Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Дитячі будинки області отримають книги в День Святого Миколая

19 грудня в День Святого Миколая у дитячі будинки Харкова та області буде спрямована дитяча література. Про це повідомила начальник управління Вікторія Маренич сьогодні в ході відкриття виставки-ярмарку «Харківські виробники - районам області» на центральній площі Харкова.  «Ми хочемо запропонувати всім видавцям Харківської області та м.Харкова приєднатися до нашої ідеї і направити книги в дитячі будинки. Це буде дуже великий подарунок для тих, хто чекає сюрпризів від Святого Миколая. Управління у справах преси та інформації обов'язково такий подарунок зробить», - заявила Вікторія Маренич.

В Харкові відбулося обговорення Угоди про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі

 Сьогодні за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради відбулася зустріч Європейської Бізнес Асоціація, Посольства Великої Британії та Делегацією Євросоюзу в Україні. Темою, так званого «Бізнес ранку» стала «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: можливості та труднощі».

У 2011 році буде реалізовано проект «бібліотеки на колесах» «Бібліобус»

Під час круглого столу з видавцями Харківської області була запропонована ідея пересувної «бібліотеки на колесах». У планах управління у справах преси та інформації реалізувати новий проект «Бібліобус» у наступному році. Про це повідомила начальник управління Вікторія Маренич сьогодні в ході відкриття виставки-ярмарку «Харківські виробники - районам області» на центральній площі м. Харкова.

В Обласному центрі профілактики і боротьби з ВІЛ/СНІДом відкрита лабораторія полімеразно-ланцюгової реакції

Сьогодні в Обласному центрі профілактики і боротьби з ВІЛ/СНІДом відбулася церемонія відкриття лабораторії полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та начальник Головного управління охорони здоров’я Олександр Галацан. «Найбільшою проблемою на сьогодні є питання діагностики. Без ПЛР-лабораторії вчасно діагностувати і призначати лікування дуже складно. Відкриття цієї лабораторії - це свідчення системної роботи обласної влади із забезпечення спеціалізованих медичних закладів високотехнологічним медичним обладнанням, яке дозволяє впроваджувати принципи доказової медицини, а також оперативно та своєчасно призначати адекватне лікування або проводити його корегування. Якщо раніше всі сиворотки, які потрібно було досліджувати, необхідно було везти в Київ і чекати місяць-півтора на результати, то тепер їх можна отримати через 6-7 годин», - зазначив Ігор Шурма.

Підсумковий книжковий ярмарок відкрився на центральній площі Харкова

Сьогодні на пл. Свободи в Харкові відкрилася підсумкова книжкова виставка-ярмарок «Харківські виробники - районам області». Відкриття приурочене до початку роботи Різдвяного ярмарку, виставка буде діяти до кінця роботи святкового ярмарку. Книжкову виставку відкрили начальник управління преси та інформації Вікторія Маренич і генеральний директор видавництва ранок Віктор Круглов.  

У Харкові відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів

У п’ятницю, 3 грудня 2010 року, о 12.00 в Палаці Культури Міліції (м. Харків, вул. Раднаркомівська, 13) відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів.  

3 грудня відбудеться підписання Меморандуму порозуміння

У п’ятницю, 3 грудня 2010 року, о 14-00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться церемонія підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів, керівниками підприємств оптової торгівлі та мереж супермаркетів продовольчого профілю. Підписання Меморандуму порозуміння забезпечить збереження стабільної цінової ситуації в грудні цього року, незважаючи на передноворічний рівень попиту на основні продукти харчування і в 2011 році.

Події дня

Сьогодні о 10:00 на площі Свободи (сквер за памятником Леніну) відкриється підсумкова вистака-ярмарок "Харківські видавці - районам області". Об 11:00 в Харківському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом (вул. Боротьби, 6) відбудеться відкриття ПЛР-лабораторії. Об 11:00 в конференц-залі готелю «Аврора» (вул. Артема, 10/12) відбудеться бізнес-ранок Європейської Бізнес Асоціації з питань «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: можливості та труднощі». Об 11:10 в ХГУ "НУА" (вул. Лермонтовська, 27) розпочнеться лекція доктора філософських наук, професора Московського державного обласного університету Кокоріна Олександра Олексійовича на тему «Загальний алгоритм пізнання і його функції в навчанні». О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція народного художника України, голови Харківської обласної організації Спілки художників України, Почесного громадянина Харківської області Віктора Ковтуна. Тема: «Сучасна скульптура Харкова на виставці в Києві».

Нашим завданням є сприяння приходу стратегічного інвестора в довгострокові інфраструктурні проекти в регіоні. Юрій Сапронов

На 1 жовтня 2010 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій за наростаючим підсумком в Харківській області склав 2,1 млрд.дол.США, що становить 761 доларів на одну людину. За цим показником Харківська область посідає 4 місце у всеукраїнському рейтингу. Також у 2010 році зафіксовано підвищення рівня прямих іноземних інвестицій. Так, за 9 місяців 2010 року спостерігається позитивне значення приросту - 31,8 млн.дол., відповідне 10 місцю серед регіонів України, і позитивний темп зростання - 101,5%.

