Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом 3 років в Харківському регіоні буде повністю вирішено питання з браком місць в дитячих садах. Михайло Добкін

Протягом 3 років в Харківському регіоні буде повністю вирішено питання з браком місць в дитячих садах. Михайло Добкін

Протягом найближчих 3 років в Харківському регіоні буде повністю вирішено питання з нестачею місць у дитячих дошкільних установах. Про це сьогодні в ході церемонії відкриття двох нових груп раннього віку Покотилівського дитячого саду заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  «Сьогодні Харків і Харківська область виглядають найбільш виграшно в питанні забезпеченості місцями в дитячих дошкільних установах в порівнянні з іншими регіонами України. Все це завдяки Харкову, бо за 4 попередні роки в комунальну власність було повернуто і відкрито 12 нових дитячих садів і ще така ж кількість груп в існуючих дитсадках, - зазначив Михайло Добкін. - Це дуже сильно підняло відсоток забезпеченості місцями в дошкільних установах. Ще з минулого року ми поставили перед собою дуже амбітні, але здійсненні завдання з відродження мережі дошкільного виховання дітей в Харківській області». 

За словами губернатора, цього року відкриється ще 30 дитячих садів або груп у вже існуючих дошкільних установах. «На наступний рік ми не збираємося знижувати темпи, - підкреслив він. - Сьогодні керівники районів отримали завдання зробити аналіз наявних сьогодні резервів, щоб ми могли  в перепрофільованих приміщеннях відрити дитячі сади або групи».

Також Михайло Добкін високо оцінив роботу керівництва смт Покотилівка в питанні забезпеченості дітей місцями в дитячих садах. «Ця робота є прикладом для багатьох районів. Тут дбайливо ставляться до існуючих будівель і прагнуть до введення в дію раніше непрацюючих дитячих садів, - акцентував він. - Виконуючи доручення Президента України про підвищення кількості місць в дошкільних установи України, ми крок за кроком вирішуємо цю проблему». 

Теги