Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків буде "зимовою" столицею України. Євген Савін

«Ми зробимо Харків центром підготовки зимових видів спорту. Сьогодні у нас вже є стадіон, я думаю, з'явиться ще один, і Харків перетвориться на зимову столицю України. До Олімпіади-2022 ми станемо однією з найголовніших шкіл з підготовки українських спортсменів», - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході відкриття етапу Кубка Європи з лижного спринту.

У Харкові розпочалися змагання на Кубок Європи з лижних гонок

12 січня на лижній базі ОСК "Темп" у Харкові відбулася урочиста церемонія відкриття змагань на Кубок Європи з лижних гонок у спринті, які відбуваються під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик і начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, перший віце-президент Федерації лижного спорту Харківської області Дмитро Перепелиця. 

Обговорення проекту пенсійної реформи – в ефірі каналу ХОД ТРК

Відеозапис наради з обговорення проекту пенсійної реформи в Україні, яка відбулася 12 січня, транслюватиметься на телеканалі Харківської обласної державної телерадіокомпанії сьогодні, 13 січня, об 11:05.  

Події дня

Сьогодні, 13 січня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна про підсумки роботи закладів культури, спорту та оздоровлення дітей у 2010 році та перспективи на 2011 рік.  

Накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування буде запроваджена після досягнення бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду

Накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування буде запроваджена в рік, в якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду України. Про це під час кущової наради з питань пенсійної реформи директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін.

Мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком планується збільшити з 5 до 15 років

Як повідомив сьогодні під час кущової наради з питань пенсійної реформи директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін, мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком планується збільшити з 5 до 15 років. Для новопризначених пенсій підвищиться нормативна тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі для жінок з 20 до 30 років та для чоловіків з 25 до 35 років.

Людина має боротися за своє майбутнє. Андрій Черкасов

«Кожна людина буде захищена державою, але вона теж має боротися за свій захист. У класифікаторі професій немає спеціальності, яка існує в побуті: реалізатор. Візьміть ваше Барабашово. Це теж велика проблема людей, які стоять з 2000 року - вони не мають жодних трудових відносин, вони отримують від свого господаря гроші в конверті, вони не зробили за 10 років жодної копійки внеску, а пенсію соціальну буде платити держава за рахунок внесків інших.  І людина має при вступі на роботу уточнювати: а що їй буде сплачуватися? А які будуть робитися відрахування?Людина має боротися за своє майбутнє», - заявив сьогодні в ході прес-конференції за результатами кущової наради з питань пенсійної реформи заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов.  

Голова правління ПФУ схвалив харківські заходи по боротьбі з тіньовими зарплатами

Голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук схвалив заходи по боротьбі з тіньовими зарплатами, які проводяться в Харківській області «Ми вибрали велику кількість підприємств, де міліардні обороти, а зарплата 1000-1200 грн. Ми відпрацювали, відбирали підприємства – зарплата керівника 120-130 тис. грн., а працівників – 1,5-2 тис. грн. Маючи таку базу даних, ми бачимо в місяць хто скільки заплатив, хто скільки відпрацював. Вчора була зустріч з Михайлом Марковичем. Мені сподобалось: у вас на Харківщині зараз дуже правильно поставлене завдання. Є середня заробітня по галузі, є мінімальна законом передбачена – так чого ти платиш менше? Зменши свою доходність, а людям таки заплати», - заявив Зайчук.

Уряд ухвалив рішення провести масштабну роз'яснювальну кампанію щодо пенсійної реформи. Андрій Черкасов

На даний момент в Україні проводиться масштабна роз'яснювальна кампанія, в рамках якої виносяться на обговорення всі питання, що стосуються пенсійної реформи. Як відзначив в ході прес-конференції 12 січня заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов, це дозволить уникнути масових заворушень.

Пенсійна реформа не має альтернативи

Головною метою пенсійної реформи в Україні, обговорення якої відбулося 12 січня у великій залі Будинку Рад за участю представників головних управлінь Пенсійного фонду України в Харківський, Сумський та Полтавський областях, є: - стабілізація пенсійної системи та гарантування виплати пенсій на довгострокову перспективу; - стабілізація фінансового стану державного бюджету; - ліквідація надмірного розриву у розмірах пенсій із солідарної системи; - забезпечення справедливої системи розподілу пенсійних коштів; - створення для людей можливості накопичувати максимальний розмір пенсії виходячи із власних доходів.

