Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В ХНЕУ відбудеться круглий стіл «Реформи, які здійснюються владою для покращення підприємницького середовища»

28 лютого 2011 року о 15:00 у приміщенні Харківського національного економічного університету (пр. Леніна,9-а ) відбудеться засідання круглого столу, темою якого будуть «Реформи, які здійснюються владою для покращення підприємницького середовища».В засіданні візьме участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова.

Сповзання основних галузей Харківської області у бік «точки неповернення» було зупинено. Юрій Сапронов

«У 2010 році керівництву області вдалося зупинити сповзання основних галузей регіону в бік критичної «точки неповернення». У порівнянні з 2009 роком у 2010 році Харківська область поліпшила 23 економічних показника з 38, а в позиціях, де показники залишилися на місці або впали, ми маємо такий результат переважно через заборгованість по заробітній платі на великих заводах державної форми власності»,- повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов 24 лютого.

В Красноградському районі відзначили День захисника Вітчизни

Голова Красноградської районної державної адміністрації Микола Муригін провів урочистий прийом з нагоди святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого 2011 року. На прийом були запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, воїни – інтернаціоналісти, ветерани військової служби Збройних Сил України, солдати запасу Збройний Сил України. Голова райдержадміністрації Микола Муригін та голова Красноградської районної ради Костянтин Фролов вручили запрошеним пам’ятні адреси до Дня захисника Вітчизни.

Сільське господарство потребує протекціоністських заходів. Юрій Сапронов

Для України в цілому і для нашого регіону зокрема надзвичайно гостро стоїть питання стимулювання розвитку сільського господарства і реалізації протекціоністських заходів в даній галузі. Про це 24 лютого під час зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У Харківському регіоні буде відкрито єдиний дозвільний центр. Михайло Добкін

Як зазначив 24 лютого під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Президент України Віктор Янукович доручив керівництву Харківської області та міста Харкова розробити іміджеву програму регіону, яка буде сприяти інвестиційному розвитку міста та області. 

Податкова реформа дала перші позитивні результати

Не зважаючи на критику, якої зазнали пенсійна та податкова реформи, вони вже дали перші позитивні результати. Про це в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Ми сьогодні всю дохідну частину бюджету формуємо за новим податковим кодексом. У нас нова податкова база, з якої ми збираємо гроші і залишаємо їх у регіоні. Хочу сказати, що скептично були налаштовані багато фахівців, «видатні економісти» давали найнегативніші прогнози. Поки ми йдемо з плюсом», - заявив голова ХОДА. 

Юрій Сапронов зустрівся з представниками Європейської бізнес-асоціації

24 лютого заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з представниками Європейської бізнес-асоціації. Під час зустрічі обговорювалися проблеми та перспективні напрямки економічного розвитку Харківської області.

Адміністративній реформі сьогодні чиниться величезний опір. Михайло Добкін

Адміністративна реформа сьогодні отримує величезний опір - деякі  Міністерства та відомства не хочуть передавати повноваження на місця. Про це в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 3303 км автошляхів. Протягом доби на автошляхах області працювало 131 одиниць техніки і 168 дорожніх робітника. Станом на 25 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

Михайло Добкін візьме участь у телевізійному шоу «Що? Де? Коли? Зоряні війни»

Сьогодні, 25 лютого, о 21.30 в ефір на телеканалі «Інтер» вийде програма «Що? Де? Коли? Зоряні війни» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна.  

Наше суспільство потенційно готове брати активну участь у всіх процесах в державі. Михайло Добкін

Як відзначив в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, в Україні необхідно сформувати ефективні інститути громадянського суспільства, які дозволять людям брати активну участь у житті країни.

До уваги журналістів!

Сьогодні о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан розрахунків за електричну енергію та природний газ споживачів області за підсумками 2010 року та січень 2011 року. 2. Про аналіз надходжень до місцевих бюджетів податку з доходів фізичних осіб за 2010 рік.

