Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення затверджені для 16 з 43 водопровідно-каналізаційних підприємств області

Нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення затверджені для 16 водопровідно-каналізаційних підприємств області. На 14 підприємствах тарифи були затверджені раніше, 10 підприємств області проходять регуляторну процедуру, ще 8 підприємств готують розрахунки нових тарифів для подачі на розгляд в Держінспекцію з контролю за цінами. Для 9 підприємств діючі тарифи найближчим часом переглядатися не будуть (направляється дотація з місцевих бюджетів на покриття різниці в тарифах). Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У Харківській області налагоджено взаємодію між комунальними підприємствами та відділами субсидій. Валентин Дулуб

Як відзначив в ході прес-конференції 10 лютого заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області найбільш активно в порівнянні з іншими регіонами України ведеться робота по нарахуванню субсидій. «За січень ми отримали субсидій на 26,9 мільйона гривень. Жоден регіон не оформив стільки субсидій. Це говорить про те, що ми дійсно дуже серйозно підготувалися до цього, і у нас налагоджена взаємодія між комунальними підприємствами та відділами субсидій», - підкреслив він.  

На будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів ЖКГ в 2010 році освоєно більше 58 млн.грн.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів ЖКГ в 2010 році освоєно більше 58 млн.грн.

У Харківській області проводиться системна робота щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Як повідомив сьогодні під час засідання круглого столу з обговорення гендерної рівності у сфері підприємництва віце-губернатор Юрій Сапронов,в Харківській області послідовно проводиться системна робота з реалізації державної політики у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. 

Незахищені верстви населення планується звільнити від нарахування пені за несплату комунальних платежів

На даний момент у Кабінеті міністрів України готуються документи, що регламентують правила нарахування пені за несплату комунальних платежів. Як відзначив в ході прес-конференції 10 лютого заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у відповідних пропозиціях Уряду для Верховної Ради України планується звільнити від нарахування пені незахищені верстви населення.

У Харкові відбувся круглий стіл на підтримку гендерної рівності у сфері підприємництва

Сьогодні в малому залі Будинку Рад відбулося засідання круглого столу на підтримку гендерної рівності у сфері підприємництва. Круглий стіл організовано в рамках міжнародної акції проти гендерного насильства за участю Харківської обласної державної адміністрації, Міжнародної фінансової корпорації (INTERNATIONAL FINANCE CORPORATION - IFC) та Спілки підприємців Харківської області. 

У 2010 році в Харківській області проведена реконструкція ряду котелень

«У 2010 році проведена реконструкція ряду котелень як в області, так і в м. Харкові, де встановлено сучасне високоефективне обладнання. Так, наприклад, в сел. Хролі була побудована нова блочна котельня потужністю 3,9 Гкал/год, яка замінить стару виробничу котельню потужністю 60 Гкал/годину. Зараз проводяться пусконалагоджувальні роботи. Вже сьогодні можна сказати, що добове споживання газу знизиться з 10 тис.куб.м до 6 тис.куб.м (або на 40%), а споживання електроенергії знизиться в 5 разів», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Хлібопекарські підприємства Харківщини розпочали виконання умов Меморандуму

За повідомленням Головного управління економіки облдержадміністрації хлібопекарські підприємства ТОВ "Кулиничівський хлібокомбінат" та ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський" першими в області розпочали виконання умов Меморандуму порозуміння, підписаного 7 лютого 2011 року.  

Михайло Добкін взяв участь у селекторній нараді з питання погашення заборгованості за газ та теплову енергію

10 лютого відбулася селекторна нарада з питання погашення заборгованості за газ та теплову енергію під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Юрія Хіврича та за участю керівництва ДК «Газ України», а також голів областей. У нараді взяв участь голова ХОДА Михайло Добкін.

Нові тарифи на теплопостачання покривають фактичні витрати підприємств тільки на 80-90%. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, нові тарифи на послугу опалення не відповідають економічно обґрунтованим витратам, що підтверджено висновками Держінспекції з контролю за цінами, і покривають фактичні витрати підприємств з надання послуг теплопостачання на 80-90%.

