Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін взяв участь в урочистостях з нагоди початку нового навчального року та посвячення у студенти в ХАІ

Євген Савін взяв участь в урочистостях з нагоди початку нового навчального року та посвячення у студенти в ХАІ

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь в урочистостях з нагоди початку нового навчального року, а також у церемонії посвячення в студенти в Харківського національного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».  

Заступник губернатора звернувся до першокурсників зі словами: «Це один із ВНЗ, які вважаються престижними і популярними не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Студенти ХАІ завжди сприймалися як елітарна частина студентів технічних ВНЗ Харкова. Наше місто завжди було і є кращим в технічних науках, і не тільки. Ви повинні пишатися тим, що сьогодні ви стали студентами ХАІ. Знайте, що цей диплом є для вас гарантією того, що ви будете кращими, а також гарантією вашого працевлаштування і подальшого кар'єрного зростання. 

Я розумію, що такі кадри потрібні в Європі та Америці, але я вас особисто прошу залишатися в нашій країні. Нам необхідно зробити Україну найкращою, комфортною, найбагатшою в світі країною. Ми всі дуже серйозно розраховуємо на вас. Вітаю вас зі вступом в один з найкращих і шанованих в усьому світі університетів».

Довідково:
За роки існування ХАІ підготував понад 70 тисячі фахівців. Серед них більш ніж 600 директорів об'єднань та заводів, керівники організацій, головних інженерів, головних конструкторів і технологів, близько 1800 докторів та кандидатів наук. Чверть випускників ХАІ відзначені урядовими нагородами. З них - 3 Героя України, 15 Героїв Соціалістичної Праці, понад 100 лауреатів Державних премій. 

Сьогодні в ХАІ навчаються близько 10000 студентів і працюють 830 викладачів, 75% яких мають вчені звання професора і доцента, наукові ступені доктора і кандидата наук. Освіта в університеті здійснюється на 10 факультетах.