Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 70% обладнання ДП «Радмір» спрямовується на експорт

До 70% обладнання ДП «Радмір» спрямовується на експорт

Дочірнє підприємство акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» займається розробкою і виробництвом ультразвукових діагностичних приладів, цифрових мамографів, фізіотерапевтичного та урологічного обладнання. У 2010 році до 70% випущеного обладнання склав експорт в Російську Федерацію і країни Азії. Про це повідомив директор підприємства Сергій Литвиненко.

За його словами, в 2003-2004 роках частка державних коштів у закупівлях обладнання виробництва ДП «Радмір» становила 100%. Апаратуру закуповувало Міністерство охорони здоров'я і місцеві бюджети різного рівня. Сергій Литвиненко зазначив, що після 2004 року настала певна криза, стало ясно, що компанія не зможе розвиватися, орієнтуючись тільки на внутрішній ринок, і політика була переорієнтована на експорт.

«Експорт - показник конкурентоспроможності підприємства. Неконкурентоспроможна продукція може продаватися всередині країни, але ніколи не буде експортуватися за кордон», - заявив він.

Директор ДП «Радмір» повідомив, що в 2011 році портфель замовлень компанії склав близько 50 млн. грн. На сьогоднішній день підприємство завантажене на 100%, але існують можливості розвиватися і розширювати виробничі потужності без додаткового вкладення коштів. За словами Сергія Литовченка, протягом останніх трьох років ведуться переговори щодо виходу на ринок Південної Америки, вдале завершення яких очікується у цьому році.

Представляючи продукцію ДП «Радмір» Прем'єр-міністру України Миколі Азарову, директор компанії ставив перед собою завдання донести до керівництва країни, що в Україні є підприємства, які здатні виробляти високотехнологічну конкурентоспроможну продукцію. «Можна і потрібно купувати українське устаткування і цим прославляти рідну державу», - підкреслив він.

Теги