Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Строки проведення ЗНО в 2011 році

В 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено з 2 по 24 червня. Результати буде оголошено з 20 червня по 5 липня. Про це в ході прес-конференції 16 лютого повідомив начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.

В Харківському регіоні функціонує 91 вищий навчальний заклад

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, до мережі вищих навчальних закладів Харківського регіону входить 91 ВНЗ.  «В Харківському регіоні функціонує 31 вищий навчальний заклад ІІІ-ІV рівнів акредитації державної та комунальної форм власності. Два з них – це Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна та Національний університет «Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого», які є автономними закладами», - повідомив Роман Шаповал. 

Експеримент з викладання історії православ'я в школах виявився вдалим. Роман Шаповал

Як повідомив в ході прес-конференції 16 лютого начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, експеримент з факультативного вивчення в школах історії православ'я виявився вдалим, тому його планується продовжити у наступному році. «Експеримент вдалий. Він проводився в 9 школах, але вже по ходу додалися ще 4 школи. При цьому співвідношення міста і районів області, де вивчається історія православ'я, становить 60 до 40. Ми однозначно говоримо, що в цих школах буде продовження. Крім того, я думаю, після того, як цей експеримент покаже свій позитивний ефект, знайдуться охочі до нього підключитися в кожному районі Харківської області», - підкреслив він.  

В 2010 році професійно-технічні навчальні заклади Харківської області випустили 10466 випускників. Роман Шаповал

В Харківській області на сьогоднішній день працює 53 державні професійно-технічні навчальні заклади. В 42 професійно-технічних навчальних закладах надається повна загальна середня освіта. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. 

Пропозиції вузів Харківської області щодо формування державного замовлення повністю враховані. Роман Шаповал

«Спільно з ректорами вищих навчальних закладів при взаємодії з Центром зайнятості були підписані пропозиції щодо формування державного замовлення для Міністерства освіти. Після вчорашньої зустрічі з Міністром я можу сказати, що всі пропозиції по Харківському регіону затверджені», - повідомив у ході прес-конференції 16 лютого начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, в поточному році рівень державного замовлення дещо знижено, але у зв'язку зі скороченням загальної чисельності випускників шкіл це не відіб'ється значним чином на конкурсному відборі.  

Несподівано швидка реакція Міністерства охорони здоров’я України. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на виконання доручень Президента України за підсумками візиту в Харківську область міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець вчора в Києві провів нараду зі своїми заступниками та підпорядкованими структурними підрозділами. Зокрема, Харківська область внесла пропозицію щодо підготовки на рівні центральної влади нормативного акту щодо надання статусу комунальних неприбуткових підприємств медичним закладам, які визначені як базові для медичного обслуговування учасників та гостей Євро-2012, що надасть їм можливість відповідної економічної діяльності і право приймати оплату як від іноземних громадян, так і від мешканців України, оскільки надаючи медичну допомогу під час проведення Євро-2012 за рахунок бюджетних коштів, вони вичерпають свій річний фінансовий ресурс.

Учні 10-х класів Харківської області забезпечені підручниками на 87,5%

Як повідомив в ході прес-конференції 16 лютого начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, школи Харківської області забезпечені підручниками краще, ніж навчальні установи в інших регіонах. «Із забезпеченістю підручниками у нас по регіону ситуація дещо краща, ніж по Україні в цілому. Середня забезпеченість підручниками по 10 класу -  87,5%, в той час по інших класах - практично 100%.Основна проблема - це іноземні мови, але це не вина органів управління або постачальника, вся справа в умовах роботи того підприємства, яке ці книги друкує. Крім того, я вважаю, що нестача підручників іноземної мови - це не велика проблема, оскільки мову вчити можна і за допомогою інших матеріалів. Що стосується розподілу підручників, то як тільки книги приходять в область, у школи вони потрапляють протягом доби», - повідомив Роман Шаповал.

Я задоволений ставленням Харківської облдержадміністрації до вирішення проблем боротьби з туберкульозом. Ілля Ємець

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець та заступник голови Харківською облдержадміністрації Ігор Шурма 15 лютого відвідали відновлений корпус комунального закладу охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1» по вул. Ньютона, 145. Ілля Ємець оглянув операційне відділення, відділення інтенсивної терапії, лабораторію, маніпуляційні, діагностичне відділення, ознайомився з умовами перебування пацієнтів та умови праці персоналу. Міністр висловив своє задоволення проведеними роботами, надав рекомендації професійного характеру і змісту, а також відзначив своєчасність та правильність передачі туберкульозної служби на баланс області згідно з вимогами законодавства.

