Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина зміцнює співпрацю зі Словацькою Республікою

Харківщина зміцнює співпрацю зі Словацькою Республікою

Словацька Республіка, яка за кілька років змогла зробити економічний ривок, є хорошим партнером Харківщини та України в цілому. Зокрема, словацькі фахівці допомагають розробляти реформи, які проводяться зараз в нашій державі, оскільки самі досягли успіхів в першу чергу завдяки реалізації податкової, пенсійної реформи, а також реформуванню освіти і місцевого самоврядування.

Як підкреслив 9 червня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщина буде і надалі зміцнювати партнерські відносини зі Словаччиною.

«Словаччина є нашим хорошим лобістом в європейському співтоваристві. Вчора Надзвичайний і повноважний посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжик сказав дуже хороші слова: «Ми не хочемо вас вчити, ми хочемо бути вашими друзями. Ви самі визначите свій шлях, а ми просто поділимося своїм досвідом». Ось це хороші партнерські відносини, і ми будемо їх розвивати», - підкреслив голова області.

17 червня в рамках візиту Президента України Віктора Януковича до Словацької Республіки Харківщина підпише договір про співпрацю з Трнавським краєм, крім того,  найближчим часом у Харкові відкриється Почесне консульство цієї держави.