Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Нехай переможе найсильніший!

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес взяли участь в урочистому відкритті Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». Захід відкрили 630 юних олімпійців з 42 районів міста і області. На церемонії в Палаці Спорту були присутні депутати міста та області, видатні спортсмени-харків'яни і більше 3 000 юних глядачів. Малі Олімпійські ігри проходять у Харкові вже третій рік поспіль, і вперше - у Харківській області.

За кожний відсоток збільшення газового боргу керівники місцевих рівнів будуть нести персональну відповідальність. Андрій Клюєв

«За кожний відсоток збільшення газового боргу керівники місцевих рівнів будуть нести персональну відповідальність і звітувати перед Кабінетом міністрів. Кожен керівник має побудувати роботу таким чином, щоб розрахунки за спожитий газ здійснювалися у повному обсязі», – підкреслив під час всеукраїнської селекторної наради перший віце-прем’єр-міністр Україні Андрій Клюєв. За його інформацією, загальна заборгованість підприємств теплокомуненерго за спожитий газ станом на 14 березня складає 13,1 млрд.грн., що еквівалентно майже 11 млрд.куб.м газу, якого б вистачило для забезпечення всіх підприємств ТКЕ протягом року.

Необхідно звести баланс боргів регіонів за спожитий газ, щоб надалі не було розбіжностей в цифрах. Михайло Добкін

Як зазначив під час всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, необхідно звести баланс боргів регіонів за спожитий газ, щоб у сторін у подальшому не було розбіжностей в цифрах. «Є опалювальні сезони минулого року і сезон поточного року. Не можна, щоб гроші, які платяться за поточне споживання газу, зараховувалися в рахунок погашення заборгованості за попередні періоди. Наприклад, у жовтні 2010 року 47 млн.грн. поточних платежів Харківської області були перенесені в рахунок боргів минулих років. Ми все життя будемо мати борги, якщо раз і на завжди не визначимося, скільки і за які періоди ми заборгували. А зараз виходить, що на одній нараді нам говорять, що за весь час ми повинні 1 млрд. 20 млн.грн., на іншій - 1 млрд. 600 млн.грн.», - підкреслив Михайло Добкін.

Змінено форму подання фінансової звітності суб'єктами малого підприємництва

Міністерство фінансів України та Державний комітет статистики України повідомляють, що фінансова звітність суб'єктів малого підприємництва за І квартал 2011 року складається за формою, встановленою наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2000 № 39 «Про затвердження Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва», починаючи із звітності за І півріччя 2011 року і в наступник звітних періодах - за формою, встановленою наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2011 №25 «Про внесення змін до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва».

До початку наступного опалювального сезону у Харківської області не повинно залишитися боргів за спожитий газ. Михайло Добкін

«У квітні 2010 року, коли наша команда тільки починала працювати, рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ становив 14%. За підсумками 2010 року ми розрахувалися на 84%. Якщо б заплачені нами гроші не відправили на погашення заборгованості за попередні періоди, то ми б мали рекордний показник для Харківської області за всю історію незалежності України - 94%», - зазначив сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області протягом минулої доби на автошляхах області працювало 82 одиниці техніки і 121 дорожній робітник. Станом на 16 березня 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Михайло Добкін взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під керівництвом Андрія Клюєва

Сьогодні відбулася Всеукраїнська селекторна нарада, яку провів перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. Участь у нараді взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Під час селекторної наради обговорювалися питання розрахунків підприємств теплокомуненерго за спожитий газ в опалювальному сезоні 2010-2011 рр., а також проблема погашення заборгованості, яка була накопичена за попередні періоди.

В Харківській області ведеться персональна робота з кожним боржником. Валентин Дулуб

«До методу відключення боржників за спожиті енергоносії ми підходимо вкрай обережно. Ми можемо відключати тільки госпрозрахункових споживачів, а також з деякі бюджетні організації. Населення ми не відключаємо, а передаємо позиви до суду», - підкреслив в ході програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. 

Харківщина провела роботу із затвердження тарифів

В Харківській області повністю проведена робота з приведення тарифів підприємств, які займаються теплопостачанням, водовідведенням та подачею води, до економічно обґрунтованих витрат. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

В березні 2011 року Харківська область спожила газ на суму 108 млн. грн. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні в програмі «Ранковий ексклюзив» в ході ефіру на Харківському обласному радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, з початку опалювального сезону 2010-2011 рр. Харківська область заборгувала за спожитий газ 810 млн. грн. «В березні область спожила газ на суму 108 млн. грн., а розрахувалась лише за 39%. В цілому за цей опалювальний сезон Харківська область заплатила 44%. Це не дуже добрий показник, тому що середній рівень розрахунків за спожитий газ по Україні складає 46%», - підкреслив Валентин Дулуб. 

