Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З набуттям чинності закону про корупцію посилиться персональна відповідальність за невчасну виплату заробітної плати. Ігор Шурма

З набуттям чинності закону про корупцію посилиться персональна відповідальність за невчасну виплату заробітної плати. Ігор Шурма

У зв’язку з введенням з 1 липня закону про корупцію посилиться персональна відповідальність роботодавців за невчасну виплату заробітної плати працівникам. Про це повідомив сьогодні у ході брифінгу за підсумками селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Він також зазначив, що ефективність закону про боротьбу з корупцією буде залежати від того, як він буде виконуватись.  Ігор Шурма навів у приклад Дніпропетровську область, де був суттєво знижений рівень заборгованості з заробітної плати. За його словами, причина в тому, до більшість дніпропетровських підприємств приватної форми власності, що дало змогу владним структурам поставити питання принципово і за деякий час навести порядок.

На його думку, у Харківській області має бути різний підхід до погашення боргів з заробітної плати на підприємствах державної та приватної форми власності.

«Те, що у Харківській області відбувається, має бути переведене в наступну площину: до державних підприємств, які залежать від державної замови і не залежать від самого керівника, має бути один стандарт розгляду питань і пропозицій. А всім іншим формам власності на інших активних підприємствах має бути одна відповідь: зарплата повинна виплачуватись вчасно. Сьогодні кожен керівник має для себе зрозуміти: якщо ти взявся за управління, то плати людям заробітну плату. Всі приватні підприємці Харківської області мають зрозуміти: підприємницька діяльність не для того, щоб взяти в рабство тих людей, у яких іншого виходу нема. Людина іде до приватника на роботу для того, щоб отримувати за свою працю заробітну плату. До цієї категорії керівників буде особливе відношення», - підкреслив Ігор Шурма.