Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Я впевнений, що ми виконаємо завдання, які стоять сьогодні перед нами. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що пріоритети розвитку Харківської області, які були визначені в 2010 році, не будуть змінюватися. Про це він повідомив в інтерв'ю «Газеті по-харківськи». За словами Михайла Добкіна, на основі цих пріоритетів сформовані завдання на найближчі кілька років, які в області мають намір виконати. «Робота, яка зроблена в цьому році у всіх сферах і напрямках - майданчик для ривка в 2011-2012 роках. Міняти пріоритети, розставлені на початку 2010 року, ми не збираємося, а що стосується оцінок виконаної роботи, то їх будуть давати мешканці області. 2011 рік повинен повернути Харківську область у трійку лідерів по соціально-економічному розвитку. Це завдання, які стоять сьогодні перед нами. Я впевнений, що ми їх виконаємо», - підкреслив голова області.  

На новорічні та різдвяні свята у місті відбудеться фестиваль мистецтв “Різдво у Харкові”

30 грудня 2010 року, о 18.30 в Будинку органної та камерної музики відбудеться відкриття фестивалю мистецтв “Різдво у Харкові”. У виконанні академічного симфонічного оркестру під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Юрій Янко та академічного хору ім. В.С. Палкіна під диригуванням Андрія Сиротенка прозвучить урочиста ораторія Г.Ф. Генделя “Мессія”.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 22 км доріг місцевого значення і витрачено на забезпечення безпечного проїзду 133,15 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 83 одиниць техніки і 121 дорожніх робітників.    Станом на 30 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений, зриву автобусних сполучень не було.

Події дня

Сьогодні, 30 грудня, о 18:30 в Будинку органної та камерної музики (вул. Університетська, 11) розпочнеться фестиваль "Різдво в Харкові".  

У Дворічанській центральній районній лікарні введено в експлуатацію ліфт

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, сьогодні у Дворічанській центральній районній лікарні було введено в експлуатацію ліфт. «Минулого року ми провели ремонт Дворічанської лікарні, але не були закінчені роботи з будівництва ліфтової шахти з ліфтом для транспортування пацієнтів у хірургічне та пологове відділення. Сьогодні ця робота завершена. На це було використано 1 млн.грн. з державного та обласного бюджетів. Відтепер з прийомного відділення пацієнти зможуть на сучасному та зручному ліфті діставатися до потрібного відділення», - зазначив Володимир Бабаєв.Ба

Вирішується питання цілодобової подачі води в місто Первомайський

На даний момент у зв'язку з великою заборгованістю населення міста Первомайський Харківської області за подачу води водопостачання міста відбувається за графіком. На даний момент борг Первомайського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства перед АК «Харківобленерго» становить близько 800 тисяч гривень, у зв'язку з чим підприємство деякий час було відключено від електроенергії. Як повідомив 29 грудня перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, графік погашення боргів і подачі води вже складено.

Цього року в районах Харківській області відкрито 8 нових дошкільних груп

Цього року в районах Харківській області вже відкрито 8 нових дошкільних груп. Днями буде відкрита дев’ята група - у селі Біляївка Первомайського району. Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. «На жаль, 10-15 років тому дитячі садки були нікому не потрібні, і їх будівлі були продані. Зараз демографічна ситуація в області потрохи покращується, тому нам потрібно відкривати нові дитячі садки у кожному населеному пункті. Поки що оптимальний шлях виходу з такого становища - відкриття дошкільних груп у навчально-виховних закладах, як це було зроблено у селі Федорівка Великобурлуцького району, але згодом потрібно буде будувати окремі приміщення для дитячих садків», - зазначив Володимир Бабаєв.

Опубліковано список функціонування в Харківській області пунктів обігріву та роздачі харчів і одягу людям, що опинилися в кризовій ситуації

В усіх районах Харківської області функціонують пункти, де люди, що опинилися в кризовому стані, можуть отримати невідкладну допомогу, обігрітися, отримати їжу, одяг та взуття. Такі пункти будуть надавати допомогу людям в осінньо-зимовий період в умовах зниження температури повітря та погіршення метеоситуації.  

У Харківській області відбулась благодійна акція «Подаруй особливій дитині свято!»

З 15 по 19 грудня Харківська обласна організація Товариства Червого Хреста провела благодійну акцію до Дня Святого Миколая та Новорічних свят. В рамках заходу «Подаруй особливій дитині свято!» волонтери Червоного Хреста, студенти Харківських вузів та вихованці дитячої футбольної академії «Металіст» інформували відвідувачів ТЦ «МЕТRO» про акцію та приймали від них подарунки для дітей-інвалідів. Кожен, хто взяв участь у акції, отримував від Червоного Хреста святкове поздоровлення. Всі бажаючі могли ознайомитися зі списком дітей-інвалідів та надати адресну допомогу будь-якій дитині. На сьогодні завдяки благодійникам, волонтерам та співробітникам Червоного Хреста зібрано подарунки до новорічних свят на суму майже 10 тисяч гривень. Зараз вони передаються трьомстам дітям-інвалідам.  

