Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою СТОВ «Мрія» Красноградського району

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою СТОВ «Мрія» Красноградського району

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою СТОВ «Мрія» Красноградського району. Як зазначив директор підприємства Микола Кудревич, в СТОВ «Мрія» велику увагу приділяється молочному скотарству. Для утримання та розведення худоби в господарстві нараховується 10 тваринницьких приміщень, в яких утримується 1476 голів великої рогатої худоби, із них 600 корів.

За словами директора СТОВ «Мрія», добре розвинута кормова база та інтенсивні технології розведення та вирощування великої рогатої худоби дають можливість із року в рік досягати значних успіхів у тваринництві. Так, у 2009 році надій на 1 фуражну корову складав – 6722 кг, а в 2010 році – 7373 кг. Молоко високої якості продається на переробне підприємство «Куп’янський МКК». Висока якість молока досягнута завдяки новітнім технологіям утримання великої рогатої худоби, збалансованому типу годівлі, використанню якісного обладнання по охолодженню молока.

Для успішного утримання худоби на підприємстві застосовують сучасні методи зберігання та приготування кормів. Так, для закладки та зберігання силосу та сінажу використовують поліетиленові мішки АГ-БАГ, що дає можливість застосовувати технологію однотипної годівлі з використанням повного набору технологічної техніки. Для відтворення маточного стада запліднення корів відбувається імпортною спермою високопродуктивних биків з високим селекційним індексом.

В подальшому СТОВ «Мрія» планує нарощувати темпи виробництва продукції рослинництва та тваринництва, вводити в дію новітні прогресивні технології вирощування сільськогосподарських культур, використовуючи кращі сорти та гібриди зернових культур та соняшника. В майбутньому планується досягнути 10-ти тисячного надою молока на 1 фуражну корову.