Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Разом ми виграємо війну із зарплатами «у конвертах». Юрій Сапронов

Разом ми виграємо війну із зарплатами «у конвертах». Юрій Сапронов

«Багатьох бізнесменів в Україні не можна назвати соціально відповідальними. Вони ще не до кінця розуміють, що живуть в країні, де є верховенство права і податки повинні платити всі», - так віце-губернатор Юрій Сапронов прокоментував причину, яка змусила облдержадміністрацію зайнятися установкою «дошок ганьби» - бігбордів зі списками підприємств, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної.

«Ці керівники не думають, в першу чергу, про свої родини, які живуть у місті Харкові і області, вони не думають про своїх співробітників, які, можливо, не до кінця усвідомлюють, що якщо вони отримують заробітну плату в 300 грн., то пенсію в майбутньому вони будуть отримувати виходячи з цієї суми. Тому люди повинні бути самі зацікавлені говорити про це і дзвонити в усі дзвони», - сказав заступник губернатора.

Юрій Сапронов ще раз акцентував, що прибутковий податок - основний податок, який залишається в розпорядженні регіону і який піде на реалізацію соціально-економічних програм.

«Ініціативу з бігбордами Харківська облдержадміністрація буде продовжувати і далі - до переможного кінця і «капітуляції» підприємств, які платять зарплату «в конвертах». Уряд вже схвалив таку методику впливу на недобросовісних роботодавців. Упевнений, що нашу ініціативу підтримають незабаром і інші регіони, і разом ми виграємо цю війну», - резюмував він.