Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Велопробіг Харків-Бєлгород-Харків. 70 років потому

Велопробіг Харків-Бєлгород-Харків. 70 років потому

25 червня відбувся велопробіг Харків-Бєлгород-Харків, в якому взяли участь збірні команди Харківської і Бєлгородської областей. Організацію і проведення велопробігу забезпечили Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, Управління фізичної культури, спорту та туризму Бєлгородської області, ХОО ФСТ «Динамо» та Федерація велосипедистів Харківської області.

Колона з вихованців КСДЮШОР «Динамо», УФК-1, школи «Олімпія», їх тренерів, а також ветеранів і любителів велоспорту вирушила в дорогу від харківського Меморіалу Слави. У складі харківської делегації перебував Юрій Михайлович Робак - ветеран війни, суддя тієї самої гонки «Харків-Бєлгород-Харків», яку сімдесят років тому перервала війна. Очолили пробіг заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов і перший заступник голови ХОО ФСТ «Динамо», президент федерації велосипедистів Харківської області Сергій Бичак. До пропускного пункту «Гоптівка» (33,5 км) вони їхали на велосипедах. На повороті з федеральної траси до селища «Жовтневий» їх чекали бєлгородські колеги.

Гостей зустрічали хлібом-сіллю заступник глави адміністрації Бєлгородського району Микола Сапронов, начальник управління фізичної культури, спорту і туризму адміністрації Бєлгородської області Олег Сердюков, глава адміністрації селища «Жовтневий» Віктор Литовченко і головний спеціаліст з фізичної культури і спорту управління освіти адміністрації Бєлгородського району Сергій Маньков.

Далі колона пройшла до алеї слави селища «Жовтневий», де відбувся мітинг з нагоди 70-річчя початку Великої Вітчизняної війни. Харків'яни і бєлгородці разом поклали квіти до могили Невідомого Солдата біля Вічного Вогню.

«Одним із приводів для нашої сьогоднішньої зустрічі стала невмируща дружба між Харківською і Бєлгородською областями. Я сподіваюся, що всі учасники сьогоднішнього пробігу будуть дружити так само, як і учасники того знаменитого пробігу, який перервала війна. Ми будемо робити все можливе, щоб ці змагання відбувалися в усіх вікових категоріях - від дітей до ветеранів», - сказав заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

Погода була прихильною до учасників пробігу - дощ почався лише коли вони були вже на зворотному шляху до Харкова. Наступні зустрічі між харківськими та бєлгородськими велосипедистами заплановані на 5-е і 23-є серпня - Дні Бєлгорода і Харкова відповідно.