У Харківській області збільшився показник охоплення дітей позашкільною освітою

У 2011 році 44,8% школярів Харківської області займаються в гуртках та інших установах позашкільної освіти, тоді як в 2010 році цей показник був на 1,4% нижче. Про це в ході прес-конференції 16 лютого повідомив начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал. «У нас в області працює 105 закладів позашкільної освіти, в них - майже 6 тисяч гуртків, де здобувають позашкільну освіту більше 93 тисяч учнів. Цей показник збільшився у порівнянні з минулим роком і становить 44,8% від загальної кількості учнів. Але в сільській місцевості він практично в два рази нижчий», - зазначив Роман Шаповал.  

Стали відомі переможці Харківського обласного конкурсу «Вчитель року 2011»

Сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал повідомив, що рішення журі Харківського обласного конкурсу «Вчитель року 2011» вже затвердило список переможців конкурсу.  

Ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ не дає підстав ні для тривоги, ні для самозаспокоєння. Ігор Шурма

«Ситуація, яка склалася зараз в області з захворюваністю на грип та ГРВІ, не дає підстав ні для тривоги, ні для самозаспокоєння. Вона потребує повної концентрації уваги людей, яка полягає у своєчасному зверненні до лікарів у випадку виявлення симптомів захворювання. Концентрація уваги влади, медиків, освітян та санепідслужби полягає в координації зусиль, пов’язаних з моніторингом ситуації із захворюваністю в області», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харківській області буде продовжено роботу з розширення мережі дошкільних навчальних закладів

Як зазначив в ході прес-конференції 16 лютого начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, в 2011 році в Харківській області буде продовжено роботу з розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Зокрема, планується відкрити 13 ДНЗ в районах області, відновити роботу одного дошкільного закладу, а також створити 16 НВК на 21 групу. Крім того, вже в січні цього року в області було відкрито 3 ДНЗ у Балаклійському та Первомайському районах.

Дошкільною освітою в Харківській області охоплено 61% дітей

У Харківській області діє 633 дошкільних навчальних заклади, які відвідують 67,9 тисяч дітей. Загалом у регіоні налічується 117,7 тисяч дітей дошкільного віку, з яких в середньому 61% охоплено дошкільною освітою. При цьому в Харкові цей показник сягає 68%, а в сільській місцевості ДНЗ відвідують лише 48% дітей відповідного віку. Середній показник охоплення дітей дошкільною освітою по Україні сягає 57%.

Фактичних змін в мережі загальноосвітніх закладів Харківської області не відбувається. Роман Шаповал

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, фактичних змін в мережі загальноосвітніх закладів Харківської області не відбувається.  

У 2011 році фінансування освітньої сфери планується збільшити на 4%

Як повідомив 16 лютого під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у 2011 році фінансування сфери освіти в Харківській області складе 2,4 мільярда гривень. Це на 4% більше, ніж у минулому році. При цьому тільки в січні поточного року зарплатний фонд установ освіти області склав 138,3 мільйона гривень.

Під час вступної кампанії 2011 року кількість місць для пільговиків в українських вузах не буде перевищувати 25%

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, під час вступної кампанії 2011 року кількість місць для пільговиків в українських вузах не буде перевищувати 25%. «Абітурієнтам, які мають підстави для того, щоб користуватися пільгою, але відчувають, що абсолютно не мають достатньо інтелектуальних передумов, потрібно прагматично ставитися до вибору майбутньої професії. Їм потрібно розуміти, що необхідно вибирати спеціальність, яка їм буде під силу, і не прагнути в найбільш елітні вузи, де цього року їм буде не просто відстоювати своє право на вищу освіту, навіть незважаючи на соціальні преференції», - зазначив Вадим Ландсман.

