Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про підсумки чемпіонату України з велоспорту на шосе

Про підсумки чемпіонату України з велоспорту на шосе

Небувалим успіхом харківських спортсменів закінчився чемпіонат України з велоспорту на шосе серед еліти (чоловіки, жінки) і чоловіків та жінок до 23 років, який проходив 24-26 червня 2011 року в м. Чернівці. Стартували всі найсильніші гонщики і гонщиці Україні - 127 учасників з 29 збірних команд регіонів.

Серед еліти в обох олімпійських видах програми – індивідуальній (на дистанції 31,5 км) і груповій (208 км.) гонках - перемогу здобув учасник збірної команди Харківської області майстер спорту міжнародного класу Олександр Квачук. Його товариш по команді майстер спорту міжнародного класу Олександр Поливода був четвертим в індивідуальній гонці та бронзовим призером у груповій.

Востаннє таких результатів наші велосипедисти досягали багато років тому під час виступів таких великих гонщиків, як Олександр Зінов'єв, Василь Жданов.

Ці результати дають право Олександру Квачуку та Олександру Поливоді стартувати на чемпіонаті світу 2011 року у складі збірної команди України.

А зараз Олександр Квачук відбув до Італії, де готується до свого першого старту в найпрестижнішій професійній гонці «Тур де Франс» у складі італійсько-української команди «Lampre - ISD».