Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Невиплата заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду ведуть за собою соціальний неспокій у суспільстві. Ігор Шурма

Невиплата заробітної плати та  внесків до Пенсійного фонду ведуть за собою соціальний неспокій у суспільстві. Ігор Шурма

«Невиплата заробітної плати і внесків до Пенсійного фонду - не жарти. Ця невиплата веде за собою напруженість у сім’ях, підстави до росту злочинності, а найголовніше, що це підстава для соціального неблагополуччя і соціального неспокою населення, - підкреслив 24 червня в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма. - Невиплата заробітної плати – лише поверхнева смуга в негативних розвитках у суспільстві, якщо не погасити цю смугу, то вона призведе до трагедії».

За його словами, загальна заборгованість з виплати заробітної плати працівникам області станом на 1 червня 2011 року складала 168,6 млн. грн., але вже сьогодні вона зменшена на 52 млн. грн.

Як зазначила начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, на сьогодні ліквідовані борги працівникам державних підприємств: Харківського державного авіаційного виробничого підприємства – 37,6 млн. грн., ХДАВП «Завод «Тора» – 544 тис. грн., ВАТ «Книжкова фабрика ім. Фрунзе» – 522,1 тис., ДП «Харківський облавтодор» – 525 тис. грн.

«Борги зменшені на ДП «Харківський електромеханічний завод» – на 1,0 млн. грн., ДП «Завод ім. Малишева» – на 1,3 млн. грн., на ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» - на 350,2 тис. грн. та на інших. Також, ліквідовані борги працівникам комунальних підприємств: «Міськелектротранс» – 2,9 млн. грн., КП «Харківблагоустрій» - 1,9 млн. грн., КП «Комплекс по вивозу побутових відходів» - 1,0 млн. грн.», - зазначила вона.