Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільгосппідприємства Харківщини вже отримують підтримку від держави за програмою розвитку тваринництва

Сільгосппідприємства Харківщини вже отримують підтримку від держави за програмою розвитку тваринництва

Аграрні підприємства Харківської області, які розширюють тваринницьку сферу у своїх господарствах, активно працюють за державною програмою розвитку тваринництва. Зокрема, ряд підприємств області, які реконструюють чи будують нові тваринницькі комплекси, мають право на компенсацію від 50 до 100% витрат на будівництво, також держава компенсує процентну ставку тим підприємствам, які для цього брали кредит.

Що стосується компенсації процентних ставок, то перший транш у розмірі 1,1 млн. грн. на ці цілі вже надійшов для 17 підприємств, які першими подали документи. Компенсацію витрат на будівництво підприємства отримують вже після закінчення робіт.

«Людям це вигідно - вони побудували ферму, здали її в експлуатацію та можуть через обласну адміністрацію подавати заявку на компенсацію. Це дасть поштовх розвитку галузі. Минулого року вперше за багато років ми отримали невеликий приріст у тваринництві. Мова йде всього про 2%, але найголовніше, що негативний баланс ведення цієї діяльності перейшов у позитивний. Це значить, що люди стали заробляти на тваринництві, і це обов'язково позначиться на результатах цього року», - наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Нововодолазького району голова ХОДА Михайло Добкін.