Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Закон «Про доступ до публічної інформації» сприятиме діалогу між владою та суспільством. Дмитро Ястребов

Закон «Про доступ до публічної інформації» сприятиме діалогу між владою та суспільством. Дмитро Ястребов

Закон «Про доступ до публічної інформації» має низку позитивних моментів. Про це сьогодні в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястребов. За його словами, перевагами закону є більша відкритість, важлива інформація щодо діяльності органів влади, наприклад, щодо розподілення державних коштів, оприлюднення всіх офіційних рішень, захист конфіденційної інформації та встановлення відповідальності для органів влади за порушення норм закону.

  Також він відзначив короткі терміни отримання відповіді на запити: згідно з законом, відповідь на запит інформації має бути надана протягом 5 робочих днів, або, у разі, якщо інформація стосується захисту життя чи свобод – протягом 48 годин з моменту отримання запиту. В той же час, строк надання відповіді на звернення громадян – місяць.

«Ці важливі положення закону, на мій погляд, сприятимуть діалогу між владою та суспільством, зменшенню недовіри до органів влади та ефективному захисту прав людини, звісно, за умови, що суспільство виявить громадську активність», - зазначив Дмитро Ястребов.