Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Підбиті підсумки турніру для людей з вадами слуху

4 грудня були підбиті підсумки за результатами турніру для людей з вадами слуху, присвяченого Міжнародному Дню інвалідів, який проводився з 26 листопада по 3 грудня в приміщенні обласного Будинку культури Українського Товариства глухих.  Організаторами цьогорічних змагань виступили Харківський обласний центр фізичного здоров`я населення "Спорт для всіх" та Харківська обласна організація Українського Товариства глухих.

6 грудня відбудеться IV-й традиційний офіцерський бал

6 грудня Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сумісно з командуванням Харківського гарнізону проводить IV-й традиційний офіцерський бал з нагоди 19-ої річниці Збройних Сил України та прийом кращих військовослужбовців. Як повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони у м. Харків, про це офіційно оголосив начальник місцевого військового гарнізону полковник Олексій Середа. За його словами, офіцерський бал відбудеться о 19.00 у розважальному центрі «Шато Ледо». На цей захід запрошено понад 600 чоловік, що на 200 більше, ніж минулого року, або ж на 420  у порівнянні з першим балом у 2007 році.

Відбулося засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ

Минулої п’ятниці в облдержадміністрації відбулося засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, в якому взяли участь керівництво ХОДА та начальники її структурних підрозділів. Під час засідання розглядалися пропозиції до Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. Всі запропоновані пропозиції будуть узагальнені робочою групою та включені до проекту Стратегії, який найближчим часом буде переданий депутатському корпусу обласної ради для розгляду в постійних комісіях.  

У Харкові відбудеться V Регіональний форум «Російська мова поза Росією, як рідний: проблеми використання, викладання та вивчення в Україні»

 З 19 по 21 грудня 2010 року в Харківському державному університеті будівництва та архітектури, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, Державного комітету у справах національностей та релігії Україні, Генерального консульства Російської Федерації та Фонду «Російський Мир» відбудеться V Харківський регіональний Форум «Російська мова поза Росією, як рідна: проблеми використання, викладання та вивчення в Україні».

Оголошується конкурс соціальної реклами «Я хочу жити саме так!»

З 1 січня 2011 року починається Всеукраїнський конкурс соціальної реклами «Я хочу жити саме так!». Молоді люди у віці від 15 до 35 років мають змогу взяти участь у конкурсі, представивши свої проекти. Переможці будуть відзначені дипломами, нагороджені цінними призами, а найкращі авторські роботи отримають організаційну, інформаційну підтримку і будуть рекомендовані до практичної реалізації.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 6 грудня, о 12:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться брифінг заступника голови ХОДА Юрія Сапронова "Переваги підписання Меморандуму порозуміння". О 14:00 в прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління АПР області Ігоря Зубрича про перспективи освоєння харківськими сільгосптоваровиробниками турецького ринку. О 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочистий прийом з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування. О 19.00 (Шато-Ледо, вул. Ак. Павлова, 44-б) розпочнеться Офіцерський бал та вшанування представників Збройних Сил України.

Ігор Шурма зустрівся з представниками Харківського громадського об'єднання інвалідів-чорнобильців «Чорнобильський Спас»

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з представниками Харківського громадського об'єднання інвалідів-чорнобильців «Чорнобильський Спас», які проводили пікет на пл.Свободи. За інформацією Ігоря Шурми, в ході зустрічі представники організації «Чорнобильський Спас» піднімали питання достовірності інформації про перепрофілювання диспансеру радіологічного захисту у готельний комплекс та діяльності обласної студентської лікарні. «Протягом тижня з цих питань буде проведене засідання координаційної ради», - зазначив Ігор Шурма.

Виконавча служба стягнула всього 8,6% боргів за ЖКГ

Станом на 1 листопада за інформацією житлово-комунальних підприємств направлено до судів 28136 заяв на суму 101,2 млн. грн. Про це повідомив на селекторній нараді заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Розглянуто судами 21639 позовів на суму 86,3 млн. грн., а через виконавчу службу отримано від боржників лише 7,4 млн. грн. або 8,6% від розглянутих», - зазначив він.   

