Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З середини липня засідання комісії з питань виплати боргів по сплаті внесків до Пенсійного фонду та виплати заборгованості з заробітної плати будуть проводитись в приміщеннях органів прокуратури Харківської області. Ігор Шурма

З середини липня засідання комісії з питань виплати боргів по сплаті  внесків до Пенсійного фонду та виплати заборгованості з заробітної плати будуть проводитись в приміщеннях органів прокуратури Харківської області. Ігор Шурма

Як заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, починаючи з 15-20 липня 2011 року всі засідання комісії з питань виплати боргів по сплаті внесків до Пенсійного фонду та виплати заборгованості з заробітної плати будуть проводитись в приміщеннях органів прокуратури Харківської області. У свою чергу, начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян прокуратури Харківської області Ігор Білодід повідомив, що на ці засідання керівники підприємства боржника будуть запрошуватись безпосередньо представниками органів прокуратури.

За його словами, питання забезпечення законності у сфері оплати праці та пенсійного забезпечення для органів прокуратури Харківської області є одним з найприорітетніших напрямків наглядової діяльності.

«Протягом 2011 року органами прокуратури області у сфері оплати праці порушена 91 кримінальна справа, 73 з яких вже скеровано до суду. Внесено 312 протестів, приписів та подань, за якими до відповідальності притягнуто 175 посадових осіб та відшкодовано понад 41 млн. грн., - повідомив він. – Органами прокуратури області внесено 156 документів прокурорського реагування в питанні погашення заборгованості до обов’язкових страхових внесків до Пенсійного фонду, за розглядами яких до відповідальності притягнуто 82 посадові особи та відшкодовано понад 10 млн. грн.»

Також він підкреслив, що по кожному з матеріалів, які будуть передані до органів прокуратури, буде прийнято рішення згідно статті 97 та надано правову оцінку кримінально-карного характеру.