Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток агропромислового комплексу на інноваційній основі має сьогодні для нашого регіону пріоритетне значення. Михайло Добкін

Розвиток агропромислового комплексу на інноваційній основі має сьогодні для нашого регіону пріоритетне значення. Михайло Добкін

«Одне з найважливіших місць в економіці Харківської області належить агропромисловому комплексу. У цьому секторі економіки стабільно виробляється близько 30-35% всього обсягу продукції та послуг регіону, а також четверта частина валової доданої вартості»,- зазначив 23 червня в ході засідання круглого столу «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України» голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, на підприємствах харчової та переробної промисловості області виробляється 5% молочної продукції, 6% цукру, 7-8% борошна, хлібобулочних і ковбасних виробів, 13% олії соняшникової від загального обсягу виробництва цих видів продукції в країні.

«У структурі експорту області питома вага продукції агропромислового комплексу в 2009-2010 році досягла 30%, а загальна вартість експортованої сільгосппродукції в 2010 році перевищила 418 млн. доларів США, - заявив Михайло Добкін. - Проте ні досягнутий рівень агропромислового виробництва, ні темпи його розвитку поки не відповідають потенційним можливостям області. Тому завдання розвитку агропромислового комплексу на інноваційній основі має сьогодні для нашого регіону пріоритетне значення».

Він підкреслив, що майбутній розвиток агропромислового комплексу області може бути тільки на основі інноваційно-інвестиційного розвитку.
 

Теги