У селі Федорівка Великобурлуцького району відкрився дошкільний підрозділ навчально-виховного комплексу

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, голова обласної ради Сергій Чернов та начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал взяли участь в урочистій церемонії відкриття дошкільного підрозділу навчально-виховного комплексу у селі Федорівка Великобурлуцького району. Дошкільний підрозділ розміщений у приміщенні Федорівської загальноосвітньої школи, де вивільнили та ізолювали частину приміщення першого поверху, обладнали окремий вхід, створили належні санітарно-гігієнічні умови для дітей.

На баланс ЦРЛ області передані 519 ФАПів та 247 лікувальних установ. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, станом на 29 грудня в Харківській області на баланс центральних районних лікарень передані 519 ФАПів та 247 лікарських амбулаторій і дільничних лікарень. Ці заходи були проведені на виконання вимог Бюджетного кодексу, оскільки згідно зі статтями 88 та 89 цього документу з 1 січня 2011 року сільські та селищні ради не зможуть фінансувати заклади охорони здоров’я первинної медико-санітарної ланки.

Перший етап створення єдиного медичного простору в Харківській області завершено. Ігор Шурма

За інформацією заступника голови ХОДА Ігоря Шурми станом на 29 грудня в Харківській області завершено перший етап створення єдиного медичного простору. Цей етап містив в собі передачу на баланс центральних районних лікарень фельдшерсько-акушерських пунктів, дільничних лікарень та сільських лікарських амбулаторій.

У Великобурлуцькому районі введено в експлуатацію газопровід високого тиску

29 грудня на відрізку від селища Великий Бурлук до селища Приколотне Великобурлуцького району Харківської області введено в експлуатацію газопровід високого тиску. Також пущено газ до села Буряківка. В урочистій церемонії взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без’язичний.  

Відбулося нагородження спортсменів, тренерів та співробітників ХОО ФСТ «Дінамо»

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді і спорту ХОДА, 27 грудня 2010 року відбулось вшановування і нагородження спортсменів-"динамівців" за підсумками року. На свято зібралися спортсмени, тренери, ветерани і співробітники ХОО ФСТ "Динамо".  

Відбулися змагання чемпіонату Харківської області з боксу серед дорослих

З 22 по26 грудня у Харківській області на базі легкоатлетичного манежу КЗ КДЮСШ «ХТЗ» ХОР відбулись змагання чемпіонату Харківської області з боксу серед дорослих. У поєдинках за 10 ваговими категоріями взяли участь 80 спортсменів з різних клубів м.Харкова та Харківської області. Їх підтримували близько тисячі вболівальників.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 49 км доріг місцевого значення і 129 державного значення, витрачено на забезпечення безпечного проїзду 109,66 куб. м піщано-сольових сумішей. Стан дорожнього покриття - мокрий. Протягом доби на автошляхах області працювало 89 одиниць техніки і 131 дорожніх робітників.  Станом на 29 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений, зриву автобусних сполучень не було. 

У Валківському районі відбувся передсвятковий новорічний ярмарок

25 грудня на центральній площі міста Валки відбувся передсвятковий новорічний ярмарок, у ході якого було представлено тільки сільськогосподарської продукції на 60 тисяч гривень за цінами виробника. У ярмарку взяли участь великі господарства, фермери та приватні підприємці району. Як зазначив перший заступник голови РДА Анатолій Павинський, за останні сім років це був перший подібний ярмарок у Валківському районі.

2010-й – рік реформ, перетворень, надій

В галузі теплопостачання Балаклійського району сьогодні перевага надається індивідуальному опаленню. Про це, підбиваючи підсумки роботи у 2010 році, в інтерв’ю офіційному сайту району повідомив голова Балаклійської РДА Іван Столбовий: «Наразі ми ліквідували дільницю підприємства теплових мереж у селі П’ятигірське, перевівши населений пункт на індивідуальне опалення. Так, використовуючи кошти з районного бюджету, ми перевели на електроопалення місцеву школу, вирішили проблему теплозабезпечення музичної школи, ще раніше – дитячого садка.  

До 11 лютого при Харківській обласній державній адміністрації буде створено Громадську раду

Згідно з Постановою Кабінету міністрів №996, на всіх рівнях виконавчої влади в Україні – від Міністерств, обласних адміністрацій і до районного рівня мають бути створені громадські ради. Всього в Україні до 11 лютого має запрацювати 582 таких організацій. Про це 29 грудня в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко. За його словами, Громадська рада при ХОДА матиме широкі повноваження.

Події дня

Сьогодні, 29 грудня, о 12:00 в Харківському державному цирку розпочнеться свято новорічної ялинки для дітей соціально незахищених категорій.

