Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

28 червня – День Конституції України

28 червня – День Конституції України

Сьогодні з нагоди 15-ої річниці ухвалення основного закону України – Конституції – в усіх містах і селах нашої держави відбуваються святкові заходи. В Харкові керівники міста та області, представники громадських організацій та релігійних конфесій поклали квіти до підніжжя пам’ятників Ярославу Мудрому, Тарасу Шевченку та монументу Незалежності України.

В церемонії взяли участь заступники голови ХОДА Євген Савін та Василь Хома, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов та заступники Тетяна Овіннікова, Світлана Горбунова- Рубан, Сергій Кадигроб, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп.

«В межах історичного процесу 15 років – це зовсім малий термін, але для нашої країни, яка докорінно змінила форму своєї державності, це вже той термін, коли можна говорити про потреби робити зміни в основному законі. Але робити це треба дуже обережно, дуже виважено і дуже професійно, - зазначив заступник голови ХОДА Євген Савін. – І одна із основних задач - це захист самої Конституції від внесення в неї непродуманих, кон’юнктурних змін на користь чиїхось інтересів».