Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Позиціонування Харкова як успішного регіону для ведення бізнесу було завжди основою для роботи нашої команди. Михайло Добкін

Позиціонування Харкова як успішного регіону для ведення бізнесу було завжди основою для роботи нашої команди. Михайло Добкін

«Саме позиціонування Харкова як успішного регіону для ведення бізнесубуло завжди основою для роботи нашої команди. Всі напрямки важливі, кожен вимагає особливого підходу, але інвестиційний клімат, можливість комфортного ведення бізнесу в нашому регіоні - це основа успіхів у гуманітарній та соціальній сферах. Економіка лежить в основі можливості держави вести соціальну і гуманітарну політику», - повідомив журналістам під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, в облдержадміністрації врахували всі глобальні побажання інвесторів, вивчили, як працює система в інших державах, і почали проводити свою політику. У першу чергу були створені глобальні програмні документи, зокрема, "Стратегія соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року". Михайло Добкін зазначив, що хоча «Стратегію» не можна назвати єдиним вірним документом розвитку регіону, але вона дає людям зрозуміти, що правила гри закладаються на довгу перспективу і не будуть змінюватися. 

«Наступний етап - спрощення ведення бізнесу. Я не тішив і не тішу себе надією, що ми самостійно зможемо перемогти корупцію і змусити всіх чиновників відмовитися від мзди, але обмеження ситуації, коли чиновник може вимагати хабар, було нам під силу. Вінець цієї роботи - Єдиний дозвільний центр, робота якого побудована на відсутності особистого контакту з людиною, від якої залежить ухвалення рішення», - підкреслив губернатор. 

Він нагадав, що за підсумками минулого року Харків посів друге місце після Києва за обсягами інвестицій і третє за підсумковим зростанням. Були підвищені кредитні рейтинги такими компаніями, як Fitch і Moody's, які моніторять Харків. Дав високу оцінку інвестиційному клімату регіону журнал Forbes. 

«Ми і далі будемо створювати такі умови, при яких тут було б добре знаходитися бізнесу», - резюмував Михайло Добкін.  

Теги