У новорічну ніч Харківський метрополітен працюватиме до 2:00

Згідно з наказом генерального директора КП «Харківський метрополітен» Михайла Карамшука у ніч з 31 грудня 2010 року на 1 січня 2011 року метрополітен працюватиме до 2:00. З 7 січня Харківський метрополітен знову буде обслуговувати пасажирів з 5:30.

У 2011 році ми повинні прийти до стабілізації процесів у всіх сферах економіки. Сергій Чернов

Уряд України поставив завдання перед органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування: у 2011 році прийти до стабілізації процесів у всіх сферах економіки. Про це сьогодні в ході спілкування з журналістами за підсумками засідання III сесії Харківської обласної ради VI скликання заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Привітання голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з Новим роком та Різдвом

Дорогі друзі! От і став історією 2010 рік. Він запам'ятається країні початком системних перетворень, формуванням дієздатної вертикалі виконавчої влади, визначенням шляхів виходу з кризи. Я бажаю, щоб у новому році ваші особисті інтереси збіглися з інтересами країни. Це буде означати, що Україна рухається в правильному напрямку. Нехай ваш дім повниться добробутом. Нехай турботи будуть лише приємними, а випробування роблять сильнішими і служать стартом для подальших успіхів. З Новим роком! З Різдвом Христовим! Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Ухвалено обласний бюджет на 2011 рік

28 грудня в ході пленарного засідання III сесії Харківської обласної ради було ухвалено проект обласного бюджету на 2011 рік. «За» проголосувало 107 депутатів. Протягом найближчих кількох днів повинні бути затверджені бюджети районів та міст Харківської області.

При Харківській облдержадміністрації буде створено Громадську раду

Розпорядженням голови ХОДА створено ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при обласній державній адміністрації. До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших підприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства України.

Стратегія розвитку Харківщини до 2020 року має принципові відмінності від попередніх документів. Микола Кизим

Під час прес-конференції 27 грудня директор науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Микола Кизим розповів про відмінність Стратегії розвитку Харківщини до 2020 року від попередніх двох документів - Стратегій розвитку до 2011 і 2015 років. За його словами, простежується певна спадковість всіх трьох стратегій, оскільки всі вони описують розвиток одного регіону, в якому змінюється ситуація, але є і принципові відмінності.  

Юрій Сапронов спростував критику Стратегії розвитку Харківщини до 2020 року

У ході прес-конференції 27 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відповів на критику Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. Зокрема, депутати облради від ВО «Батьківщина» під час сесії висловили критичні зауваження, що відповідно до Стратегії основний показник - валовий регіональний продукт - у фактичних цінах до 2020 року збільшиться лише в 1,8 рази. Вони стверджують, що це майже в чотири рази менше, ніж зростання ВРП за аналогічний період з 2000 по 2008 рік, що суперечить завданням президента України про входження України через 10 років до першої двадцятки розвинених країн світу.

Технопарк «Слобожанщина» на базі ФЕДа зможе активізувати розвиток наукового та інтелектуального потенціалу Харківської області. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина» на базі ФЕДа зможе активізувати розвиток наукового та інтелектуального потенціалу Харківської області. «Частка промисловості в структурі потенціалу Харківської області з 2000 року по сьогоднішній день впала більш ніж у два рази, у промислових підприємств регіону немає іншого шляху розвитку як інноваційним шляхом. Чому динамічно розвивається група «УПЕК», ФЕД, і не розвивається завод Шевченка, завод Малишева? Уже п'ять років тому було всім зрозуміло, що основні фонди цих підприємств, верстати, механізми безнадійно застарівають. На заводі Малишева, на ХЕМЗі, на заводі Шевченко не вкладалися кошти в оновлення парку. Не вклали нічого і в людський потенціал, кращі люди йшли, проектувальники цих підприємств вже віком за 60 років. ФЕД в даному випадку обраний в якості локомотива, який буде розвивати українсько-російський технопарк «Слобожанщина», - заявив заступник голови ХОДА.

У 2010 році у сільське господарство Харківщини залучено майже на 14% інвестицій більше, ніж у минулому році

Про це заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук розповів в інтерв’ю газеті «Слобідський край»: «Тобто інвестори нарешті почали бачити в нас стабільність, а це головна передумова успішної роботи, як в аграрному, так і в інших секторах економіки. Зараз у нас прозора та інвестиційно приваблива ситуація, якою дедалі більше користуються бізнесмени з різних зарубіжних країн. І прикладів таких на Слобожанщини чимало. До того ж, на сьогодні і кредитів в нас оформлено на 14,7% більше, ніж минулого року. Словом, селяни чудово розуміють, що для подальшого розвитку потрібні кошти, а тому інвестиції та інновації є тут своєрідним локомотивом економічного зростання».  

Події дня (зі змінами)

Сьогодні, 28 грудня, о 10:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) продовжиться пленарне засідання III сесії Харківської обласної ради. Запланована на 14:00 прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми переноситься. Дата та час будуть повідомлені додатково.

Архів документів