Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Микола Азаров відвідав дочірнє підприємство акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» (доповнено)

Микола Азаров відвідав дочірнє підприємство акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» (доповнено)

У ході робочого візиту до Харкова Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав дочірнє підприємство акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» та ознайомився з його продукцією та науковими розробками.  «Сьогодні «Радмір» презентує ті розробки, з якими Україна може виходити на зовнішні ринки і бути цікавою іншим країнам. Продукцією цього підприємства ми зможемо закрити внутрішні позиції в частині апаратури для діагностики захворювань, - зазначив у ході ознайомлення з продукцією «НДІ радіотехнічних вимірювань «Радмір» Прем'єр-міністрУкраїни Микола Азаров.  - Ми могли б закупити 100 імпортних апаратів, але на цю ж суму ми можемо закупити 250-300 вітчизняних апаратів, а це суттєва різниця в плані реформи системи охорони здоров'я та створення якісної медицини на всіх рівнях».

Микола Азаров підкреслив, що у Харківського регіону є позитивний досвід, який є гідний прикладу, в оснащенні всіх районних лікарень мамографами. «Це означає, що багато жінок, що своєчасно звернулися до фахівців, отримають шанс уникнути страшної хвороби. Потрібно, щоб такі апарати з'явилися в кожній районній лікарні не тільки Харківської області, а всієї країни», - заявив Прем'єр-міністр України. 

Також він зазначив, що підприємству «Радмір» потрібні гарантії та пропозиції, в рамках яких воно зможе розвиватися. «У нього повинні бути перспективні розробки, які зможуть гідно конкурувати з європейськими чи американськими зразками, - сказав Микола Азаров. - Підприємство вже пережило свої найскладніші моменти, а попереду вас чекають дуже хороші перспективи».

Прем'єр-міністру України був продемонстрований прилад «Магнітерм», апарати УЗІ-діагностики, маммографи, урологічне та фізіотерапевтичне обладнання, а також стенд з деталями і вузлами, які використовуються в ракетобудівній галузі.

Довідково:
«Радмір» є найбільшим підприємством, а по ряду позицій - єдиним виробником складної медичної техніки, котра не поступається кращим світовим зразкам. При потужності виробництва медичної техніки 200 млн. грн. на рік, в 2010 році Міністерством охорони здоров'я України було закуплено у підприємства устаткування на 6,4 млн. грн.

У порівнянні із закордонними аналогами, медична техніка ДП «Радмір» в кілька разів дешевше за порівнянної якості (УЗД-апаратура - в 1,5 рази, мамографи - в 3 рази). Тільки в 2009 році аналогічної імпортної техніки було закуплено більш ніж на 100 млн. євро.

ДП «Радмір» ведуться спільно з Національною академією наук України та Національним інститутом раку нові унікальні розробки медтехніки із застосуванням нанотехнологій.