Кожен компетентний керівник повинен особисто брати участь в роботі з погашення заборгованості з виплати зарплати. Михайло Добкін

«Нинішній і минулий роки були непростими, але, незважаючи на це, я буду вимагати від усіх компетентних керівників особистої участі в роботі з погашення заборгованості з виплати зарплати», - підкреслив сьогодні під час обласної селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Більше 30% жителів регіону вакцинувалися проти грипу

Питання запобігання та профілактики грипу та гострих респіраторних інфекцій і грипу знаходиться під постійним контролем Головного управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації та санітарно-епідеміологічної служби області. Про це сьогодні повідомив начальник Головного управління охорони здоров'я Олександр Галацан.

За період з серпня по листопад у Харківській області більш ніж 83 тисячам сімей нараховані субсидії

У Харківській області повністю налагоджена система електронного обміну даними для оформлення субсидій за спрощеним порядком. Завдяки цьому майже 70% всіх сімей, що звернулися в серпні - листопаді за нарахуванням субсидій, на даний момент їх отримали. Як повідомив у ході селекторної наради 3 грудня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, за вказаний період в області за призначенням субсидій звернулося 125,1 тис.сімей, з них 83,7 тис. сімей (тобто 66,9%) призначені субсидії. Відмовлено 16,4 тис. сімей (13,3%). Ще 24,2 тис.семей чекають рішення.

Правоохоронці мають дати оцінку тим діям, які привели «Завод ім. Малишева» до дуже складного фінансового стану. Михайло Добкін

«Правоохоронці повинні дати оцінку тим діям, які привели до дуже складного фінансового стану ДП «Завод ім. Малишева», що колись вважався одним з найпотужніших промислових підприємств Радянського Союзу», - підкреслив сьогодні під час обласної селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ситуація з розрахунками за газ має бути виправлена протягом двох тижнів. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні на селекторній нараді назвав ситуацію з розрахунками підприємств ЖКГ області за газ вкрай незадовільною. За підсумками розгляду питання про розрахунки за енергоносії він дав доручення звільнити начальника Борівського підприємства теплових мереж, а керівництву м. Чугуїв та Лозівського району  дав 2 тижні на виправлення ситуації з боргами КП «Чугуївтепло» і Лозівського районного ПТС. «Якщо через 2 тижні не буде виправлена ситуація, я буду вимагати звільнення керівників ваших підприємств. Без пояснень і аргументів. Якщо ваш керівник не справляється, прошу вас призначити нового», - заявив Михайло Добкін.

Засобам масової інформації необхідно висвітлювати роботу депутатів. Василь Хома

Завдяки змішаній системі виборів у кожного члена територіальної громади є можливість бачити роботу кожного представника місцевого самоврядування. Щоб мешканці мали найбільш повну інформацію про роботу того чи іншого депутата, необхідна участь ЗМІ, - підкреслив 3 грудня заступник голови ХОДА Василь Хома.

В області буде створений реєстр підприємств, які виплачують зарплату нижче мінімального рівня

Сьогодні під час обласної селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення керівникам районів області та міст обласного значення скласти реєстр підприємств, які платять зарплату у розмірі нижче мінімального рівня. «З кожним керівником підприємства ми будемо розбиратися публічно. Зараз в області проводиться робота по боротьбі з виплатою зарплати «у конвертах». Від цього залежить розмір надходжень до місцевих бюджетів, і, відповідно, - можливість фінансувати все те, про що просять люди», - підкреслив Михайло Добкін.

Заклади охорони здоров’я області готуються до епідсезону 2010 – 2011гг. Олександр Галацан

Як повідомив сьогодні під час засідання обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан, спільним наказом Головного управління охорони здоров'я та Обласної СЕС «Про заходи щодо попередження захворювання та поширення грипу та гострих респіраторних інфекцій в Харківській області», на підставі минулорічного досвіду був визначений обов'язковий до виконання перелік заходів щодо приведення у готовність закладів охорони здоров'я. Також були сформовані конкретні кроки з профілактики респіраторних інфекційних захворювань та організація надання відповідної медичної допомоги у разі загострення епідемічної ситуації в області.

