Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нові тарифи на теплопостачання покривають фактичні витрати підприємств тільки на 80-90%. Валентин Дулуб

Нові тарифи на теплопостачання покривають фактичні витрати підприємств тільки на 80-90%. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, нові тарифи на послугу опалення не відповідають економічно обґрунтованим витратам, що підтверджено висновками Держінспекції з контролю за цінами, і покривають фактичні витрати підприємств з надання послуг теплопостачання на 80-90%.

«Так, тільки за жовтень-грудень 2010 року збитки через різницю в тарифах по населенню склали 168,4 млн.грн., по бюджетних організаціях - 21,4 млн.грн., іншим споживачам - 6,1 млн.грн. За попередніми розрахунками теплових підприємств, сума збитків за січень-квітень 2011 р. складе понад 233 млн.грн. Загальні збитки теплопостачальних підприємств, що виникли через різницю в тарифах, за опалювальний період 2010-2011рр. очікуються в сумі 429 млн.грн.», - підкреслив Валентин Дулуб.

Він також повідомив, що з цього питання облдержадміністрацією були направлені звернення до НКРЕ і Кабінет міністрів. «Або різниця в тарифах, яка, на жаль, продовжує утворюватися, буде відшкодована підприємствам, або потрібно буде затверджувати нові тарифи, які будуть відповідати економічно обґрунтованим витратам, або шукати інші шляхи виходу з цієї ситуації. Всі документи, необхідні для визнання різниці в тарифах ми підготували і відправили до Кабінету міністрів. Ми вже кілька разів надавали такі розрахунки, але ухвалення рішення з цього питання постійно відкладається. Тепер воно намічено на першу декаду 2011 року», - зазначив Валентин Дулуб.