Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За кілька років Україна може піднятися в рейтингу Всесвітнього банка Doing Business  до першої півсотні країн. Юрій Сапронов

«Як заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров, за кілька років Україна має увійти в сотню країн з вільною економікою. Завдання поставлене дуже складне і амбітне, але все-таки цілком досяжне», - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.  За словами заступника голови облдержадміністрації, за кілька років Україна цілком здатна піднятися в рейтингу Світового банку Doing Business до першої сотні країн з привабливими умовами для ведення бізнесу.

Відповідальність за неефективне використання землі повинна бути посилена

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, відповідальність за неефективне використання землі сільськогосподарського призначення повинна бути посилена.

Михайло Добкін провів особистий прийом у Великобурлуцькому районі

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін в рамках робочої поїздки до Великобурлуцького району провів особистий прийом громадян, в ході якого було розглянуто звернення мешканців кількох населених пунктів району про рішення різних соціальних проблем.

Молоко виробництва Великобрулуцького сироробного заводу планується постачати в торгові мережі Харкова

24 лютого в ході робочої поїздки до Великобурлуцького району голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з виробництвом ПАТ «Великобурлуцький сироробний завод».

Михайло Добкін відвідав ТОВ «Приколотнянський олійноекстраційний завод»

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході робочої поїздки до Великобурлуцького району ознайомився з роботою ТОВ «Приколотнянський олійноекстраційний завод». Підприємство засноване в 1907 році і наразі виробляє 11 видів масложирової продукції, серед яких рафінована та нерафінована олія, тостирований шрот та інше. Продукти випускаються під торгівельними марками «Стожар» та «Чумак».

Гниличанську школу у Великобурлуцькому районі буде відремонтовано

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході робочої поїздки до Великобурлуцького району відвідав Гниличанську загальноосвітню школу I-III ст. та ознайомився з основними проблемами учбового закладу. За словами Михайла Добкіна, найближчим часом будівлю школи буде відремонтовано. В першу чергу це стосується крівлі та системи опалення, оскільки наразі потужності котлів не вистачає для обігріву приміщень.

З 1 до 20 березня відбудеться ґендерний марафон «Ми рівні, бо ми того гідні!»

З нагоди відзначення у 2011 р. 100-річчя Міжнародного дня прав жінок 8 Березня Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації з 1 до 20 березня проводить ґендерний марафон «Ми рівні, бо ми того гідні!». В рамках заходу у партнерстві із Харківським національним університетом ім. В. Н. Каразіна підготовлено фотовиставку «100 років – 100 історій», присвячену історії свята та сторінкам історії жіноцтва Харківського регіону.

Держкомстат проводить обстеження діяльності підприємців-фізичних осіб, виробників продукції харчової промисловості за 2010 рік

Держкомстат проводить обстеження за формою №1-ФО (одноразова) – «Обстеження діяльності підприємців-фізичних осіб, виробників продукції харчової промисловості за 2010 рік», затвердженою наказом Держкомстату від 17.07.2008 №243. Як повідомляє Головне управління статистики в Харківській області, підприємцям-фізичним особам терміново необхідно отримати бланки форми в управлінні статистики промисловості Головного управління статистики у Харківській області за адресою: м.Харків, вул.Маршала Бажанова, 28, кімната 609, тел.706 26 63.

Розпочалась робоча поїздка Михайла Добкіна у Великобурлуцький район

Голова ХОДА Михайло Добкін перебуває з робочою поїздкою у Великобурлуцькому районі Харківської області. В ході візиту голова регіону огляне Гниличанську загальноосвітню школу I-III ст., ознайомиться з роботою ТОВ «Приколотнянський олійноекстракційний завод» та публічного АТ «Великобурлуцький сироробний завод», а також проведе особистий прийом громадян.

У Богодухівській райдержадміністрації підбили підсумки роботи із зверненнями громадян у 2010 році

В Богодухівській районній державній адміністрації відбулося засідання колегії, під час якого розглядалося питання роботи із зверненнями громадян в 2010 році. В ході засідання було проаналізовано стан справ у роботі із зверненнями громадян в Богодухівській райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування, обговорено шляхи реалізації заходів, передбачених Указом Президента України щодо гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. 