В загальноукраїнських реформах буде врахована регіональна точка зору. Михайло Добкін

24 лютого у програмі «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відзначив позитивні зміни в політичному житті країни.«Ми вже давно забули, що таке політичний хаос у державі. Сьогодні всі вертикалі влади працюють в одному напрямку. Ми стали сприймати все це, як природне явище, - акцентував голова Харківської ОДА.  - Ці позитивні зміни відзначають європейські експерти, які готують аналітичну інформацію для великих інвестиційних фондів. Наступним кроком стане початок системних, великомасштабних і глибинних реформ в країні». 

Ми обов'язково знайдемо з Львівською областю точки дотику в економічному векторі. Михайло Добкін

Найближчим часом планується підписання договору про співпрацю в економічній сфері між Харківською та Львівською областями. «У нас є угода зі Львівською областю в гуманітарній сфері, зараз ми ще хочемо знайти точки дотику в економічному векторі, і я думаю, що ми обов'язково знайдемо їх. Навіть враховуючи діючі договірні відносини між нашими підприємствами, є ще ніша, де влада може, створивши умови, збільшити потік товарів у тому чи іншому напрямку, що допоможе людям отримувати більший прибуток, а значить, платити більше податків і створити нові робочі місця»,- підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Приколотнянський маслоекстрацйний завод буде брати участь у вирішенні проблем територіальної громади

Як повідомив 24 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, вже проведено перший етап переговорів з власником ТОВ «Приколотнянський маслоекстраційний завод», що у Великобурлуцькому районі. «Я сьогодні вже говорив з одним з власників цього заводу, і ми домовилися наступного тижня ще раз поговорити, щоб чітко визначити форми співробітництва. Можливо, це буде ремонт школи, оскільки під час особистого прийому у Великобурлуцькому районі голова сільської ради одним з питань поставив виділення коштів на ремонт школи, тому що вона давно не ремонтувалася і знаходиться в поганому стані. Я думаю, що якраз на прикладі Приколотного можна буде показати, як великі підприємства, які навчилися заробляти гроші і вносити свою частку в бюджет області та країни, допомагають також і територіальним громадам, які цього потребують», - підкреслив голова області.

Візит Президента України допоміг нам зрушити з мертвої точки актуальні для Харківського регіону питання. Михайло Добкін

Як зазначив 24 лютого під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, за підсумками робочої поїздки Президента України Віктора Януковича до Харкова був складений проект доручень, який незабаром повинен підписати Президент. 

Сьогодні настав час наводити мости між великим бізнесом і територіальними громадами. Михайло Добкін

Як зазначив 24 лютого під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області буде активізовано роботу по підключенню великого бізнесу до вирішення проблем територіальної громади.

У госпіталі для інвалідів та ветеранів ВВВ не залишиться невідремонтованим жоден квадратний метр. Михайло Добкін

Обласний госпіталь для інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни буде повністю відремонтовано протягом 2 років. Про це сказав в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Частка жителів районів області серед пацієнтів госпіталю для інвалідів та ветеранів ВВВ за минулий рік виросла

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що під час візиту в госпіталь для інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни 23 лютого був приємно здивований змінами, які там за рік відбулися.  «Що мене приємно вразило: якщо рік тому приблизно одна третина людей, які проходять лікування в госпіталі для ветеранів, були з області, то сьогодні навпаки - одна третина харків'ян, а дві третини - жителі районів Харківської області. Це не перекіс з однієї сторони в іншу, це реальна ситуація з кількістю ветеранів, яким потрібна медична допомога», - сказав голова облдержадміністрації.

Я не змінив своє ставлення до УПА. Михайло Добкін

«Я присвятив вивченню історії Української повстанської армії частину свого вільного часу, і скажу, що не змінив своє ставлення до УПА і до людей, які служили в УПА.Також я не змінив своє ставлення до яскраво виражених лідерів націоналістів, таких як Бандера, Шухевич, Коновалець, Мельник, - підкреслив у ході програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Харків в черговий раз довів, що це місто толерантне,який вміє поважати чужу думку. Михайло Добкін

Як зазначив 24 лютого під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, відновлення в Харкові Меморіальної дошки Патріарху Української Греко-католицької церкви Йосипу Сліпому сприятиме єднанню Східної і Західної України.