Сільгоспвиробники районів області беруть участь у ярмарку на площі Свободи

10 лютого 2011 року у сквері на площі Свободи м. Харкова розпочався ярмарок, присвячений Масляній. Окрім підприємств та підприємців міста, у ньому беруть участь сільгоспвиробники з районів Харківської області, які реалізують основні продукти харчування за цінами, нижчими від середньобластних. Для відвідувачів ярмарку передбачена реалізація м'яса яловичини, свинини, птиці, сала, свіжої риби, яєць курячих, круп, цукру, овочів, меду та іншої продукції. Ярмарок на площі Свободи буде працювати до 7 березня 2011 року.  

Майже у всіх населених пунктах області введені нові тарифи на опалення та гаряче водопостачання

З 1 лютого 11 теплопостачальних підприємств Харківської області надають послуги опалення і гарячого водопостачання за новими тарифами. По інших 8 підприємствам області тарифи на послуги теплопостачання встановлені рішеннями відповідних органів місцевого самоврядування ще в першій половині опалювального сезону, і їх розмір відповідає економічно обґрунтованим витратам. Таким чином, майже у всіх населених пунктах області нові тарифи на послуги теплопостачання вже введені в дію. Для населення м. Харкова введення нових тарифів планується в першій декаді березня 2011 року. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У Харківській області, можливо, буде створено єдине підприємство теплових мереж

Харківська облдержадміністрація розглядає можливість створення єдиного обласного комунального підприємства теплових мереж. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Зараз в області працюють 19 теплопостачальних підприємств. Для того, щоб реорганізувати всю систему, потрібна серйозна, кропітка робота. Зараз ми працюємо з усіма учасниками цього процесу, щоб знайти спільну мову, звести все до єдиного знаменника і в результаті отримати єдине комунальне підприємство. Це дало б можливість затверджувати не 19 тарифів, а 1, мати одну ремонтну базу, диспетчерську службу і т.д.», - підкреслив Валентин Дулуб.

Рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ становить 42%

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 9 лютого борг Харківської області за спожитий газ в опалювальному сезоні 2010-2011 рр. становить 519,1 млн.грн. Рівень розрахунків області - 42% (середній рівень по Україні - 44%).

Камери спостереження буде встановлено в холі Будинку рад і в усіх РДА

У приміщенні громадської приймальні обласної державної адміністрації встановлено камери відеоспостереження з функцією збереження інформації. Як наголосив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, камери встановлено з метою максимально об'єктивного аналізу ситуацій, які виникають в ході роботи громадської приймальні, та на виконання заходів обласної Програми інформатизації «Електронна Харківщина». За його словами, в майбутньому такі камери з'являться в холі Будинку Рад і в усіх районних державних адміністраціях.  

Харківщина покращує свої економічні показники

Як зазначив у ході інтерв'ю газеті «Время регионов» голова ХОДА Михайло Добкін, у 2010 році Харківська область значно покращила свої економічні показники. За його словами, в 2011 році зростання економіки регіону обіцяє бути ще більш стрімким.

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою ТОВ «Агрофірма «Пісчанська» Красноградського району

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою ТОВ «Агрофірма «Пісчанська» Красноградського району. За словами директора агрофірми Михайла Юркова, поголів’я великої рогатої худоби становить 1676 голів в т. ч. корів 938 голів. Продуктивність корів складає 6700 кг на 1 корову. Середньодобовий валовий надій за 5 років виріс в 2,5 рази. Це стало можливим завдяки придбанню племінних тварин та проведенню комплексу заходів по підвищенню продуктивності тварин.

Увага! Оголошено акредитацію!

Оголошено акредитацію представників ЗМІ для висвітлення робочої поїздки Президента України Віктора Януковича в Харківську область 15 лютого 2011 року. Журналісти можуть акредитуватися, зателефонувавши за тел.: 700-03-31 і 700-17-49 Акредитація закінчується у п'ятницю, 11 лютого, о 18.00.

У Барвінківському районі планується побудувати нові газопроводи високого та низького тиску

Як повідомив голова Барвінківської райдержадміністрації Іван Бовдуй, вже підготовлена проектно-технічна документація на будівництво газопроводу високого тиску від м.Барвінкове до с.Богодарове протяжністю 9,3 км. Вартість будівництва - близько 9 млн.грн. Крім того, в г.Барвінкове планується побудувати газопровід низького тиску протяжністю 9 км. Також у стадії завершення знаходяться проектні роботи ще по ряду проектів з газифікації.

