Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Залишайся людиною»

У Харкові стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Залишайся людиною»

9 червня в Харкові біля ст. м. «Архітектора Бекетова» стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія проти домашнього насильства «Залишайся людиною». Захід проводиться за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та проекту Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». Під час заходу волонтерами всім бажаючим роздавалися спеціальні знаки єднання – малинові браслети «Залишайся людиною», що повинні стати демонстрацією відмови від домашнього насильства.

В рамках кампанії проведено символічну церемонію відкриття арт-конструкції «Пам’ятник людяності» у вигляді сплетіння рук, що символізує об’єднання українців проти насильства між близькими людьми. В рамках кампанії відкрито пам’ятники проти насильства в 6 містах України: Києві, Львові, Сімферополі, Одесі, Донецьку, Харкові, а загалом буде роздано 500 000 малинових браслетів по всій Україні. 
В заході взяли участь представники проекту «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, Харківського обласного центру молоді, Головного управління МВС України в Харківській області, громадських організацій.
Також було презентовано Національний соціальний проект «Давай разом!», котрий сприяє розвитку здорової та відповідальної поведінки серед дітей та молоді, запобіганню насильства, сексуальної експлуатації та торгівлі людьми, а також боротьбі з расовою дискримінацією в рамках «Євро 2012».
Інформаційна кампанія «Залишайся людиною» включатиме розміщення відповідної зовнішньої реклами, розповсюдження на вулицях буклетів для постраждалих від насильства та протягом літа пройде у всіх районах та містах Харківської області.