Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держава робить активні кроки для будівництва сміттєпереробних заводів. Михайло Добкін

Держава робить активні кроки для будівництва сміттєпереробних заводів. Михайло Добкін

В Україні серйозно займаються проблемою екології та енергозбереження. Зокрема, держава готова стимулювати будівництво сміттєпереробних заводів шляхом підвищення вартості електроенергії, виробленої при переробці ТПВ.

«Держава робить активні кроки для будівництва сміттєпереробних заводів. Планується підняти вартість електроенергії, яка буде вироблятися при переробці сміття, до 5 гривень за 1 кВт, при тому, що зараз його ціна складає близько 65 копійок. Тобто, вартість піднімається в 7-8 разів. Звичайно, інвесторам буде вигідно вкладати в цю справу гроші, тому що сміттєпереробний завод коштує від 100 до 200 мільйонів євро залежно від потужності. Якщо протягом 5-8 років інвестори зможуть ці гроші повернути, то не буде необхідності піднімати тариф за вивезення сміття», - підкреслив голова області.

За його словами, на даний момент опрацьовується можливість створення в Харківській області сучасного сміттєпереробного заводу. Зокрема, розглядаються пропозиції турецьких, словацьких та російських інвесторів.

Теги