Низький рівень пенсій пояснюється невисоким рівнем оплати праці

Сьогодні під час прес-конференції за результатами кущової наради з питань пенсійної реформи заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов заявив, що наслідком невисокого рівня оплати праці та відрахувань до Пенсійного фонду є низький рівень пенсій.  

Планується запровадити виплату одноразової допомоги при виході на пенсію працівникам бюджетної сфери у розмірі 10 призначених їм пенсій

Для покращення умов пенсійного забезпечення працівників бюджетної сфери (освіти, культури та охорони здоров'я) законопроектом, який передбачує реформування пенсійної системи, пропонується запровадити виплату одноразової допомоги у розмірі 10 призначених їм пенсій при виході на пенсію. Також законопроектом збережено право на пенсію за вислугу років, тобто за наявності 25 років спеціального стажу призначається пенсія незалежно від віку. Про це під час кущової наради з питань пенсійної реформи директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін.

Наше завдання - в найкоротші терміни легалізувати трудові відносини. Андрій Черкасов

У зв'язку з частими випадками порушення трудового законодавства в Україні планується ввести санкції для роботодавців, які не оформляють своїх співробітників і виплачують їм зарплату в конверті. У найближчі кілька місяців нормативна база в сфері трудових відносин буде посилена.

Максимальний розмір пенсії планується встановити на рівні 12 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність

Як повідомив сьогодні під час кущової наради з питань пенсійної реформи директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін, згідно з проектом закону пропонується встановити максимальний розмір пенсії на рівні 12 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Обмеження стосуватиметься лише пенсій, які будуть призначені після набрання чинності закону.

Заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом України складає більше 2 мільярдів гривень

Як повідомив 12 січня під час прес-конференції голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук, на даний момент заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом України складає більше 2 мільярдів гривень. За його словами, навіть якщо ці кошти вдасться залучити, вони не покриють дефіцит бюджету Пенсійного фонду.

За 10 місяців 2010 року було скорочено 106 тисяч робочих місць

У ході прес-конференції за результатами кущової наради з питань пенсійної реформи голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук зазначив, що за результатами 10 місяців 2010 року скорочено 106 тисяч робочих місць. У 2009 році кількість працюючих зменшилась на 978 тисяч.

Майдан - це знак довіри громадянського суспільства до тих, хто знаходиться при владі. Вадим Ландсман

Як відзначив в ході прес-конференції 12 січня заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, мітинги - це нормальне явище для громадянського суспільства. За його словами, будь-які реформи супроводжуються виходом людей на майдан, якщо мова йде про вільну демократичну державу. Зокрема, це стосується і пенсійної реформи.  

Стан діючої пенсійної системи потребує невідкладного реформування. Владислав Машкін

«Основною метою проведення пенсійної реформи є стабілізування пенсійної системи, гарантія виплати пенсій на довгострокову перспективу та забезпечення достойного рівня життя громадянам, які протягом свого трудового життя сплачували пенсійні внески, не приховуючи своїх трудових доходів; забезпечення справедливої системи розподілу пенсійних коштів і створення для людей можливості накопичити максимальний розмір пенсії, виходячи із власних доходів; стабілізування фінансового стану державного бюджету і ліквідування надмірного розриву у розмірах пенсій із солідарної системи. Необхідність проведення пенсійної реформи викликана демографічною ситуацією та загальносвітовою тенденцією економічної ситуації», - зазначив сьогодні під час кущової нарада з питань пенсійної реформи директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін.

Розпочалася кущова нарада з питань пенсійної реформи

У великому залі Будинку рад розпочалася кущова нарада з питань пенсійної реформи за участю представників Харківської, Полтавської та Сумської областей.  У заході беруть участь голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук, директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін, заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Лансдман, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов та начальник головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов.