У Шевченківському районі відбулася нарада з селищним та сільськими  головами

Голова Шевченківської РДА Віталій Лахно та голова районної ради Юрий Вінніченко провели нараду з селищним та сільськими головами району, в ході якої обговорювалися найбільш актуальні для Шевченківщини питання. Зокрема, як повідомляє офіційний сайт Шевченківської РДА, було заслухано інформацію про нові правила забудови у приватному секторі, а також про організацію та проведення Спартакіади серед сільських рад, присвяченої 20-й річниці Незалежності України. Також було проведено бесіду про організацію громадських робіт на території сільських рад і щодо необхідності постійного підтримання порядку на підвідомчих територіях та цвинтарях. Одним із основних питань наради стала організація функціонування ФАПів та амбулаторій сімейного лікаря на селі.  

В Харкові відкриється персональна виставки живопису Анаіт Алтунян-Степанян

24 лютого 2011 року о 16.30 у Харківському обласному центрі народної творчості відбудеться відкриття персональної виставки живопису Анаіт Алтунян-Степанян „Мій чудовий світ”.

У Балаклійському районі відбулася нарада з питань підготовки до весняно-польових робіт у 2011 році

У Балаклійському районі відбулася нарада з питань підготовки до весняно-польових робіт у 2011 році. В нараді прийняв участь голова районної державної адміністрації Іван Столбовий, голова районної ради Стапан Масельський, а також керівники сільськогосподарських підприємств. Для проведення комплексу весняно-польових робіт на Балаклійщині, за підрахунками спеціалістів, необхідно 91,1 млн. гривень. Планується, що ця сума буде покриватися за рахунок власних ресурсів підприємств, коштів комерційних структур та банківських кредитів. За інформацією Балаклійської райдержадміністрації, проблемними у плані фінансування залишаються два господарства: ТОВ «Савинці Агро» та ДП ДГ «Червоний Жовтень». Процентна ставка по кредитах банків, які виявили бажання співпрацювати з аграріями, а серед них «Аваль», «Базис», «Мегабанк», складає від 20 до 24%.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2924 км автошляхів. Протягом доби на автошляхах області працювало 138 одиниць техніки і 174 дорожніх робітника. Станом на 24 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

У Харківській області стартували змагання з техніки лижного туризму серед учнівської молоді

З 21 по 25 лютого на базі олімпійського спортивного клубу «Темп» проводяться змагання з техніки лижного туризму серед учнівської молоді. Першими учасниками змагань серед школярів області стали старшокласники Первомайського, Чугуївського та Балаклійського районів.

Події дня

Сьогодні, 24 лютого, о 15:00 в конференц-залі готелю «Аврора» за адресою: вул. Артема, 10/12 Європейська Бізнес Асоціація проводить загальну інформаційну зустріч з заступником голови Харківської облдержадміністрації Юрієм Сапроновим.  

Госпіталь для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни знаходиться під особливою увагою облдержадміністрації. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цього року в обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни будуть відремонтовані операційний блок, реанімаційне відділення та стоматологічний кабінет, які будуть оснащені новим обладнанням, а у наступному році будуть повністю замінені інженерні мережі, відремонтовані палати, закуплені нові меблі.

Театр «На Лермонтовській, 27» представить свій спектакль на III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харковская сирень»

Як зазначила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, вже проведені попередні переговори з першим проректором Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Катериною Астаховою про необхідність показу вистави молодіжного театру «На Лермонтовській, 27» на III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень». 

Українська делегація зустрінеться з П'єром Карденом і послом України у Франції

Як зазначила начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, 25 лютого відбудеться зустріч харківської делегації під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Василя Хоми з послом України у Франції Олександром Купчишиним.   «У рамках організованої Харківською облдержадміністрацією культурної акції, колектив театру «На Лермонтовській, 27» відвідає Посольство України у Франції, де зустрінеться з послом Олександром Купчишиним. Днем раніше запланована зустріч нашої делегації з П'єром Карденом. Я думаю, що вони будуть раді познайомитися з українською творчою молоддю та дізнатися більше про наше рідне місто», - акцентувала Вікторія Маренич. 

Люди, які звільняли Радянський Союз і Європу від фашизму, а потім відновили країну з руїн, потребують уваги. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході відкриття оновленого приймального відділення та нового відділення бальнеології обласного госпіталю для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни голова ХОДА Михайло Добкін, в даний час в Україні відновилося шанобливе та уважне ставлення до ветеранів. В останні роки вони були позбавлені заслуженої пошани.

