Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» у Харкові покажуть дві повнометражні кінострічки

У рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» у Харкові покажуть дві повнометражні кінострічки

«Проект «Харьковская сирень P.S.» буде жити та розвиватися. Ми переконалися в тому, що у нас залишається величезна кількість цікавих заходів, для проведення яких в рамках фестивалю просто не вистачало часу»,- підкреслила 14 червня в ході прес-конференції "Підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» співголова кінофестивалю - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Вона повідомила, що 2 грудня 2011, в день українського кіно планується провести показ фільму Михайла Кауфмана «Навесні», який був створений в 1929 році. «Ми запросимо на цей показ представників українського кінематографу. Я думаю, що член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» - кінокритик Володимир Миславський зможе нам розповісти багато цікавого про цю сторінку українського кіно, яка пов'язана з нашим містом. Це буде дуже цікаво і пізнавально», - зазначила Вікторія Маренич.

Другою кінострічкою, яку Дирекція кінофестивалю планує показати в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» буде кінострічка «Для починающих любити». «Цей фільм створили видатні представники російського кіно Борис Токарєв і Людмила Гладунко. Вони нещодавно закінчили роботу над цим фільмом, сьогодні він вже вийшов в російський прокат, - повідомила вона. - Це буде допрем'єрний показ кінострічки».

За її словами, оргкомітет вже провів переговори з одним з харківських кінотеатрів. «Ми хочемо, щоб ця сімейна пара режисерів змогла приїхати до нас у місто і не просто презентувати свій фільм, а провести творчу зустріч з харків'янами», - зазначила співголова кінофестивалю.