Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2012 році в Харкові буде прооперовано 35 дітей, хворих на сколіоз. Ігор Шурма

В 2012 році в Харкові буде прооперовано 35 дітей, хворих на сколіоз. Ігор Шурма

35 дітей Харківського регіону, хворих на сколіоз, буде прооперовано в 2012 році в Інституті патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенко АМН України. Про це заявив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні в Харківському регіоні необхідно прооперувати 41 дитину, 6 з яких буде прооперовано завдяки внеску соціально відповідального бізнесу. У наступному році, всі хто стояв на черзі 1 липня 2011 року, всі вони будуть прооперовані у 2012 році, - повідомив Ігор Шурма. - На проведення цих операції необхідно 2 млн. грн. Але, співпрацюючи в єдиному медичному просторі області та міста, ми плануємо охопити всіх дітей соціально незахищених категорій, які потребують оперативного лікування».

За його словами, в результаті профілактичних оглядів у Харківській області у 2010 році було виявлено 5319 дітей із різними формами сколіозу.
«Це лікування потребує дуже багато системної та цілісної роботи. Перший крок ми вже зробили. Я думаю, що Харків стане першим містом в Україні, де буде такий цілісний та системний підхід у подолані проблем зі сколіозом», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка: Сколіоз — це тяжка деформація хребта, яка є найчастішим захворюванням опорно-рухової системи і має тенденцію до прогресування. Сколіотична деформація хребта супроводжується значними анатомічними порушеннями, супутніми захворюваннями нервової системи людини та внутрішніх органів.

Покази для оперативного лікування встановлюються у 40% дітей зі сколіотичними деформаціями хребта, які консультуються в інституті патології хребта та суглобів, більшість з них потребують хірургічного втручання з використанням складних та високовартісних металевих конструкцій.