Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У травні ціни на 20 основних видів продуктів харчування у Харківській області були нижчими за середньоукраїнські

У травні ціни на 20 основних видів продуктів харчування у Харківській області були нижчими за середньоукраїнські

Цінова ситуація на споживчому ринку Харківської області у травні 2011 року знаходилась під постійним контролем обласної державної адміністрації і була стабільною. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У травні 2011 року на споживчому ринку області продовжилась квітнева тенденція уповільнення інфляційної динаміки. Індекс споживчих цін за травень до квітня 2011 року склав 100,6% проти 100,9% у квітні 2011 року. Середній індекс споживчих цін по Україні за аналогічний період склав 100,8%. Індекс споживчих цін за січень – травень 2011 року до грудня 2010 року по Харківській області склав 104,8% при середньому показнику по Україні 105,5% (12 місце серед регіонів України)», - проінформував Юрій Сапронов.

Як повідомив віце-губернатор, індекс споживчих цін у травні 2011 року знаходився в основному під впливом подорожчання таких послуг: транспорту за рахунок зростання у ціні бензину на 2,8%, вартості транспортних послуг міжміських автобусів – на 3,1%, таксі – на 2,0%, приміських автобусів – на 1%; зв'язку внаслідок зростання абонентної плати за користування телефоном – на 16,4%.

Разом з тим, у травні подешевшали:
- молочна продукція – на 2%,
- вершкове масло – на 3%;
- яйця курячі – на 29%,
- сало – на 3%;
- огірки, гриби – на 17,6%,
- капуста – на 5%.
Не змінились ціни на м'ясо яловичини, свинини, птиці.

«Індекс споживчих цін на продукти харчування, який займає в загальному індексі 50%, за січень-травень 2011 року становив 104,3%, при аналогічному показнику по Україні - 105,8%, що свідчить про те, що підвищення цін на продукти харчування в Харківській області було одним із найнижчих - 5 місце серед регіонів України. Станом на 30 травня 2011 року ціни в Харківській області на 20 видів продуктів харчування з 22, по яких проводиться моніторингове дослідження, були нижчими середніх цін по Україні. Отримані показники стали наслідком цілеспрямованої роботи, яка проводиться облдержадміністрацією по недопущенню необґрунтованого зростання цін на основні споживчі товари та послуги», - зазначив Юрій Сапронов.

Теги