Бібліотека нарешті знайшла своє місце в інформаційному просторі. Дмитро Кузнєцов

«Бібліотека нарешті знайшла своє місце в інформаційному просторі. У Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відкрито обласний навчальний центр оснащений комп'ютерами, відкрилися кілька комп'ютерних класів з вільним доступом до мережі Інтернет в Куп'янському та Чугуївському районах. Наші публічні бібліотеки поступово перетворюються в інформаційні центри з вільним доступом до світових інформаційних технологій», - заявив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Фестивалі - це яскраві заходи, які вже стали брендовими для міста Харкова і області. Дмитро Кузнєцов

Як зазначив 12 січня в ході програми «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, ряд великих фестивалів, які проводяться в регіоні, вже стали брендовими для Харкова і області. Зокрема, мова йде про такий фестиваль, як «Харьковская сирень», який став одним з небагатьох подібних заходів, які тривають протягом року.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах Харківської області працювало 84 одиниці техніки та 124 дорожніх робітників.   Зриву автобусних сполучень не було.  

У Харкові будуть організовані Дельфійські ігри Слобожанщини

Завдяки тому, що всі художні та музичні школи Харківської області продовжують функціонувати, команда регіону показала себе на досить високому рівні на Перших національних Дельфійських іграх України в Києві. Щоб закріпити успіх, планується організувати Дельфійські ігри Слобожанщини, які допоможуть виявити таланти в найвіддаленіших куточках Харківської області.

До відновлення старовинних садиб Харківщини будуть залучатися кошти інвесторів

Однією зі складових розвитку туристичної сфери нашої області має стати відновлення старовинних садиб, що знаходяться на території Харківщини. А це завдання можна вирішити, залучаючи інвестиційні кошти. «У минулому році був інтерес у російської сторони до відновлення садиби в Старому Мерчику. Систематична робота в цьому напрямку приведе нас до того, що знайдуться й інвестори, які на розумних умовах погодяться на відновлення садиб, і розвинеться інфраструктура, і почне розвиватися туристична сфера.

У сфері культури області намітилися позитивні зрушення

За підсумками роботи у другому півріччі 2010 року можна говорити про серйозні зрушення, що відбулися в культурній сфері нашої області. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Події дня

Сьогодні, 12 січня, об 11:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться кущова нарада Харківської, Полтавської та Сумської областей за участю голови правління Пенсійного фонду України Бориса Зайчука та директора департамента пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислава Машкіна з питань пенсійного реформування в рамках проведення публічного громадського обговорення системних соціально-економічних реформ. По закінченню наради у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція голови правління Пенсійного фонду України Бориса Зайчука. О 17:30 на лижній базі ОСК "Темп" (вул. Батумська, 16) урочисто відкриються змагання на Кубок Європи з лижних гонок в спринті, які відбуваються під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Пішов з життя Почесний громадянин Харківської області Микола Корж

Обласна державна адміністрація глибокого сумує з приводу смерті Почесного громадянина Харківської області Коржа Миколи Олександровича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

Віталій Алексейчук провів нараду з питань розвитку АПК у Борівському районі

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук здійснив робочу поїздку до Борівськогo району, в рамках якої він провів особистий прийом громадян та нараду з керівниками структурних підрозділів. У ході наради було розглянуто стан справ у агропромисловому секторі району, а також визначено пріоритети його розвитку. Зокрема, одне з головних завдань на найближчий час - це залучення інвестицій в сільське господарство, детальна інвентаризація землі в найкоротші терміни, а також контроль якості посівного матеріалу.

У Харкові відбудеться кущова нарада з питань пенсійного реформування

Об 11.00 12 січня в Харкові відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 15.12.2010 № 2311-р «Про проведення публічного громадського обговорення системних соціально-економічних реформ» почнеться кущова нарада з питань пенсійного реформування. У нараді візьмуть участь голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук і директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін. По закінченню наради в прес-центрі ХОДА розпочнеться прес-конференція Бориса Зайчука.

У Краснокутському районі затверджена програма поводження з твердими побутовими відходами на 2011 - 2014 роки

У Краснокутському районі затверджена Програма поводження з твердими побутовими відходами на 2011 - 2014 роки. Одними з основних завданнь Програми є зменшення обсягів утворення відходів, їх переробка та часткове захоронення, збільшення повторного використання ТПВ та підвищення рентабельності і ефективності виробничої діяльності.

Архів документів