В 8 районах області більше 30% працівників отримують зарплату нижче мінімального рівня. Ігор Шурма

«В 8 районах області більше 30% працівників отримують зарплату нижче мінімального рівня. Зокрема, така ситуація спостерігається у Барвінківському, Близнюківському, Богодухівському, Борівському, Золочівському, Коломацькому, Печенізькому, Харківському районах. Ще у 8 районах цей показник становить 27-28%. Всі ці випадки зафіксовані на економічно активних підприємствах недержавної та не комунальної форми власності. Відповідні матеріали направлені в органи прокуратури», - повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Борг підприємств області з виплати зарплати складає 135 млн.грн., зі сплати внесків до Пенсійного фонду – 265 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за даними моніторингу, у листопаді стан справ з розрахунками з працівниками та Пенсійним фондом погіршився. Станом на 1 грудня загальна заборгованість з виплати зарплати зросла більш ніж на 6 млн. грн. і склала майже 135 млн. грн. Приріст заборгованості до Пенсійного фонду склав майже 7 млн. грн., а в цілому борги досягли 265 млн. грн.

Харківська область посідає 25 місце в Україні за рівнем розрахунків за газ

Харківська область посідає 25 місце в Україні за рівнем розрахунків підприємств ТКЕ за газ. Станом на 2 грудня рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за газ становить 21%, в середньому по Україні цей показник становить 32%. Про це повідомив у ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, за аналогічний період опалювального сезону 2009-2010 років рівень розрахунків теплопостачальних підприємств становив 32%.

Виключення людського фактору з дозвільної системи ліквідує корупційну складову. Михайло Добкін

З 2011 року розпочне свою роботу пілотний проект з організації єдиного вікна в Чугуївському районі. Якщо експеримент дасть позитивні результати, згодом таку ж систему планується запровадити і в інших районах Харківської області. Дозвільна робота в режимі єдиного вікна дозволить виключити з процесу корупцію», - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

Епідемічна ситуація протягом в області залишається стабільною. Олександр Галацан

Епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції протягом 2010 року залишається стабільною. У порівнянні з аналогічним періодом 2009 року відмічається зниження її рівня на 10-12%. Про це сьогодні повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан.

Існуючий варіант Податкового кодексу найбільш правильний. Михайло Добкін

«Моє чітке переконання, що той варіант Податкового кодексу, який сьогодні є, найбільш правильний. Він залишив «єдиноподатникам» можливість продовжувати вести бізнес у тій звичній формі, в якій вони його вели, але, з іншого боку, він ускладнив життя тим, хто використовує цю можливість для схеми з мінімізації сплати податків. Кожен рік використання таких схем не додає до бюджету країни 40 мільярдів гривень. Подивимося, яким буде новий бюджетний рік на новому кодексі. На випадок, якщо будуть які-небудь проблеми або незручності, вже зараз доручаю Юрію Анатолійовичу  Сапронову у будь-якому варіанті зібрати зустріч, щоб ми могли зібрати пропозиції, які потрібно буде направити до Кабінету міністрів вже виходячи з певного досвіду існування нового податкового законодавства»,- повідомив голова ХОДА Михайло Добкін 3 грудня після підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів, суб'єктами оптової торгівлі та мережами супермаркетів продовольчого профілю.  

Ми будемо на всій території Харківської області допомагати підприємцям реалізовувати їх інвестиційні проекти. Михайло Добкін

«Сьогодні дуже великі перспективи розвитку міст і районів Харківської області, які, напевно, із задоволенням відкрили б всі свої двері для того, щоб у них з'явилися сучасні зручні будівлі, які допомагали б одним продавати, а іншим придбавати необхідну продукцію. Хочу сказати, що готовий на території всієї Харківської області допомагати вам реалізовувати ваші інвестпроекти, якщо такі у вас будуть», - з такими словами голова ХОДА Михайло Добкін звернувся до керівників підприємств-виробників основних продовольчих товарів, суб'єктів оптової торгівлі та мереж супермаркетів продовольчого профілю за підсумками підписання з ними Меморандуму порозуміння 3 грудня.