Харківська область гідно витримала іспит з проведення опалювального сезону

Як відзначив під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, опалювальний сезон цього року пройшов у Харківській області у штатному режимі, не було нарікань ні на роботу теплопостачаючих організацій, ні на проведення ремонтних робіт під час ліквідації нештатних ситуацій, які виникали.  

Події дня

Сьогодні, 16 березня, о 15:00 в Палаці спорту (пр. Маршала Жукова, 2) урочисто відкриється міський етап Малих Олімпійських ігор "Діти Харкова".  

Світ може повернутися до отримання електроенергії більш безпечними методами

Сьогодні у світі велика ймовірність того, що відбудеться перегляд способів отримання електроенергії людством і повернення до більш безпечних методів - використанню енергії сонця, вітру, води. «У цьому ключі ми можемо говорити про використання альтернативних джерел електроенергії на внутрішньому ринку України, а те, що ми будемо виробляти з дорого газу, ми можемо експортувати за межі нашої держави, де вартість електроенергії вища, ніж на внутрішньому ринку», - сказав під час зустрічі з представниками харківських ЗМІ голова ХОДА Михайло Добкін.  

«Укроборонпром» має чітке розуміння планів розвитку заводу ім. Малишева

Таку думку під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» висловив голова ХОДА Михайло Добкін.  «Я зустрічався з директором «Укроборонпрома» Дмитром Саламатіним, і обговорив з ним ситуацію на заводі. За підтримки ХОДА був змінений керівник підприємства. Я побачив, що є плани, фінанси та перспективи щодо розвитку заводу Малишева», - зазначив голова облдержадміністрації.

В Харкові відбувається друге засідання Спільної українсько-російської демаркаційної комісії

15-17 березня 2011 року в м. Харків відбувається друге засідання Спільної українсько-російської демаркаційної комісії, яку було створено відповідно до Угоди між Україною і Російською Федерацією про демаркацію українсько-російського державного кордону, підписаної 17 травня 2010 року. Українську делегацію очолює Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Леонід Осаволюк, російську - Головний радник Міністерства закордонних справ Росії Олександр Вавілов. Від Харківської облдержадміністрації у засіданні бере участь заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Продажем літаків і бронетехніки повинна займатися держава. Михайло Добкін

«Директори Харківського державного авіаційного виробничого підприємства і ДП «Завод ім. Малишева», а також керівники конструкторських бюро не повинні торгувати літаками або бронетехнікою. Вони, перш за все, виробничники та конструктори. Торгувати літаками і бронетехнікою повинна держава або спеціальний орган, створений державою. Це товар, який продається за домовленістю перших осіб держави», - зазначив у ході зустрічі з представниками ЗМІ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Оперна та балетна трупи ХНАТОБ прибули до Львова

Сьогодні оперна та балетна трупи Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка на чолі з директором Любов'ю Морозко прибули до Львова у рамках акції «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!»  

Учні шкіл Харківської області будуть навчатися навичкам надання першої медичної допомоги. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в школах Харківської області планується проводити заняття з надання першої медичної допомоги. «Ми проробляємо можливість проведення навчань з надання першої медичної допомоги серед учнів шкіл області. Разом з обласною організацією товариства «Червоний хрест» ми плануємо розробити такі навчальні програми, аби школярі вже з цього віку вміли надавати невідкладну медичну допомогу», - підкреслив Ігор Шурма.

Ціна бензину на заправці безпосередньо залежить від світових цін на нафту. Михайло Добкін

Ціна бензину на заправці безпосередньо залежить від світових цін на нафту, і те потрясіння, яке сьогодні відчувають нафтодобуваючі північноафриканські країни, серйозно позначається на світових цінах. Про це сказав в ході зустрічі з представниками харківських ЗМІ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Володіння навичками надання першої медичної допомоги робить значно спокійнішим перебування вдома і на роботі. Ігор Шурма

«Навички, якими оволодіють журналісти під час занять з надання першої медичної допомоги, можуть стать в пригоді як під час перебування серед великої кількості людей, так і у випадку необхідності надання першої допомоги в оточенні рідних та близьких. Оволодівши такими навичками, ви значно спокійніше будете себе почувати як вдома, так і на роботі», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, звертаючись до групи журналістів, які першими в Україні пройдуть навчання з надання першої медичної допомоги.

Харківські журналісти першими в Україні опановують навички надання першої медичної допомоги. Вікторія Маренич

Сьогодні в центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Обласної клінічної лікарні розпочалися заняття для журналістів з надання першої медичної допомоги. Участь в урочистій церемонії відкриття взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, головний лікар Обласної клінічної лікарні Богдан Федак.

Необхідно змінити систему ставлення держави до фермерських господарств з повним замкнутим циклом виробництва. Михайло Добкін

Поряд з великим сільськогосподарським товаровиробництвом голова ХОДА Михайло Добкін бачить перспективу розвитку в нашій області дрібних фермерських господарств з повним замкнутим циклом виробництва - від вирощування сировини до реалізації кінцевого переробленого продукту. Таким баченням Михайло Маркович поділився з журналістами під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором».  