Проблеми Гниличанської школи неможливо вирішити на рівні району. Михайло Добкін

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував підсумки візиту до Гниличанської загальноосвітньої школи I-III ст. у Великобурлуцькому районі. «Ми відвідали сьогодні хорошу школу з прекрасним трудовим колективом, якій потрібна допомога, перш за все, фінансова. Справа в тому, що в школі холодно, тече дах, будівля капітально не ремонтувалася. Школі близько 40 років і багато чого вже прийшло в негідність. Тут вже ні район, ні, тим більш, село дане питання не вирішать», - заявив голова облдержадміністрації. 

Михайло Добкін узяв особисте шефство над госпіталем для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни

 Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін узяв особисте шефство над госпіталем для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни. Про це він повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади».  «Президент на першій зустрічі з новопризначеними губернаторами поставив нам завдання знайти шефів, які б опікувалися госпіталями ветеранів Великої Вітчизняної війни. Я вирішив не передоручати це кому б то не було, і взяв особисте шефство над даним медичним закладом», - заявив голова ХОДА.   

Паспортизація будівель закладів охорони здоров’я – це обов’язок головних лікарів. Ігор Шурма

«Рівень безпеки трудової діяльності медичних працівників засвідчується сьогодні одним фактом: з понад 2023 будівель, де розташовані заклади охорони здоров’я, 1520 приміщень побудовані у 1900-1950 рр., а 215 будівель та споруд потребують капітального ремонту», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Рівень травматизму та професійної захворюваності є свідченням нецивілізованості робочого місця. Ігор Шурма.

23 лютого під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. В ході засідання розглядалися питання: аналіз стану та причин виробничого травматизму та профзахворюваності в 2010 році, виконання підприємствами заходів, направлених на зниження виробничого травматизму та профзахворюваності; про стан безпечної експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж закладів охорони здоров’я.

В Україні розробляється програма стимулювання підприємств, зацікавлених у розведенні великої рогатої худоби. Михайло Добкін

«Незважаючи на те, що у нас є всі умови для розвитку сільського господарства, сьогодні, наприклад, розведення великої рогатої худоби невигідно. На жаль, за 20 років незалежності у нас не була вибудувана система грамотного державного регулювання сільського господарства. Зараз у Міністерстві аграрної політики розробляється спеціальна програма, яка буде фінансуватися з державного бюджету і буде спрямована на підтримку і стимулювання підприємств і бізнесменів, зацікавлених в розведенні великої рогатої худоби. Якщо люди будуть будувати корівники та оснащувати їх необхідним обладнанням, то держава буде компенсувати їхні витрати, іноді навіть на 100%», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Роботу української влади оцінено на чотири з плюсом

Як зазначив депутат Європарламенту, екс-віце-президент Європарламенту, член комісії з питань співробітництва ЄС - Україна Марек Сівец, робота української влади в минулому році гідна оцінки в чотири з плюсом за п`ятибальною шкалою. Про це повідомляє Адміністрація Президента України.

Два військових училища, що увійшли до складу Харківського університету Повітряних Сил, святкують 70-річчя

26 лютого 2011 року відбудеться святкування 70-ї річниці колишнього Харківського вищого військового командно-інженерного училища імені Маршала Радянського Союзу М.І.Крилова та колишнього Харківського вищого військового інженерного авіаційного училищ, які увійшли до складу Харківського університету Повітряних Сил (ХУПС).

Необхідно зміцнювати зв'язки між соціальною сферою і успішно працюючими підприємствами. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході робочої поїздки до Великобурлуцького району, керівництво області та керівництво району буде проводити певну роботу з власниками підприємств, які можуть надати допомогу для відновлення соціальної сфери.  

Великобурлуцький сироробний завод має гарні перспективи для розвитку. Михайло Добкін

У ході робочої поїздки до Великобурлуцького району голова ХОДА Михайло Добкін відзначив велике значення, яке має для розвитку району ЗАТ «Великобурлуцький сироробний завод».

Архів документів