Протягом 2 років обласний госпіталь для інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни буде капітально відремонтовано. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, протягом 2 років буде проведений повний капітальний ремонт госпіталю для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни. «До 23 лютого 2013 року ми отримаємо абсолютно новий медичний заклад, яке буде зразковим не тільки для Харківської області, але і для всієї України», - підкреслив Михайло Добкін.

Емоції та переживання, якими насичений спектакль «Love Story», може розкрити тільки українська душа. Вікторія Маренич

«Кожен українець, який живе в Парижі, і кожен парижанин, якого зацікавить наша культура, зможе прийти на виставу «Love Story» харківського студентського театру «На Лермонтовській, 27» і познайомиться ближче з культурою і традиціями нашої країни», - зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. 

Михайло Добкін привітав учнів Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Харківської обласної ради

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін привітав учнів Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Харківської обласної ради з 10-річчям ліцею, а також з Днем захисника Вітчизни. Також в урочистостях з нагоди юбілею взяли участь начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, директор Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міської ради Валентин Топчій, а також друзі та родичі ліцеїстів.

Михайло Добкін привітав з Днем захисника вітчизни ветеранів, інвалідів та учасників Великої Вітчизняної війни

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні під час відвідування гопіталю для учасників Великої Вітчизняної війни привітав ветеранів, інвалідів та учасників ВВВ з Днем захисника вітчизни, передав їм цінні подарунки, а також подарував бібліотеці госпіталю книги з фотографіями всіх пам'ятників, розташованих на братських могилах і меморіалах радянських воїнів в Харківській області.

Театр «На Лермонтовській, 27» презентує в Парижі спектакль «Love Story»

Сьогодні студентський театр «На Лермонтовській, 27» Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» вирушив до Парижу, де 25 лютого в Українському культурному домі при Посольстві України у Парижі увазі французької публіки представить виставу за мотивами роману Еріка Сігала «Love Story». 

Розбрат в органах влади більше не повториться. Юрій Сапронов

Віктор Янукович першим з українських глав держави не просто задекларував, а почав впроваджувати в життя системні реформи. Таку думку висловив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Для цього потрібно мати політичну сміливість, і думати не про другий термін і популістські заяви, а про підвищення добробуту кожного українця, про те, щоб Україна увійшла до числа економічно розвинутих країн світу. Розбрат, який був в Україні на рівні центральних, місцевих органів влади, і безлад, який був у господарюванні, більше не повторяться», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

У Харкові відкрилась спеціалізована виставка «Енергозбереження. Електрообладнання. Енергетика. КВПіА – 2011»

23 лютого 2011 року в Спорткомплексі НТУ «ХПІ» відкрилась ХІV спеціалізована виставка «Енергозбереження. Електрообладнання. Енергетика. КВПіА – 2011». У відкритті виставки взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ» Андрій Марченко, а також харків’яни та гості міста. Виставка триватиме до 25 лютого.

Європейська Бізнес Асоціація позитивно оцінила Податковий кодекс

Європейська Бізнес Асоціація позитивно оцінює новий Податковий кодекс України. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Європейська Бізнес Асоціація об'єднує понад 750 іноземних та вітчизняних компаній, які працюють в Україні, та визнання такою авторитетною організацією, без сумніву, є важливою оцінкою виконаної над Податковим кодексом роботи.

Обласний госпіталь інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни отримав нове стоматологічне обладнання

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив головному лікарю Обласного госпіталю інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни Юрію Федченку сертифікат на отримання нової стоматологічної установки. Нове обладнання призначене для терапевтичного лікування пацієнтів. Також, за словами голови ХОДА, у цьому році стоматологічний кабінет госпіталю буде повністю відремонтовано.

Облдержадміністрація оголошує конкурс відбору проектів транскордонного співробітництва

З метою реалізації Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2011-2015 роки та на виконання постанови Кабінету Міністрів України „Положення про проведення конкурсного відбору проектів (програм) транскордонного співробітництва, які можуть бути включені до державної програми розвитку транскордонного співробітництва” облдержадміністрація оголошує конкурс відбору проектів транскордонного співробітництва. Наказом Міністерства економіки України 03.06.2005 №158 встановлено вимоги щодо оформлення паспорту та бізнес плану проектів транскордонного співробітництва з метою їх участі у вищезазначеному конкурсі.

Архів документів