Начальник Територіального управління «Північ» генерал-майор Анатолій Сиротенко перевірив стан справ у військових установах Харківської області

За інформацією Харківського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, 30 листопада – 1 грудня 2010 року в Харкові з дводенними робочім візитом перебував начальник Територіального управління «Північ» генерал-майор Анатолій Сиротенко. 

Обласна студентська лікарня передана в комунальну власність м.Харкова

Депутати Харківської обласної ради сьогодні на сесії ухвалили рішення про передачу Комунального закладу охорони здоров’я «Обласна студентська лікарня» із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області до комунальної власності м.Харкова. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, необхідність передачі в комунальну власність обласного центру викликана тим, що 98% студентів, яких обслуговує лікарня, зареєстровані в Харкові, і фінансування на їх обслуговування в рамках делегованих державою повноважень надходить з державного бюджету до міського бюджету Харкова.

Відновлення споживчого попиту є вірним індикатором пожвавлення економіки. Юрій Сапронов

Починаючи з травня поточного року, в Харківській області забезпечений позитивний показник величини роздрібного товарообігу. За січень-травень 2010 року, вперше за 16 попередніх місяців, були отримані позитивні темпи зростання товарообігу - 100,8%. На даний момент цей показник складає вже 105,1%.

У Харківській області активізується кредитування підприємств агропромислового комплексу

«У 2010 році банки значно активніше, ніж у минулому році, вели кредитування підприємств агропромислового комплексу. Фактично аграріями отримано кредитів з початку року в розмірі майже 390 млн. грн., що в 1,8 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це позитивно позначилося і на підвищенні темпів оновлення матеріально-технічної бази сільськогосподарських підприємств. Протягом 9 місяців 2010 року ними придбано сільськогосподарської техніки та обладнання на суму близько 250 млн.грн., що в 1,7 рази перевищує обсяги аналогічного періоду минулого року», - повідомив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харків’яни стали лауреатами Міжнародного конкурсу «Золотые таланты содружества»

27-29 листопада у м. Железногорську Курської області (Росія) відбувся ІІ Міжнародний конкурс – фестиваль «Золотые таланты содружества». У фестивалі взяли участь біля ста представників сфери мистецької освіти з Росії, України та Білорусії.  Змагання проходили по чотирьом номінаціям: фортепіано, академічний вокал, струнно-смичкові інструменти та духові інструменти. Від Харківської області студенти Харківського музичного училища імені Б.М.Лятошинського взяли участь в трьох номінаціях та одержали перемогу в двох.

За рахунок продукції тваринництва можливе поліпшення індексу виробництва валової продукції сільського господарства в цілому. Юрій Сапронов

Тваринництво є перспективною галуззю, що представляє інтерес для потенційних інвесторів, - підкреслив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, за рахунок розвитку тваринництва можливе поліпшення сільськогосподарських показників по Харківській області в цілому.

У «НУА» з курсом лекцій виступить професор Московського державного обласного університету Олександр Кокорін

 2 і 3 грудня поточного року в рамках Тижня російської культури, в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» з циклом лекцій на тему «Загально алгоритм пізнання і його функції в навчанні» виступить доктор філософських наук,професор Московського державного обласного університету Кокорін Олександр Олексійович.

Створення максимально ефективної системи операційного управління об'єктами Євро-2012 має стати пріоритетним завданням для нас. Юрій Сапронов

Як зазначив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у 2010 році відбулися суттєві позитивні зрушення у фінансуванні об'єктів Євро-2012. Зокрема, мова йде про кошти з держбюджету, з якого в поточному році надійшло 566 мільйонів гривень на будівництво різних об'єктів. З обласного і міського бюджетів було виділено майже 212 млн.грн. на об'єкти охорони здоров'я, культури, комунального господарства. У той же час, на думку Юрія Сапронова, необхідно більше уваги приділяти організаційним питанням. «Приділяючи увагу будівництву та реконструкції об'єктів спортивної, дорожньо-транспортної, готельної інфраструктури, сьогодні на порядок денний слід винести питання, пов'язані зі створенням максимально ефективної системи операційного управління цими об'єктами. І це завдання на найближчий час має стати пріоритетним для нас», - підкреслив він.  

Книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу в м. Барвінкове

На центральній площі міста Барвінкове розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови райдержадміністрації Володимир Шаповалов.

У Харківській області досягнуто зростання обсягу виробництва продукції машинобудування

Незважаючи на те, що на початок 2010 року промисловість Харківської області перебувала в дуже важкому стані, на даний момент вже вдалося досягти деяких позитивних результатів. Зокрема, мова йде про машинобудівну галузь, яка показала значне зростання обсягу виробництва своєї продукції.

Заклади культури у Харківській області фінансуються недостатньо

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов заявив, що однією з найболючіших точок є недофінансування галузі культури, яке тягне за собою такі негативні наслідки, як непідготовленість дуже багатьох закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період. «Ми з року в рік озвучуємо статистику про те, що майже половина опалювальних систем в закладах культури Харківської області не працює», - підкреслив він.  

