Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава області завжди підтримує молоді таланти. Вікторія Маренич

Глава області завжди підтримує молоді таланти. Вікторія Маренич

У цьому році серед учасників кінофестивалю «Харьковская сирень» розгорнулась серйозна боротьба. «Той факт, що на фестивалі були представлені сильні роботи студентів ВДІКу, напевно, закономірний.Серед переможців є Республіка Татарстан, і це чудово. На мій погляд, їх анімаційні роботи були дуже філософські. Можно пояснити і те, що «Гран - прі» кінофестивалю отримав колишній харків'янин В'ячеслав Серкез. Його фільм «Червоний трикутник» - це данина пам'яті в'язням фашистських концтаборів. Ми презентували цей фільм в ХГУ «НУА», тоді ніхто з глядачів не залишився байдужим», - відзначила в ході прес-конференції співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

За її словами, на шляху до перемоги немає випадковостей, адже всі випадковості - це низка закономірностей. «У минулому році В'ячеслав Серкез був переможцем в одній з номінацій кінофестивалю. Він є випускником майстерні Алли Сурикової, яка звернулася тоді до Михайла Добкіна з проханням про допомогу в реалізації проекту її студента, - зазначила співголова кінофестивалю.- Я думаю, що йому дуже пощастило, що на його творчому шляху з'явився такий педагог, який запропонував йому взяти участь у II Міжнародному кінофестивалі. Я думаю, що йому також дуже пощастило, що на його шляху з'явився Михайло Добкін, який виділив позабюджетні кошти на створення цієї кінострічки».

Також вона зазначила, що минулорічний володар «Гран-прі» Руслан Нікулін, завдяки фінансовій підтримці Михайла Добкіна, зміг поїхати на навчання до Москви на Вищі курси сценаристів і режисерів. «Я думаю, що зірки не спалахують з нічого. Ці люди дуже творчі й старанні, які прямо йдуть до своєї мети», - підкреслила вона.