У 2011 році термін прийому документів до вищих навчальних закладів збільшено в два рази. Вадим Ландсман

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Ландсман, в 2011 році період прийому документів до вищих навчальних закладів збільшився в два рази.«Прийом документів у цьому році почнеться з 1 липня і триватиме рівно місяць. Незважаючи на те, що ми збільшили цей період, я впевнений, що перші дні будуть найбільш ажіотажні», - зазначив Вадим Ландсман.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2256,7 км автодоріг місцевого значення та 558 км автодоріг державного значення, використано на забезпечення проїзду 383,1 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 150 одиниць техніки і 190 дорожніх робітників. Станом на 16 лютого 2011 проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

При вступі до ВНЗ в цьому році буде враховуватися результат зовнішнього незалежного оцінювання та середній бал атестата

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів заступник голови ХОДА Вадим Ландсман. Реєстрація випускників на проходження ЗНО закінчується 28 лютого.

В ефірі - відеозапис засідання комітету економічних реформ

Відеозапис розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ за участю Президента України Віктора Януковича, яке відбулося 15 лютого, харків'яни та гості міста зможуть подивитися 16 лютого на телеканалах: ХОД ТРК о 10:00 та 16:25 та 7 канал о 18:30.  

Події дня

Сьогодні, 16 лютого, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Романа Шаповала, присвячена особливостям вступної кампанії 2011 року.  

У 2011 році будуть запущені реформи з 14 напрямків народного господарства

Комплексне реформування економіки України в 2011 році буде продовжено. Як повідомив 15 лютого під час розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович, протягом року будуть запущені реформи ще 14 галузей народного господарства.

За підсумками робочого візиту до Харківської області Віктор Янукович дав низку доручень

За підсумками робочого візиту до Харківської області Президент України Віктор Янукович дав низку доручень. Зокрема, доручення стосуються роботи оборонного комплексу, підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, виробництва електронних підручників, створення єдиного реєстраційного вікна та ін.

В Харківській області буде розроблена іміджева програма регіону

Організація роботи по створенню інвестиційних проектів в Харківському регіоні потребує створення цілої системи залучення інвестицій, на початку якої стоїть просте питання менеджменту інвестиційного проектування. Про це сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального комітету економічних реформ заявив Президент України Віктор Янукович. 

Харків - це центр машинобудування нашої країни. Віктор Янукович

Машинобудівний комплекс, як і раніше, залишається одним з пріоритетів розвитку держави, - підкреслив 15 лютого в ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович. За його словами, щоб розвивати величезний потенціал машинобудування України, основна маса якого сконцентрована в Харківській області, необхідно акцентувати увагу на реалізації інноваційних проектів.

У 2011 році ми закінчимо виплату боргів із зарплати. Віктор Янукович

Як повідомив 15 лютого під час брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович, в поточному році всі борги по заробітній платі промисловим підприємствам Харківщини будуть виплачені. «2011 рік буде останнім роком, в якому є борги. Ми в цьому році закінчимо виплату боргів, і їх більше ніколи не буде в державі», - підкреслив голова держави.

Україна - це держава регіонів, які мають бути самодостатніми. Віктор Янукович

У ході адміністративної реформи передбачається досягти децентралізації влади, що дозволить гармонізувати відносини між центром і регіонами. Як підкреслив 15 лютого в ході брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович, всі регіони України повинні максимально використовувати свої можливості на місцевому рівні.

На базі заводу ім. Шевченка планується налагодити виробництво електронних підручників

Про це в ході розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У Харківській області є 4 державних підприємства, що генерують 20 млн.грн. боргів із зарплати на місяць. Одне з цих підприємств - завод ім. Шевченка, колись флагман радянської космічної галузі, на якому попередня влада вирішила остаточно поставити хрест. Ми довго шукали шляхи, як відродити це підприємство, і прийшли до ідеї виробництва електронних підручників», - зазначив голова ХОДА.

У Харківському регіоні створюється мережа наукових та технологічних парків

Ряд економічних проектів Харківського регіону спрямовано на створення мережі наукових і технопарків, що дозволяють активізувати і комерціалізувати науково-технічні розробки наших промислових підприємств, наукових центрів та вузів. Про це сьогодні в ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Програма з будівництва комплексу «Сапсан» отримає максимальне фінансування

Як відзначив 15 лютого в ході брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович, робота над комплексом «Сапсан» має для України особливе значення. У зв'язку з цим програму з будівництва цього комплексу планується забезпечити максимальним фінансуванням.

Архів документів