В даний час рівень розрахунків за газ Харківської області вище середнього по Україні. Михайло Добкін

Для керівництва НАК «Нафтогаз Україна» важливий рівень розрахунків регіону за газ, а не абсолютні цифри заборгованості. Про це сказав в ході зустрічі з представниками харківських ЗМІ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «НАК «Нафтогаз Україна» дивиться на проблему розрахунків за газ дещо по-іншому. У першу чергу звертають увагу на відсоток розрахунків. Якщо відсоток розрахунків високий, значить, стосунки нормальні і конструктивні, якщо рівень розрахунку регіону нижче середнього по Україні, то це викликає занепокоєння, з такими боржниками борються по-особливому. Якщо б регіони нашої країни були абсолютно однаковими за споживанням газу, тоді абсолютні цифри заборгованості мали б велике значення. Ну як можна порівнювати абсолютні цифри заборгованості Тернопільської та Харківської областей, якщо в одному Харкові мешканців більше, ніж у всій Тернопільській області?» - зазначив голова ХОДА.  

Облдержадміністрація інформує обласну прокуратуру з метою подальшого реагування на несплату зарплати та внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Облдержадміністрація звернулася до обласної прокуратури з проханням вжити відповідних заходів до підприємств, які не виплачують зарплату та не сплачують внески до Пенсійного фонду, а також до районних прокуратур, які не реагували відповідним чином на ці проблеми. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Велика частина заборгованості по заробітній платі в Харківській області припадає на державні підприємства

«Якщо говорити про заборгованість із заробітної плати, це справді велика проблема для нашого регіону. Тут є й об'єктивні і суб'єктивні причини. Перш за все, хочу сказати, що на території Харківської області знаходиться в масштабах Україні найбільша кількість підприємств державної форми власності: це авіаційний завод, завод імені Малишева, ХЕМЗ, завод ім. Шевченка, підприємства аерокосмічної галузі. Якщо економіка держави знаходиться в складному становищі, то й державні підприємства, як частина цієї економіки, зазнають труднощів», - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін 14 березня в ефірі програми «Час» на 5 каналі.  

Михайло Добкін зустрівся з представниками харківських ЗМІ

Під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін обговорив з представниками харківських ЗМІ найбільш актуальні для регіону теми. Були порушені питання розрахунків Харківської області за спожитий газ, формування цін на пальне, стану харківських промислових підприємств та перспектив розвитку енергетики нашої країни у світлі проблем, що виникли на атомних електростанціях Японії після руйнівного землетрусу та цунамі.  

Робота з призначення субсидій ведеться планомірно і спокійно. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 1 січня 2011 року до управлінь праці та соціального захисту населення області за призначенням субсидій звернулося 20 тис. 387 сімей. Субсидії призначені 18 тис. 533 сім’ям. 1 тис. 396 родин отримали відмову у призначені субсидій, у тому числі 81 родина через наявність заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги станом 1 грудня 2006 року. Всього в Харківській області субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг отримують 107 тис. 552 родини. Ще 186 сімей отримують субсидію для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива.

До кінця 2011 року буде завершено підготовку 90% об'єктів, які необхідні до Євро-2012. Юрій Сапронов

«2011-й рік буде визначальним у підготовці регіону до Євро-2012. До кінця 2011 року буде завершено підготовку 90% об'єктів, які необхідні до проведення чемпіонату. Всі роботи на об'єктах Євро-2012 йдуть згідно з графіками», - зазначив 14 березня на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Турецька компанія готова інвестувати кошти у створення в Харківській області системи крапельного поливу та овочесховища

Турецька компанія готова інвестувати кошти в розвиток сільського господарства Харківської області. Зокрема, турецькі бізнесмени планують реалізувати 2 проекти: будівництво овочесховища в Харківському районі на 3-4 тис.т та створення системи крапельного поливу в Дергачівському або Золочівському районі. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Нам сьогодні дуже потрібна розумна опозиція. Юрій Сапронов

Як зазначив 14 березня заступник голови облгосадмінітраціі Юрій Сапронов, в Харкові відчувається брак реальної опозиційної сили. «Нам сьогодні дуже потрібна системна, гостра, розумна, конструктивна опозиція. На жаль, на сьогодні її немає, є лише група людей, згуртованих тимчасовими приватними інтересами, які лише перекручують факти. Мені здається, що до кінця цього року така опозиція вимре або вимерзне, як озимі, які загинули в силу погодних умов навесні 2010 року. Авторам же опозиційних ідей, які дуже часто озвучуються, хочу адресувати слова Олександра Македонського: «Не судіть про свою велич за величиною власної тіні при заході сонця», - сказав Юрій Сапронов.  

Архів документів