуть певні преференції. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 18 січня зустрівся з колективом Богодухівської центральної районної лікарні. Під час зустрічі заступник голови ХОДА передав для медичних закладів району 36 фельдшерських сумок-укладок з набором медикаментів, 44 слухові апарати, в т.ч. 2 дитячих, 11 приладів системи «Телекард» для фельдшерсько-акушерських пунктів, а також медикаменти та товари медичного призначення на суму 150 тис.грн.

Михайло Добкін взяв участь в урочистому богослужінні з нагоди свята Хрещення Господнього

19 січня голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у святкових заходах з нагоди Хрещення Господнього у відреставрованому Саржиному Яру. Голова області був присутній при урочистому богослужінні безпосередньо у парку відпочинку, а після освячення Купелі занурився в крижану воду.

Покарані будуть всі, хто поліз у кишеню державного бюджету. Юрій Сапронов

«Чиновник повинен нести відповідальність незалежно від суми, яку він вкрав або отримав у вигляді хабара, чи то 20 тис. грн. або кілька мільйонів», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За словами віце-губернатора, організація економічного співробітництва та розвитку рекомендує Україні ухвалити фундаментальне антикорупційне законодавство, що відповідає міжнародним стандартам, підсилити державні інститути по боротьбі з корупцією і створити спеціальний орган з розслідування злочинів у цій сфері для виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань та демонстрації сильної політичної волі у боротьбі з корупцією.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 18 січня провів особистий прийом громадян у м.Богодухів. Під час прийому було вирішене питання про організацію заїзду громадян, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, на лікування в Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту. Забезпечення автотранспортом буде здійснюватися центральною районної лікарнею або районною державною адміністрацією. Також вирішене питання щодо закріплення одного із заступників головного лікаря відповідальним за медичне обслуговування чорнобильців.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1661 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 689,92 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 81 одиниць техніки і 120 дорожніх робітників. Станом на 19 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Євген Савін представив нового голову Коломацької РДА

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін представив сьогодні активу Коломацької району голову районної державної адміністрації Володимира Кужеля. Вітаючи Володимира Івановича, Євген Савін висловив впевненість у визначенні новопризначеним головою нагальних проблем району, шляхів їх вирішення та ствердженні нового курсу розвитку району.  

Вадим Ландсман представив нового голову Первомайської райдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман представив активу району новопризначеного голову Первомайської районної державної адміністрації Віктора Намчука. Привітавши його з призначенням, Вадим Ландсман підкреслив, що на сьогодні першочерговими завданнями є вирішення найважливіших соціально-економічних проблем району.

Сьогодні введено в експлуатацію газопровід у с. Артемівка Печенізького району

Сьогодні введено в експлуатацію газопровід у с. Артемівка Печенізького району. Під час урочистого відкриття заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав жителів села та запевнив їх у своїй всебічній підтримці. «Я - куратор Печенізького району, і згідно з вашими проханнями через главу району буду всіляко допомагати вирішувати всі життєво необхідні питання», - зазначив він. Голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров повідомив, що за 2010 рік по селу вдалося прокласти 12 км 250 метрів газових мереж, завдяки чому газ зайде в 171 оселю. «Це майже в чотири рази більше, ніж торік, і це дуже добре, і ми на цьому не зупинимося», - сказав він.

У Харківській області темпи зростання цін на основні продукти харчування були одними з найнижчих в Україні

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у Харківській області темпи зростання цін на основні продукти харчування були одними з найнижчих в Україні. Крім того, в області вдалося уникнути суттєвого щорічного підвищення цін на продовольчі товари, яке спостерігалося наприкінці 2010 року у більшості регіонів України. Докладніше з рівнем цін у Харківській області порівняно з іншими областями можна ознайомитися у таблиці.  

Архів документів