Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Печеніги готуються до жнив

Печеніги готуються до жнив

В Печенізькому районі на базі ТОВ АФ «Шанс» та фермерського господарства «Гай» відбувся районний семінар-нарада, присвячений збиранню ранніх зернових. В роботі семінару взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Гусаров, голова районної ради Олег Дацун, заступник голови райдержадміністрації Іван Отченашко, науковці інституту з рослинництва ім. В. Юр’єва, представники управління агропромислового розвитку району, охорони праці, рятувальної служби, інспекції держтехнагляду та керівники провідних сільгосппідприємств району.

Весь загал побував на полях господарств, де їх керівники, демонструючи посіви, ділилися власним досвідом з вирощування озимих культур, вівса, соняшнику, кукурудзи та цукрового буряку.

Голова райдержадміністрації акцентував увагу сільгоспників на збільшенні посівів цукрового буряку – стратегічної культури для держави. «Ми маємо усвідомити, що слід дотримуватися сівозміни, що сільське господарство повинно бути плановим. Не можна всі площі засівати соняшником, треба дбати не про одноденний зиск, а про майбутнє підприємства», - сказав Олександр Гусаров.

Сільгоспвиробники району цілком поділяють думку голови райдержадміністрації і на наступний рік планують значно збільшити посіви цукрового буряку та озимих культур.