Проведення реформ в такому масштабі і такими темпами - одне з головних досягнень першого календарного року роботи нової команди. Михайло Добкін

Реформування економіки України за всіма напрямками - це одне з головних досягнень Президента України Віктора Януковича і його команди за перший рік роботи. Про це в інтерв'ю газеті «Время регионов» заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, про необхідність реформ говорили вже давно, але до реалізації ніхто не приступав, тоді як підтримку реформуванню вже надає і суспільство.

Структура економіки Харківської області зазнала змін. Юрій Сапронов

Як зазначив під час зустрічі з делегацією Світового банку віце-губернатор Юрій Сапронов, структура економіки Харківської області зазнала змін за останні 10-15 років. «Тоді це була однозначно індустріальна економіка, сьогодні, на жаль, більше 30% - це торгівля. 31% економіки складає харчова промисловість. Існує проблема зайнятості людей, які працюють на великих промислових підприємствах, лише кілька з яких є успішними. Але спостерігаються і позитивні зрушення - економіка Харківської області поступово зростає. 26 з 38 соціально-економічних показників показали зростання за підсумками дев'яти місяців 2010 року», - повідомив Юрій Сапронов.

Юрій Сапронов зустрівся з делегацією Світового Банку

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з делегацією Світового Банку на чолі з Координатором програми Світового Банку по Україні, Білорусі та Молдові паном Грегорі Еджейчаком. Під час зустрічі обговорювалася Стратегія партнерства Світового Банку з Україною на 2012-2015 роки.

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою СТОВ «Мрія» Красноградського району

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою СТОВ «Мрія» Красноградського району. Як зазначив директор підприємства Микола Кудревич, в СТОВ «Мрія» велику увагу приділяється молочному скотарству. Для утримання та розведення худоби в господарстві нараховується 10 тваринницьких приміщень, в яких утримується 1476 голів великої рогатої худоби, із них 600 корів.

У Чугуєві відбудеться церемонія нагородження лаутеатов міського конкурсу "Людина року 2010"

11 лютого 2011 року о 15.00 в Районному Будинку культури (м. Чугуїв, вул. Харківська, 13) відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців міського конкурсу професійної майстерності «Людина року-2010». 

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови Харківської облдержадміністрації звернулися 24 людини.

В Красноградському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань стану справ у тваринництві

В Красноградському районі під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука розпочав роботу обласний семінар-нарада з питань стану справ у тваринництві, в ході якого будуть підбиті підсумки за 2010 р. та накреслені плани і завдання розвитку галузі на 2011 рік.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 82 км автодоріг, використано на забезпечення безпечного проїзду 214,18 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки і 125 дорожніх робітників. Станом на 10 лютого 2011 проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

2010 рік оживив діалог України і РФ в економічній сфері. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, половину всієї зовнішньоекономічної діяльності Харківської області складають контракти і партнерські відносини з Російською Федерацією. «На першому місці Бєлгородська область, загальний товарообіг з якою становить 397,5 млн. доларів, на другому - Московська область (257 млн. доларів), далі - Ростовська і Курська області і республіка Татарстан. Як бачимо, 2010 рік приніс довгоочікувані позитивні зміни в російсько-українські політичні відносини і, як наслідок - оживив діалог в економічній сфері, чого так давно чекали представники промисловості та бізнесу. Ми готові прислухатися до думки підприємців і зробити все від нас залежне для усунення торгових бар'єрів та інших перешкод на шляху успішного співробітництва між українськими та російськими промисловцями і бізнесменами», - підкреслив заступник голови ХОДА.  

Події дня

Сьогодні, 10 лютого, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації з питань життєзабезпечення Валентина Дулуба. Тема: «Якість житлово-комунальних послуг, оптимізація тарифів на послуги та рівень їх оплати». О 15:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться круглий стіл на підтримку гендерної рівності у сфері підприємництва.

Харківська область стабільно перебуває серед лідерів в Україні за рівнем розрахунків за спожитий газ. Михайло Добкін

 «Харківська область стабільно перебуває серед лідерів в Україні за рівнем розрахунків за спожитий газ. Кожен день ситуація змінюється, але ми стабільно займаємо в рейтингу розрахунків за спожитий газ 9 -12 місце. Незважаючи на те, що у нас одна з найбільших загальних сум заборгованості за спожитий газ, за рівнем розрахунків ми знаходимося серед лідерів», - заявив сьогодні в ході робочого візиту до Барвінківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Архів документів