Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Школі вищої спортивної майстерності відкрито оновлений гімнастичний зал

У Школі вищої спортивної майстерності відкрито оновлений гімнастичний зал

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав комунальну установу «Школа вищої спортивної майстерності», де оглянув оновлений гімнастичний зал.  Як зазначив директор КУ ШВСМ Сергій Христоєв, багато років підготовка спортсменів проходила на застарілих гімнастичних снарядах. Такі умови не давали гімнастам реалізовувати свої можливості. Сучасне обладнання, яке встановлено в гімнастичному залі, надасть спортсменам можливість більш якісно вести підготовку до змагань. 

Гімнастичний килим для вільних вправ «Apollo Diagonal» фірми «Janssen Fritsen» був переданий у користування КУ ШВСМ Міністерством у справах освіти, науки, молоді та спорту України, а комплект гімнастичного обладнання (чоловічого) фірми «Spieth» (стіл для опорного стрибка, кінь , бруси,перекладина, доріжка для розбігу і стрибка, комплект матів для приземлення, сталева рама для кілець і система для транспортування) - Українською федерацією гімнастики.

Довідка. КУ ШВСМ є підвідомчою організацією Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА. У школі працює 28 відділень з 24 літніх видів спорту та 4 зимових видів спорту. У навчальних групах свою спортивну майстерність удосконалюють 16 заслужених майстрів спорту України, 55 майстрів спорту України міжнародного класу і 147 майстрів спорту України. З ними працюють 32 заслужених тренера України, 68 тренерів вищої категорії і 9 першої категорії. У спортивному комплексі КУ ШВСМ працює 4 зали: для занять боксом; спортивної гімнастики; тренажерний та ігровий зали.

У першому півріччі 2011 року спортсмени ШВСМ на чемпіонатах, кубках світу, Європи та України вибороли 183 золотих, 80 срібних та 139 бронзових медалей. 56 спортсменів є кандидатами на участь у XXX літніх Олімпійських іграх. 5 спортсменів, які представляють відділення стрільби з лука, стрибків у воду і плавання вже отримали олімпійські ліцензії.