На площі Свободи розпочав роботу передноворічний ярмарок

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з метою наповнення споживчого ринку продовольчими товарами вітчизняного виробництва, покращення цінової ситуації на продовольчому ринку області, створення умов для закупівлі харків’янами за низькими цінами різноманітної продукції перед новорічними святами з 1 грудня на площі Свободи розпочав роботу передноворічний ярмарок, який триватиме до 30 грудня.

У Харківській області планується підписати Меморандум порозуміння з керівниками ринків

Після підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів, суб'єктами оптової торгівлі та мережами супермаркетів продовольчого профілю планується таку ж угоду підписати з керівниками та підприємцями харківських ринків. Про це 3 грудня повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Наступний наш крок - це ринки. Такий же Меморандум, який ми підписали сьогодні, ми підпишемо з усіма харківськими ринками в тій частині, де ми можемо з ними досягти згоди. Подивимося, яку користь всі від цього отримають», - сказав голова області.

В ХОДА підписано Меморандум порозуміння

 Сьогодні в малій залі Будинку рад відбулося підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів, суб’єктами оптової торгівлі та мережами супермаркетів продовольчого профілю.

Людям з обмеженими можливостями подарували «Квіти добра»

Сьогодні в ДК міліції відбулися урочисті заходи «Квіти добра» з нагоди святкування Міжнародного Дня інвалідів, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН. В заходах взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови обласної ради Людмила Давидова та заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.  

Обласний військовий комісар Олексій Середа нагородив представників ЗМІ за формування позитивного іміджу Української армії на Харківщині

Сьогодні у Харківському обласному військовому комісаріаті відбувся урочистий прийом представників засобів масової інформації з нагоди Дня Збройних Сил України. Військовий комісар Харківської області Олексій Середа подякував працівникам ЗМІ за об’єктивне висвітлення життя армії, формування позитивного іміджу Української армії на Харківщині та вручив Грамоти обласного військового комісаріату. Серед нагороджених – головний спеціаліст відділу зв’язків зі ЗМІ управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Олександр Брусенцов та провідний відділу зв’язків зі ЗМІ управління у справах преси та інформації ХОДА Дмитро Верещинський.

Чиновникам можуть урізати зарплати і пенсії

Віце-губернатор Юрій Сапронов повідомив, що при прийнятті державного бюджету на 2011 рік можуть урізати пенсії і зарплати чиновників. «Несправедливо, коли сьогодні людина, яка пропрацювала, наприклад, все життя на фермі в селі, отримує мізерну пенсію, тоді як у чиновника, який просидів в теплому і сухому кабінеті, пенсія величезна. Зарплати і пенсії, які мають високий рівень, необхідно привести у відповідність. Адміністративно-територіальна реформа давно назріла. Кількість чиновників можна безболісно скоротити мінімум на 20%, причому в усіх без винятку структурах державної влади, включаючи територіальні органи. Ефективність роботи чиновників територіальних управлінь, комітетів, комісій вкрай низька. В Харківській області є ряд регіонів, які більш ніж на 70% дотуються, міграція з цих регіонів за п'ять останніх років досягла критичного рівня, податкова база постійно зменшується. Необхідно думати про укрупнення районів», - заявив Юрій Сапронов.

Кількість порушень охоронних зон електричних мереж по Харкову та області щорічно зменшується. Василь Без’язичний

Стійке безаварійне енергопостачання споживачів можливе не тільки при виконанні технічних заходів з ремонту та обслуговування електричних мереж, але і при виконанні юридичними та фізичними особами правил охорони електричних мереж. Про це сьогодні під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА сказав начальник управління паливно - енергетичного комплексу Василь Без'язичний.

Архів документів