Боротися з корупцією будуть за допомогою соціальної реклами

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов розповів, що Уряд планує боротися з корупцією в Україні всіма можливими способами, в тому числі і за допомогою пропаганди.  «Як сказав Президент України Віктор Янукович, за один день корупцію знищити не можна. Тут може принести результат лише систематична робота. Упевнений, що в боротьбі з цим явищем гарні всі засоби. Найближчим часом на державних телеканалах запустять декілька роликів, які будуть агітувати проти корупції. Сподіваюся, що переглянуте відео змусить хоч одного чиновника в країні стримати руку, яка вже тяглася за хабаром. Успіх економічних реформ в Україні напряму залежить від успішної боротьби з корупціонерами у державних структурах. Боротьба з корупцією має бути зведена в ранг національного пріоритетного проекту», - заявив віце-губернатор.

На придбання приладів системи «Телекард» з обласного бюджету виділено  майже 2,7 млн.грн.

Депутати Харківської обласної ради на сьогоднішній сесії ухвалили рішення про виділення з обласного бюджету 2 млн. 673 тис.грн. (по 99 тис.грн. для 27 районів) на придбання приладів системи «Телекард» для фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських лікарських амбулаторій.

У 2010 році в Харківській області введено в експлуатацію 13 нових свердловин з видобутку газу

Як повідомив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, паливно-енергетична галузь регіону в 2010 році показала високі темпи розвитку. Зокрема, протягом року було відкрито кілька нових газових свердловин і електропідстанцій.

Україна крок за кроком будує демократичну державу, головними засадами якої повинні стати верховенство права та дотримання прав і свобод людини. Геннадій Тюрін

1 грудня у Палаці студентів Харківської Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого відбулися урочистості, присвячені Дню працівників органів прокуратури України.  «Україна крок за кроком будує демократичну державу, головними засадами якої повинні стати верховенство права та дотримання прав і свобод людини. Це великою мірою залежить від того, як чітко функціонує кожна її ланка, як сумлінно виконує свої обов’язки кожен її працівник, - зазначив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. - На сьогоднішній день ще існують проблеми над якими треба працювати органам прокуратури Харківщини. Від вас, колеги, від вашої праці великою мірою залежить збереження політичної стабільності, громадського миру та спокою, зміцнення законності та правопорядку, надійний захист суспільства і громадян від злочинності та беззаконня, дотримання прав і свобод людини».

Об'єднавши зусилля всіх гілок влади, ми добиваємося певних результатів. Михайло Добкін

З професійним святом співробітників органів прокуратури Харківщини привітав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Виконання Законів України не менш важлива складова держави, ніж створення і реалізація стратегії розвитку соціальних програм. Те, що сьогодні робить прокуратура Харківської області, наочно свідчить про те, як можна об'єднати зусилля всіх гілок влади і добиватися певних результатів», - зазначив Михайло Добкін у ході урочистостей присвячених Дню працівників прокуратури України.  

Театр музкомедії і філармонія довели свою затребуваність

Концерти та вистави Харківської філармонії та Харківського театру музичної комедії відбулися на сцені ХНАТОБ. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, цей експеримент був проведений з метою зіставити творчі та господарські можливості закладів культури.

Зміна керівництва в комунальному підприємстві - газеті «Слобідський край»

Сьогодні в ході пленарного засідання позачергової II сесії Харківської обласної ради було винесено рішення про звільнення з посади головного редактора комунального підприємства - редакції газети «Слобідський край» Вікторію Лукашову з достроковим розірванням контракту № 55 від 16 квітня 2010 року, за угодою сторін по переводу на нове місце роботи. На посаду головного редактора комунального підприємства - редакції газети «Слобідський край» на умовах контракту строком на 5 років, з випробувальним терміном - 3 місяці призначена Наталя Жукова. 

У Харківській області буде створено Слобожанський козачий ансамбль пісні і танцю

У ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення протягом трьох місяців розробити проект про створення в Харківській області Слобожанського козачого ансамблю пісні і танцю. «Ми повинні мати такий колектив, який буде гордістю Слобожанщини і буде відповідати духу, який вже протягом трьох з половиною століть переважає на території нашого краю», - підкреслив голова області. Також він зазначив, що сподівається на участь харківських підприємців у фінансуванні цього ансамблю.

5 районів Харківської області в 2011 бюджетному році отримають пріоритетне фінансування

Як повідомив 1 грудня під час розгляду виконання бюджету області на спільному засіданні колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного фінансового управління Сергій Овсянников, не всі райони Харківської області відповідально поставилися до виконання деяких статей Закону «Про державний бюджет на 2010 рік». Зокрема, статтю № 43 повністю виконали тільки 5 районів області.

Ухвалена низка заходів, спрямованих на запобігання поширення захворюваності на туберкульоз в Харківській області

Розглянувши питання «Про стан виконання Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз в Харківський області у 2007-2011рр.» члени колегії ХОДА та адміністративно-господарського активу області ухвалили рішення, яке передбачає низку заходів, спрямованих на запобігання поширення захворюваності на туберкульоз в області.

Архів документів